Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραδοσιακοί οικισμοί και Ν.4014


Recommended Posts

Συνάδελφοι το δικό μου πρόβλημα είναι ότι θέλω να πληρώσω το παράβολο για την αυθαίρετη προσθήκη που έχει κατασκευασθεί μετά την κύρηξη του παραδοσιακού < 5000 κατ. και κατόπιν να εκδόσω Ο.Α.

Αυτό σημαίνει ότι κατά την διαδικασία έκδοσης της Ο.Α. θα ελεγθεί από την αρχιτεκτονική επιτροπή. Απλώς δεν θα πληρωθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης.

Σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα μου βγάζει μηδενικό πρόστιμο. Επίσης πρέπει να σας πω ότι μηδενικό πρόστιμο βγαίνει και όταν δηλώσω "εκτός παραδοσιακού οικισμού".

Μήπως όταν κάνω την υποβολή της δήλωσης και πάω να βγάλω τον κωδικό για πληρωμή του παραβόλου θα μου βγάλει τα 500€?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μανώλη το link είναι ...τζούφιο!

 

Και επειδή υποπτεύομαι ότι μιλάτε για ΕΠΑΕ χθες έλαβα αυτό από Λαμία...

 

"Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος" και όσοι διαθέτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση προσόντα να υποβάλουν αίτηση με βιογραφικό έως 23/03/2012

 

 

001copymz.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σας,

 

θα ήθελα να επιβεβαιώσω οτι η τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (πχ σοφίτα) στο εσωτερικό κτιριου

σε παραδοσιακό οικισμό, όπως στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, υπάγεται στο νόμο 4014.

 

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ύπαρξη της αυθαίρετης κατασκευής δεν αλλοιώνει τον εξωτερικό όγκο του κτιρίου (δλδ δεν έχουμε υπέρβαση καθ ύψος)

και οι εξωτερικές όψεις του κτιρίου είναι σύμφωνες με την οικοδομική άδεια.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα, παιδιά αν μπορείτε να μου πείτε κι εμένα για περίπτωση σε παράβαση ύψους...λοιπόν σε παραδοσιακό οικισμό < 2000 κατοίκων έχω κτίριο με ο.α του 1986 και έχει γίνει το 1999 προσθήκη κατ΄επέκταση 61.85 τ.μ αλλά λόγο κλίσης του οικοπέδου έχει δημιουργηθεί και άλλος όροφος ,δηλαδή ισόγειο ( 43 τ.μ και τα υπόλοιπα τ.μ που περισσεύουν από τα 61.85τ.μ είναι ανοιχτός χώρος υπό υποστυλωμάτων ),και πρώτος ο οποίος είναι στο ίδιο επίπεδο με το προϋπάρχον του 1986, οπότε εγώ τώρα έχω υπέρβαση δόμησης σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, αλλά έχω και υπέρβαση ύψους???? δηλαδή δύο όροφοι 3μ = 6μ.......αλλά η περιοχή έχει μέγιστο 7μ....οπότε είμαι εντός όρων δόμησης περιοχής , σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού για το ύψος θα έχω 3/7=0.42....δηλ.42% άρα παραπάνω από το 20% επιτρεπόμενου και συντελεστή 6β= 1,4.....αλλά το σημαντικό είναι ότι επειδή είναι παραδοσιακός οικισμός και έχω υπέρβαση πάνω από 20% μπορεί να ενταχθεί???

Link to comment
Share on other sites

και εγώ όταν βγάλω ακρη θα δώσω πληροφορίες..αν και όποτε όμως...χαχαχαχαχ..έχω στείλει e-mail στο τεε..πέρνω τηλ. μιλάω με την πολεοδομία και μέχρι στιγμής μπέρδεμα...το επίφοβο είναι πώς έαν κάνω την υποβολή και η επιτροπή τελικά δεν επιτρέψει την ένταξη στην ουσία είναι σα να κάνει μία αυτοκαταγγελία ο ιδιοκτήτης για αυθαίρετο!!!!!!!!!!!!!!!Εχθές ήμουν στην πολεοδομία με τον υπεύθυνο για την επιτροπή που θα κάνει τους ελέγχους και μου είπε πώς σε δεν ξέρει ακριβώς και αυτός τι εννοούν με τον όρο νέες αυτοτελείς κατοικίες...και το ότι για τους παραδοσιακούς οικισμούς θα περιμένουν να μαζέψουν όλες τις παραβάσεις και μετά θα βγούν για έλεγχο κάτι που σημαίνει πώς μέχρι το τέλος ιουνίου θα μαζεύουν και μετά θα αποφανθούν και αυτό είναι κάτι που έχουν θέσει σαν θέμα προς συζήτηση για να αλλάξει....γιατί αν κρίνω απο τον 3843 με τις παρατάσεις και ο 4014 θα πάει κανα 2 χρόνια.Ευχαριστώ πάντως IOANNA .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.