Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Δομικής Τρωτότητας και Τ.Ε. μηχανικού


Recommended Posts

Στα ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του συστήματος αυθαιρέτων, ως:"ΜΕΓΙΣΤΟ #ΟΡΟΦΩΝ" βάζουμε π.χ.το 1 για ισόγεια  αυτοτελή ιδιοκτησία που εμπεριέχεται η αυθαίρετη κατασκευή ή 3 δηλ. τον αριθμό ορόφων ολόκληρου του κτιρίου που υπάρχουν κι άλλες αυτοτελής ιδιοκτησίες? Δηλαδή ο αριθμός ορόφων του  ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ. αναφέρεται μόνο στην ιδιοκτησία της αυθαίρετης κατασκευής ή σε ολόκληρο το πολυόροφο κτίριο????

Link to comment
Share on other sites

Σε ολόκληρο το κτίριο.

 

Μεταφέρω από αντίστοιχες οδηγίες του ΤΕΕ για τη συμπλήρωση του ΔΕΔΟΤΑ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/dedota/%C4%E5%EB%F4%DF%EF_%C4%EF%EC%E9%EA%DE%F2_%D4%F1%F9%F4%FC%F4%E7%F4%E1%F2%20_%20%CF%C4%C7_1.pdf

 

14. ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΟΦΩΝ / ΥΠΟΓΕΙΩΝ
Σηµειώνεται ο αριθµός µόνον των υπέργειων ορόφων του κτιρίου και χωριστά ο αριθµός των υπογείων. ∆εν προσµετράται η τυχόν απόληξη κλιµακοστασίου (δώµα και συναφείς µικροκατασκευές κάθε είδους). Σε περίπτωση επικλινούς εδάφους αναγράφεται ο µεγαλύτερος αριθµός ορόφων από τη χαµηλότερη στάθµη. Ως υπόγειος όροφος θεωρείται εκείνος που κατά το µεγαλύτερο µέρος του βρίσκεται µέσα στο έδαφος, είναι επαρκώς εγκιβωτισµένος µε περιµετρικά στοιχεία (τοιχεία από ΟΣ ή Τ) και διαθέτει επαρκές διάφραγµα στην οροφή του. Σχετικώς, ως όροφος νοείται και το ισόγειο του κτιρίου.
Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μου περνάς το έχω υπόψην μου ΙΑΣΟΝΑ, όμως έχω αυθαίρετη κατασκευή  επί τριωρόφου οικοδομής ,στο ισόγειο αυτοτελούς ιδιοκτησίας.Στο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΟΦΩΝ / ΥΠΟΓΕΙΩΝ βάζω 3 ή 1?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις, ισόγειο, α' όροφο και β' όροφο, τότε βάζεις 3, ανεξάρτητα του που είναι η αυθαιρεσία.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Μην πολυνοιάζεσαι όμως γι' αυτό. Αλλάζει όποτε θέλεις. Ακόμα και σε ολοκληρωμένη υπαγωγή να είναι η δήλωση. Και όσες φορές θέλεις.....

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειμαι ασχημα μπλεγμενος με τις Τ.Ο. του ΤΕΕ και των συναδελφων....παρακαλω διευκρινιστε μου το εξης:

 

Η Τ.Ο. ΤΕΕ αναφερει πως για να συμπληρωσω ΔΔΤ 2 για κτιριο κατοικιας (Σ2 δηλαδη), το ποσοστο της αυθαιρετης κατασκευης σχετικα με τη συνολικη δομηση πρεπει αν ειναι μεχρι 20%.

Εαν υπερβαινει το 20% πηγαινω σε ΔΔΤ 3;

Ευχαριστω εκ των προτερων συναδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Από την διατύπωση του κειμένου με τίτλο: "Σχέδιο Τεχνικής Οδηγίας Τ.Ε.Ε (ΤΟΤΕΕ) Δελτίου Ελέγχου Δομικής Τρωτότητας Αυθαιρέτου" που υπάρχει στο ΤΕΕ εγώ αυτο καταλαβαίνω οτι θα πρέπει να συμβεί. Δεν το έχω αντιμετωπίσι όμως οπότε ας ακούσουμε και κάποιον άλλον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.