Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις


Recommended Posts

tpanag,

Ανοίγεις μεγάλη πληγή μα μεγάλη...

 

Δεν είχα τέτοια πρόθεση.:| Επί του πρακτέου λοιπόν τι κάνουμε; Υπάρχουν περιοχές που γίνεται χαμός κυριολεκτικά σε αυτό το θέμα. Άσε που τα "εντελώς" αυθαίρετα εκ των πραγμάτων υφίστανται σε περιοχές "υψηλού κινδύνου". Ποια "τελεσιδικία"; Πλάκα κάνετε έτσι; Σε λιγότερο από 3 μήνες στην Αττική, όχι τελεσιδικία, όχι πράξη χαρακτηρισμού, δεν παίρνουμε ούτε καν προφορική εκτίμηση από τα Δασαρχεία για το αν παίζει να είναι δασικό ή όχι κάτι. Η προθεσμία για την τακτοποίηση είναι 2 μήνες (εντάξει θα πάει 6, 10, 18 μήνες και πάλι δεν φτάνουν).

Link to comment
Share on other sites

Ίσως φανεί γελοία η ερώτηση αλλά δεν έχω ασχοληθεί πάλι με το θέμα.

Προσπαθώ να καταλάβω αν εξαιρείται από την υπαγωγή στην ρύθμιση η Β'ζώνη Υμηττού. Συμπεραίνω ότι αν θεωρείται δἀσος ή δασική έκταση κλπ, εξαιρείται. Πως όμως ορίζεται τι είναι δάσος κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Πως όμως ορίζεται τι είναι δάσος κλπ;

 

Το αρμόδιο Δασαρχείο το καθορίζει αυτό. Ο μόνος ασφαλής τρόπος. Οπότε πάμε ξανά στο αρχικό πρόβλημα: στην Ελλάδα όλα γίνονται ανάποδα!

Χωρίς να υπάρχουν προηγουμένως δασικοί χάρτες, χωρίς να υπάρχει καθορισμός Αιγιαλού παντού, χωρίς να υπάρχει Κτηματολόγιο, χωρίς καμία υποδομή που θα ήταν αυτονόητη, πάμε και βγάζουμε νόμους στο ποδάρι για "τακτοποιήσεις" οι οποίες βασίζονται απόλυτα στα προηγούμενα και προαπαιτούμενα! Κατά τη γνώμη μου, καμία τακτοποίηση με το Ν. 4014 δεν είναι "ασφαλής" αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ήδη οικοδομική άδεια. Μπορούμε δηλαδή απλά (με σχετική ασφάλεια) να τακτοποιούμε κλεισμένους εξώστες, σοφίτες που "ψήλωσαν" κλπ. σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια. Μέχρι εκεί. Τα "εξ'ολοκλήρου αυθαίρετα" (χωρίς Ο.Α.) είναι καρμανιόλα σκέτη...

Link to comment
Share on other sites

Δασικοί χάρτες έχουν αναρτηθεί μόνο για Μαραθώνα, Νέα Πεντέλη και Παλαιά Πεντέλη προς το παρόν. Και να είχαν αναρτηθεί, δεν παίζει ρόλο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων και όταν αυτοί είναι τελικοί και κυρωθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μόνο τότε.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεί κάποιος να λύσει αυτό τον γρίφο...Ισόγεια Κατοικία 119 τ.μ. με πρώτη κανονική οικοδομική άδεια το 1995 σε οικόπεδο 4200 (3600 εκτός οικισμού και 600 εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων), Χτίζεται με την αδεια στο εντος σχεδίου , αλλά ο ιδιοκτήτης αλλάζει την θέση του κτηρίου αυθαίρετα και το χτίζει έτσι όπως είναι στην άδεια αλλά στο εκτός οικισμού τμήμα και κατά παράβαση και των πλευρικών αποστάσεων <15μ.. Ερώτημα: 1ον Μπαίνει στην ρύθμιση? 2ον Αν ναι, το πρόστιμο υπολογίζεται σαν το ακίνητο να έχει άδεια? Γιατί στην περίπτωση που δεν έχει άδεια το πρόστιμο είναι 4500€ περισσότερο.

Στο εκτός σχεδίου τμήμα δεν υπάρχει δεν υπάρχει δεν υπάρχει δάσος (βοσκότοπος) και βάσει χωροταξικού στην περιοχή (εφοσον υπάρχει βεβαιωση δασικής) ειναι οικοδομήσιμο, αλλά μέχρι τωρα δεν έχει γινει καμια κίνηση για βεβαίωση απο Δασαρχείο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

οι χάρτες στην αν.αττική Κερατέα κ.α. αναρτήθηκαν

 

Ποτε ρε συναδελφε και δεν το πηραμε ειδηση? Εχεις καποιο link?

Link to comment
Share on other sites

Και πόσο χρόνο θέλει να τελεσιδικήσει η απόφαση του Δασαρχείου;

 

Στις χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις που έχει αναρτήσει το ΥΠΕΚΑ, στην ερώτηση 6, λέει οτι όταν ακόμα εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός μπορείς να υπαχθείς στη ρύθμιση ρισκάρωντας να ακυρωθεί η αίτησή σου αν τελικά κριθεί δασική η έκταση.

Link to comment
Share on other sites

Θα πάει ο ιδιοκτήτης (που συνήθως έχει μια ιδέα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι είναι ή δεν είναι σε δασική έκταση, αλλά όπως είναι τα πράγματα με το θέμα αυτό υπάρχει τεράστια πιθανότητα έκπληξης) δηλαδή να βρει μηχανικό, να του πληρώσει φυσικά αμοιβή για όλη τη διαδικασία, να πληρώσει παράβολο, ενδεχομένως να προλάβει -αναγκαστικά- να πληρώσει και το (υψηλότατο) πρόστιμο και μετά από 2-3-5-10 χρόνια που θα ξεκαθαρίσει ότι είναι δασικό, να έχει χάσει όσα λεφτά έχει δαπανήσει και να έχει αυτοκαρφωθεί κιόλας! Ε τα έχουν εντελώς χαμένα τελικά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.