Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο από Συνεταιρισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Εντός σχεδίου στη Σαρωνίδα κάνω ένα τοπογραφικό για μεταβίβαση και στο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη αναφέρεται ότι το οικόπεδο το αγόρασε απο τον "Συνεταιρισμό Στεγάσεως Υπαλλήλων Τέως Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος". Πρέπει να εφαρμόσω ακριβώς τις διαστάσεις του συμβολαίου (όπως με τις διανομές του Υπουργείου Γεωργίας) ή κανονικά ότι βρω διαμορφωμένο στην πράξη και καθ'ύπόδειξη ιδιοκτήτη? Φαντάζομαι ότι το ότι το πήρε από τον Συνεταιρισμό είναι σαν να το πήρε από ιδιώτη. Δεν πιστεύω να πρέπει να εφαρμόσω κάτι, απλά είπα να ρωτήσω για σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον συλλογισμό σου συνάδελφε.

Απλώς κάποιοι συνεταιρισμοί όλο και οριοθετούσαν με κάποιο τρόπο τα οικόπεδα και τα παρέδιδαν κατά κάποιο τρόπο "οριοθετημένα" οπότε ίσως να βοηθήσουν ορόσημα εάν τυχόν βρείς, στην περίπτωση που έχεις αποκλίσεις της υλοποιημένης κατάστασης με τους τίτλους.

Link to comment
Share on other sites

... "Συνεταιρισμό Στεγάσεως Υπαλλήλων Τέως Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος".

...

...

Συνεταιρισμός και μάλιστα της Εθνικής Τράπεζας πιθανολογώ ότι πέρα από το συμβόλαιο υπάρχει Τοπογραφικό εξαρτημένο από το τριγωνομετρικό δίκτυο της Ελλάδας.

Πριν πάρω οποιαδήποτε πρωτοβουλία νέων ορίων (με βάση υπόδειξη ιδιοκτήτη) στην θέση σου θα το πρόσεχα ιδιαίτερα.

 

 

υ.γ.

αυτό το τέως με μπερδεύει λίγο.... η εθνική δεν είναι τέως...

Link to comment
Share on other sites

μήπως εννοεί τέως υπαλληλων της τράπεζας, δηλαδή συνταξιούχους της. Πάντως ένας έλεγχος παραπάνω για ύπαρξη τοπογραφικού ίσως αποκαλύψει κάτι.Αν όχι πας με τα υλοποιημένα όρια έξω, αλλά βρες και κανένα γείτονα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μόνο ένα τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας και δεν είναι εξαρτημένο. Η υλοποιημένη κατάσταση από μάντρες κλπ έχει απόκλιση 3-4 τετραγωνικά από το συμβόλαιο. Μάλιστα κατά του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης μου πε ότι δεν τον πειράζει. Ορόσημα κτλ δεν βρήκα. Οπότε ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα να βάλω την υλοποιημένη ή οπωσδήποτε πρέπει να εφαρμόσω το συμβόλαιο?

Ευχαριστώ πολύ.

υ.γ. κα μένα για συνταξιούχους της Εθνικής μου ακούγεται ο Συνεταιρισμός.

 

Το τοπογραφικο που χω ειναι της αγορας απο το συνεταιρισμο,αλλα δεν ειναι εξαρτημενο οπως ειπα.

Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για οικοδομικό συνεταιρισμό ο οποίος έγινε με τη δημιουργία ρυμοτομικού σε ιδιωτική έκταση σε εκτός σχεδίου περιοχή, ενδέχομένως να υπάρχουν στοιχεία απο την Πολεοδομική Μελέτη και την Πράξη Εφαρμογής της.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής εκεί. Το ρυμοτομικό της περιοχής είναι παλιό, του 1959. Στο ρυμοτομικό δεν απεικονίζονται συγκεκριμένα οι ιδιοκτησίες, αλλά μόνο τα οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Γ. - Ρ.Γ.). Επίσης δεν βρήκα αν υπάρχει ακόμα ο συνεταιρισμός. Νομίζω ότι θα πάω με την υπόδειξη.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς την περιοχή Πεύκα-Γιουρντα, Σαρωνίδας - Αναβύσσου, τότε πράγματι δεν υπάρχει πράξη εφαρμογής γιατί πρόκειται για ένταξη στο σχέδιο το 1965.

Υπάρχει όμως Τοπογραφικό Διάγραμμα με εφαρμογή ρυμοτομίας, πράξη αναλογισμού, ανταλλαγές τμημάτων κλπ σε συνδυασμό με την αρχική διανομή Υπ.Γεωργίας.

Κάνε έρευνα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στην Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι την περιοχή Πεύκα-Γιούρντα εννοώ. Όμως η ένταξη έγινε με το ΦΕΚ 1Δ/1959 και στο ιστορικό των συμβολαίων δεν αναφέρεται κάτι για διανομή από Υπ.Γ. Μόνο ότι ο Συνεταιρισμός αγόρασε κάποια αγροτεμάχια και μετά τα έκοψε σε οικόπεδα (όταν μπηκε στο σχέδιο).Επίσης ο Συνεταιρισμός έχει και κάποιυς όρους στο συμβόλαιο, αλλά δεν λέει κάτι περίεργο. Όταν πήγα στην Πολεοδομία δεν μου παν κάτι περίεργο, αλλά βέβαια δεν ρώτησα περί Συνεταιρισμού και αν πρέπει να βάλω τη διαμορφωμένη κατάσταση. Θα δω αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας αυτό το θέμα, θυμήθηκα τη συζήτηση που είχε γίνει πριν από 2 χρόνια περίπου για τη Σαρωνίδα ΕΔΩ.

 

Από τη συζήτηση εκείνη προκύπτει ότι η Σαρωνίδα αποτέλεσε, προφανώς, την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας οργανωμένου παραθεριστικού οικισμού για τα μέλη του ΟΣ των υπαλλήλων της ΕΤΕ. Η δεύτερη προσπάθεια ήταν σε έκταση στην Εύβοια, για την οποία εκπονήθηκε ΡΣ από το γραφείο Δοξιάδη τη δεκαετία του 60-70, αλλά ο ΟΣ τέθηκε το 1971 σε εκκαθάριση (εξακολουθεί να παραμένει έκτοτε !!!), η μελέτη δεν εγκρίθηκε με πδ και η έκταση πουλήθηκε στον ΟΣΜΑΝ, ο οποίος προώθησε την έκδοση πδ για την έγκριση ΡΣ.

 

Ο ίδιος ΟΣ είχε αγοράσει το 1927 την έκταση όπου σήμερα βρίσκεται η Φιλοθέη και το 1934 εγκρίθηκε ΡΣ με την αναφορά στο πδ ότι τα οικόπεδα προορίζονται για αποκλειστική χρήση κατοικίας, όπως και στη Σαρωνίδα. Η εφαρμογή του σχεδίου στο έδαφος έγινε και στις δύο περιπτώσεις, όπως προέβλεπαν οι διατάξεις του νδ 1923, με ευθύνη του ΟΣ. Έκτοτε, βέβαια, έχει διαμορφωθεί η πραγματική κατάσταση στο έδαφος και, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία, είναι αυτή που πρέπει να αποτυπώσεις. Εάν ο πελάτης σου είχε διαφωνίες με τους όμορους ιδιοκτήτες και αναζητούσε τα χαμένα τμ, θα μπορούσες να ανατρέξεις σε στοιχεία της αρχικής εφαρμογής και των συμβολαίων ώστε να διαπιστώσεις τις διαφορές που έχουν προκύψει στο έδαφος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.