Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό σε αγροτεμάχιο που περνάει δρόμος!


Recommended Posts

Κύριοι,

 

ζητώ τα φώτα σας! Έχω ενα αγροτεμαχιο, η πράξη εφαρμογής έχει "κολλήσει" εδώ και 8-10 χρόνια, εν τω μεταξύ έχει περάσει ένας δρόμος από την μέση του ακινήτου και το έχει χωρήσει στην μέση. Έχω ρωτήσει μηχανικό, τον Δήμο, την Πολεοδομία και κανείς δεν ξέρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι τοπογραφικά γίνονται? για δυο χωριστά αγροτεμάχια? η για ένα αγνοώντας τον δρόμο που πέρασε, δεδομένου ότι έχει κολλήσει η μελέτη και η πράξη εφαρμογής? Πώς ξεκινά κανείς? Ζητώ την βοήθεια σας, για να κατατοπιστώ λιγάκι, γιατί είμαι σε αδιέξοδο!

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Κίτρινη κάρτα επειδή αγνόησες την υπόδειξη του admin και τελικά την διόρθωση του τίτλου την έκανα εγώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Σαφως και μιλαμε για 2 αγροτεμαχια αφου τα εκοψε δρομος αν βεβαια ο δρομος ειναι δρομος και δεν εγινε με δικη σας διανοιξη.Οσο για τοπογραφικο εαν ο δρομος οπως ειπαμε ειναι δρομος τοτε 2 τοπογραφικα γιατι 2 ιδιοκτησιες.οπως και να εχει το πραγμα αναθεστε το σε καπιον ειδικο και μην ρωτατε απλα με την ερωτηση δεν βγαινει κατι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν έγινε ο δρόμος με δική μας διάνοιξη. Μια ακόμη ερώτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σχέδια στον Δήμο, ούτε ΦΕΚ ουτε τίποτε, γιατί έχουν κολλήσει τα πάντα, πως γίνεται ένα τέτοιο τοπογραφικό;

Αν γίνει αποδοχή κληρονομίας με τοπογραφικό που δείχνει το ακίνητο ως ενιαίο και όχι ως δύο ακίνητα, είναι άκυρο?

όταν λέτε ειδικό, τι εννοείτε, γιατί και εγώ έναν τέτοιο ψάχνω και δεν έχω βρει μέχρι τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι η πρώτη φορα που ανοιγεται ένας δρόμος έτσι ρωτήστε πιος τον άνοιξε αν δεν βρέιτε κατι τότε μαλλον οτι έγινε αυθαίρετα ος συνήθως.Μην ξεχνάμε οτι ζούμε στην Ελλάδα .Αν κανείς δεν γνωρίζει ρωτήστε των μηχανικό που έχει αναλάβει την πράξη εφαρμογής.Σε ενα τοπογραφικό αποτυπώνεται ότι φένεται πηγαίνεται σε καπιον μηχανικό η τοπογράφο και θα σας πεί και για τον δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΡΑΙΑ ρίξε μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής (Νο 9) http://www.michanikos.gr/ftopic195.html και διόρθωσε σε παρακαλώ τον τίτλο από την δημοσίευσή σου, πατώντας το κουμπί επεξεργασία, πάνω δεξιά από το κείμενό σου.

Link to comment
Share on other sites

για να μιλάς για πράξη εφαρμογής προφανώς συντάχθηκε και πολεοδομική μελέτη.

Βάση της πολεοδομικής νομοθεσίας (εφόσον ο δρόμος στον οποίο αναφέρεσαι δεν προυπήρχε αυτής της μελέτης και δεν έχει καταστεί κοινόχρηστος αυτοδίκαια) αν δεν γίνει η παρακατάθεση της αποζημίωσης δεν συντελείται η απαλλοτρίωση του τμήματος αυτού. Αρα θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να περιφράξει το τμήμα του δρόμου που διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας του οπότε σαφώς μιλάμε για ένα ενιαίο οικόπεδο και όχι δύο.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε 1-2 θέματα.

1. Η περιοχή είναι εντός ή εκτός σχεδίου?

2. Αν είναι εκτός σχεδίου (δηλαδή αγροτεμάχιο) και ο δρόμος δεν έχει διανοιχθεί με τη βούληση της αρμόδιας Νομ/κης ή Δημ/κης αρχής, αλλά από κάποιον πιο κάτω που τον βόλευε για να περνάει.... τότε ο δρόμος αυτός είναι ανύπαρκτος και:

α. Το αγροτεμάχιό σου είναι νομικά εννιαίο και ως τέτοιο μπορείς να το περιφράξεις

β. στο τοπογραφικό θα δειχθεί ως εννιαίο καθώς στην Δήλωση του 651/77 ο οποίος εμπλέκει το ΝΔ του '23, υπάρχει κήρωση σε όποιον δεν έσχημάτισεν αλλά με τις πράξεις του αναγνώρισε το σχηματισμό οδών κλπ κλπ.

3. Αν είναι εντός σχεδίου (δηλαδή οικόπεδο) και μάλλον μιλάμε με τις διατάξεις του 1337, τότε θα υπάρχει τουλάχιστον με ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη στην οποία θα φαίνεται αν περνάει ή όχι δρόμος από την ιδιοκτησία σου. Ακόμα και τότε και μεχρι της κυρώσεως της πράξης εφαρμογής εσύ μπορείς να το έχεις περιφραγμένο. Καλό είναι να είναι περιφραγμένο διότι αν δεν γίνει αυτό όταν θα γίνει η αποτύπωση για την πράξη εφαρμογής θα μπεί ο ιδιοκτήτης σε περιπέτειες καθώς τα όρια θα είναι ασαφή και αυτό με τις όποιες επιπτώσεις στον υπολογισμό του αρχικού εμβαδού, εισφορών σε γή κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω απαντώντας στις ερωτήσεις ότι είναι εκτός σχεδίου το ακίνητο (αγροτεμάχιο). Προσπαθώ να βγάλω άκρη για το πως άνοιξε αυτός ο δρόμος΄. Αν έχει ανοίξει με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής/Δημοτικής Αυτοδιοίκησης (ίσως), χωρίς όμως να υπάρχει μελέτη για αυτό (μου είπαν χαρακτηριστικά ότι θα ανατεθεί μελέτη σε κάποιον μηχανικό αργότερα), τότε θεωρείται και πάλι ενιαίο?? Ο τοπογράφος το αποτυπώνει ως ενιαίο παρά την ύπαρξη του δρόμου?

Ευχαριστώ και πάλι θερμά!

Link to comment
Share on other sites

Μάθε ποιος τον άνοιξε και τα ξαναλέμε....

Αν πάντως έχει διανοιχθεί με πρωτοβουλία Νομ/χιας ή Δήμου θα υπάρχει και κάποια απόφαση περι τούτου. Βρές τη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.