Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

Οτι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα το ξέρω (το ξέρουμε). Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι και εγώ στην θέση της υπαλλήλου (ή του πολιτικού που εκστόμισε το "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"), ίσως να έκανα το ίδιο πράγμα με αυτήν (έχοντας "ήσυχη" την συνείδησή μου ότι όλη η Ελλάδα το ίδιο θα έκανε).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προς Χάρη: Δηλαδή θα υπήρχε ή δεν θα υπήρχε ηθικό πρόβλημα αν βοηθούσε τα παιδιά της όταν είχε βγει στην σύνταξη;...

Θέμα ηθικής τάξης θα υπήρχε μόνο αν ήταν εν ενεργεία και μόνο αν χρησιμοποιούσε τη θέση της με αθέμιτο τρόπο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των παιδιών της.

Αν έχει βγει στη σύνταξη και να θέλει δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της με αθέμιτα μέσα και χρησιμοποιώντας μια θέση που πλέον δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρε παίδες, τι είναι κατά τη γνώμη σας προτιμότερο, να δουλεύεις κάπου όπου θα τα ξύνεις (τύπου δημόσια υπηρεσία)κάνοντας λίγο πολύ τον γραμματέα ή να εργάζεσαι κάπου όπου θα εξασκείς την επιστήμη σου παρόλο το στρες και την ευθύνη.

Για τα ίδια λεφτά μιλάμε πάντα.

 

Περιμένω γνώμες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ Pavlos αυτή τη στιγμη δουελύω κάνοντας λίγο πολύ την γραμματέα για έναν εργολάβο...πράγμα που με εκνευρίζει:evil: :evil:

Θα προτιμούσα να εξασκώ 100% την επιστήμη μου και ας απαιτούσε η δουλειά ευθύνες και άγχος!!!

Link to comment
Share on other sites

Παυλο αν θες τη γνώμη μου προτιμότερο είναι να δουλεύεις εκτός κάποιας δημόσιας υπηρεσίας γιατί σου δίνεται η δυνατότητα να διευρύνεις τις γνώσεις σου και να αποκτήσεις εμπειρίες που μέσα στους 4 τοίχους μιας δημόσιας υπηρεσίας δεν πρόκειται να τις αποκτήσεις ποτέ.Έτσι θα ανελειχθείς και θα καταφέρεις να βελτιώσεις και τις απολαβές

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που οι απόψεις για το επάγγελμά μας είναι ίδιες μετά από 17 χρόνια.

Αλλά ο στίβος του ελεύθερου επαγγελματία είναι πολύ σκληρός και μερικές φορές με πιάνει το παράπονο που δεν προσπάθησα να γίνω δημόσιος υπάλληλος.

Link to comment
Share on other sites

BP_NTUA,

υπάρχουν κι αλλού νεραντζιές που κάνουν νεράντζια, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

Αν θέλεις να "δείς" στο σκοτάδι τότε ψάχνεις φακό. Εμπειρίες επιφυλάσσει και ο δημόσιος (και ο ευρύτερος περισσότερες) αρκεί να θέλεις να τις αποκτήσεις και να μη μείνεις απλός θεατής.

 

Δημόσιο δεν είναι η μονότονη εξυπηρέτηση του κοινού και το να κάνεις τα κέφια των υπουργών. Υπάρχουν και θέσεις στις ΔΕΚΟ με τεχνολογία αιχμής και προκλήσεις για τον πιο φιλόδοξο μηχανικό, αρκεί να είσαι λίγο τυχερός, να έχεις χρόνο για ψάξιμο, πληροφόρηση και διάθεση να τις εντοπίσεις και να τις κυνηγήσεις. Ευκαιρίες έχεις από την εποχή που ήσουν φοιτητής, όσοι πήγαν για πρακτική στο σωστό μέρος πήραν και σωστή "μυρωδιά".

 

Σκέψου βέβαια και τις πιθανότητες που έχεις να επιλεγείς με το συγκεκριμένο βιογραφικό που διαθέτεις και τον τρόπο που θα το βελτιώσεις έγκαιρα. Ευκαιρίες υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλες. Είμαστε πολύ πίσω στις υποδομές κι αυτό δε θα βαστήξει για πάντα.

 

Σκεφτείτε μόνο πως το χρήμα δεν είναι το παν. Δεν είναι η τετριμμένη έκφραση των αργών, είναι η γα@@@ένη αλήθεια. Πλούσιος είναι πλέον αυτός που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ααα, ρε Λυκούργο...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

H σωστή ερώτηση είναι:

Δημόσιο ή ελεύθερος επαγγελματίας μηχανολόγος μηχανικός? γιατι για τους αρχιτεκτονες και πολιτικους μηχανικους που εχουν δικα τους γραφεια τα πραγματα δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο για εναν μηχανολογο..οποτε εγω επιλεγω δημοσιο....γιατι δεν θελω να εξαρτωμαι απο κανεναν πολιτικο μηχανικο εαν θα μου δωσει την δουλιτσα και στην τελικη μπορω να κανω και μελετες οταν τελειωσει το ωραριο μου και να υπογραφει καποιος αλλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.