Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημήτρη, καλημέρα!!! Σε παρακολουθώ καιρό τώρα....... έχεις δίκιο και έχεις επαληθευτεί σ' όλα σου............ τελευταία και με την παράτση που επέμενες!!!! Ερώτηση: τι πιστεύεις τώρα, για την εναρμόνιση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα? Θα πραγματοποιηθεί? Αξίζει να περιμένουμε 31/5 ή να πάμε να το δηλώσουμε από τώρα σιγά-σιγά και ότι γίνει?????? Σ' Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Υγεία σ' όλους σας!!!!!

 

Δηλαδή, φίλε Δημήτρη, να μην "βιαστούμε να μπούμε" στην ρύθμιση, αν και αυτή λήγει στις 18/1/2013? Πιστεύεις ότι θα υπάρξει σίγουρα παράταση για την λεγόμενη εναρμόνιση ώστε να ενταχθούν και αυτές οι περιπτώσεις της Χαλκιδικής, της Καβάλας, κτλ? Από την άλλη όμως μήπως είναι μάταιο να περιμένουμε διότι είναι αδύνατη εναρμόνιση νομικά και τελικά πούνε όσοι μπήκαν στην ρύθμιση,μπήκαν και σώζονται ενώ οι υπόλοιποι πληρώστε πρόστιμα πολεοδομίας,κτλ.....

Να μην ξεχάσω: Χρόνια πολλά σ' όλους..... Καλή χρονιά νά 'χουμε παιδιά με υγεία και αισιοδοξία!!!!!!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι αυτο ειναι το καταλληλο νημα για την ερωτηση μου:

 

- 3 οριζοντιες ιδιοκτησιες στην αδεια (2 ιδιοκτητες)

- Στην πραγματικοτητα συνενωθηκαν και αποτελουν 1 ενιαιο χωρο

- Θα γινει ενας φακελος στον 4014 που θ'απεικονιζει την 1 πλεον ενιαια οριζοντια ιδιοκτησια

 

1η ερωτηση: Για να αποφυγω να βαλω ποσοστα συνιδιοκτησιας (αφου στην νεα ενιαια οριζιοντια ιδιοκτησια τα ποσοστα δεν ειναι πλεον δεδομενα...), μπορω να κανω τον φακελο στο ονομα ενος μονο εκ των 2 συνιδιοκτητων? (προβλημα συναινεσης δεν υπαρχει)

 

2η ερωτηση: Η δηλωση του 4014 αφορα το ακινητο και οχι τον ιδιοκτητη, ετσι δεν ειναι? (αυτο αναφερεται στον νομο/εγκυκλιο κλπ?)

Απλα αυτος που δηλωνει ειναι και υποχρεος για την καταβολη του προστιμου, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

α. Σωστά θα βάλεις ένα φάκελλο για την μία ιδιοκτησία.

β. Αν κάποτε π.χ. χρειαστεί να μεταβιβαστεί θα πρέπει να συνυπογράψουν και οι 2 συνιδιοκτήτες. Αν, όμως, έχεις βάλει το όνομα του ενός τότε και η βεβαίωση νομιμότητας θα ''βγεί'' στο όνομα του ενός. Εκεί θα (σε) κολλήσει η συμβ/φος. Οπότε κανονικά πρέπει να μπούν και οι δύο.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Με τι ποσοστα ομως συνιδιοκτησιας θα τους βαλω?

Η μηπως αρκει να βαλω ενα "τυχαιο" ποσοστο απλα και μονο για να μπορει να βγει μελλοντικα Βεβαιωση σε οποιονδηποτε απο τους 2 συνιδιοκτητες (πλεον) απαιτηθει?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Προκύπτουν εύκολα, από την συνεισφορά των m2 του κάθε ιδιοκτήτη, στο σύνολο της τελικής (μίας) ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτος ειναι ομως "αυθαιρετος" υπολογισμος.

Ο ακριβης υπολογισμος ειναι συμβολαιογραφικος (υπο την εννοια οτι κυρωνεται με συμβολαιογραφικη πραξη) και ασχετος με την αναλογια των τετραγωνικων.

Με λιγα λογια ειναι θεμα συμφωνιας μεταξυ των συνιδιοκτητων...

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το τι ποσοστό θα δηλώσεις. Γράψε και τους δύο 50-50, επεξήγησε στην ΤΕ και τέλος!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αυθαίρετος. Για να γίνει συμβ/κη πράξη συνένωσης, νομίζω ότι πρέπει να δώσεις βεβαίωση. Αρα ξαναγυρνάμε στην αρχή. Στην συνένωση λίγο δύσκολο ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες να βάλει μικρότερο ποσοστό συνιδιοκτησίας από ότι του αντιστοιχεί πραγματικά. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, ίσως να πρέπει να μεταβιβάσει ποσοστό στον έτερο συνιδιοκτήτη ( συνεπάγεται πληρωμή φόρου κ.λ.π.). Ισως θα ήταν σκόπιμο να ρωτήσεις και τον συμβ/φο που συνεργάζεσαι για την πιό κατάλληλη ενέργεια.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα. Καταλαβα τι εννοεις.

Το θεμα ειναι αν η δηλωση του 4014 αφορα στο ΑΚΙΝΗΤΟ ή/και στους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.

Γιατι αν αφορα στο ακινητο, τοτε ειναι αδιαφορο ποιους και σε τι ποσοστα θα βαλω στους συνιδιοκτητες. (θα αφορα μονο στο ποιος ειναι υποχρεος προς πληρωμη προστιμου)

 

Διευκρινιζεται αυτο το θεμα σε καποιο σημειο του νομου, εγκυκλιου, ερωτοαπαντησεις, πραξεις ν.π κλπ κλπ (να τους παρει και να τους σηκωσει!)?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.