Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακαλώ βοήθεια... πάω για Πολιτικός Μηχανικός


LyXar

Recommended Posts

Για χαρά και απο εμένα παιδιά.

 

Έκανα το μηχανογραφηκό τον περασμένο μήνα και δήλωσα Πολ.Μηχ.

Στην σχολή περνάω,αλλα μάλλον 'οχι ΕΜΠ ή ΑΠΘ(δυστηχώς),όπως περίμενα.

Πιθανότατα περνάω σε Πάτρα/Βόλο/Ξάνθη (αυτή είναι και η σειρά).

 

Έχω λοιπόν και εγώ κάποιες απορίες σχετικά με κάποια πράγματα.

 

Α)Θα ήθελα να μου πείτε αν ένας καλός βαθμός απο αυτά τα πολυτεχνεία θα μπορέσει να μου εξασφαλίσει ενα καλό μεταπτυχιακό σε ενα κάλο πολυτεχνείο του εξωτερικου.Θα πρέπει να αναφέρω επίσης οτι ο πατέρας μου και ο αδελφός του (θείος μου) είναι εργολάβοι (οχι μηχανικοί αλλα εχουν μηχανίματα,εργάτες και απλά συνεργάζονται με 3-4 μηχανικους) κυρίως δημοσίων εργών,αλλα και ο 1ος μου ξάδελφος ειναι ΠΜ με 2 γραφεία και απο αυτά που μου λενε οι δικοί μου,πάει αρκετά καλά.Το θέμα είναι κατα πόσο θα πρέπει να βασιστώ στα παραπάνω,και να μην επιδιώξω ενα καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

 

Β)Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω κατα την φοίτησή μου,και αν μπορώ να τελειώσω στα 5 χρόνια,και με ενα καλό βαθμό ως εχέγγυο.Παράλληλα δεν θέλω να περάσω αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα δωμάτιο και αναρωτιέμαι αν θα μπορουσα να καταφέρω το πρώτο,βιώνωντας παράλληλα και την περίφημη "φοιτητική ζωή",στο μέτρο που μου επιτρέπουν πάντα οι επιδιώξεις μου.

 

Γ)Έχει τελικά τόση μεγάλη σημασία αν ένας είναι απο ΕΜΠ ή απο Βόλο ή Ξάνθη στον ελευθερο στοίβο?

 

Σας ευχαριστώ.

 

Με εκτίμηση, LyXar...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Α) Φίλε μου LyXar ακόμα δεν έκανες ούτε το πρώτο σου μάθημα στο Πολυτεχνείο, δεν έκανες ακόμα εγγραφή και σκέφτεσαι από τώρα για μεταπτυχιακό? Καλά κάνεις δε λέω αλλά δες πρώτα τα προπτυχιακά και μετά όλα τ΄άλλα :lol: :lol: :lol:

Β) Αν θες όλα τα καταφέρνεις αλλά γνώμη πάντα, χαλάρωσε λίγο στη αρχή, κακό δεν κάνει :wink:

Γ) Ελάχιστη.

Link to comment
Share on other sites

Α)Όπου και να πάρεις καλούς βαθμούς (>7.5) θα βρείς μια καλή θέση για μεταπτυχιακό. Για το εξωτερικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η σχετική βαθμολογία δηαλαδή αν η απόδοσή σου βρίσκεται στο άνω όριο του 10% των συναδέλφων σου. Και τέλος φυσικά οι συστάσεις των καθηγητών. Το τελευταίο ίσως ειναι και το σημαντικότερο γιατί μια μέτρια επίδοση ίσως ισοσταθμιστεί με μια άριστη σύσταση.

 

Πάντως το κόλπο είναι να μην επιδιώκεις την ΕΦΣ (Εθνική Φοιτητική Σταθερά =5) στα πρώτα έτη και να παρακολουθείς διαλέξεις για να μην χάνεις επαφή.

Το διάβασμα 5 ώρες πριν την εξεταστική το κάναμε όλοι αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο....

Β) Όλα μπορείς να τα κάνεις (άποψή μου) εάν θέλεις . Για δουλεία βέβαια φαντάζομαι μερική απασχόληση εννοείς γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δυσκολευτείς σίγουρα (όχι ότι δεν θα τα καταφέρεις).

Γ)Εξαρτάται...Αλλά ως επί το πλείστον συμφωνώ με τον Ilias

 

ΥΓ Εγώ ψηφίζω Πάτρα ...:wink:

Link to comment
Share on other sites

@ilias

 

Φίλε μου εννοούσα αν ενα μεταπτυχιακό θα μπορούσε να με κάνει να σταθώ στα πόδια μου ανεξάρτητα απο τι μπορούν να μου προσφέρουν οι δικοί μου.

 

Και ναι το πιστεύω πως πρέπει να χαλαρώσω λιγάκι.Πολύ άγχος. :D :D

 

 

@iovo

 

Δεν εννοούσα να δουλέψω για μεροκάματο,αλλα πάνω στην επιστήμη μου :wink:

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ότι εφόδιο παίρνεις σε τούτη τη ζωή θετικό και συν είναι, οπότε ένα μεταπτυχιακό σημαντικό είναι και αν μπορείς σαφώς και να το κάνεις εννοείται.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια!

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Είναι κρίμα μετά από το μαραθώνιο των Πανελλαδικών εξετάσεων να μην χαλαρώνεις και να αγχώνεσαι από τώρα για μεταπτυχιακά κλπ.

Εν πάση περιπτώσει. Από αυτά που γράφεις νομίζω ότι δεν θα πρέπει να αγχώνεσαι, εφόσον έχεις στην οικογένειά σου ανθρώπους του επαγγέλματος νομίζω ότι η επαγγελματική σου αποκατάσταση είναι εν πολλοίς εξασφαλισμένη.

Για το μεταπτυχιακό θεωρώ ότι εφόσον εξασφαλίσεις μια ικανοποιητική βαθμολογία στο πτυχίο δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το ζήτημα της δουλειάς θέλει λίγη προσοχή. Κατά τη γνώμη μου, για να τελειώσεις στα πέντε χρόνια έχοντας αποκομίσει τις γνώσεις που απαιτούνται θα πρέπει γενικά να προσέρχεσαι στα μαθήματα, να παρακολουθείς, να μελετάς κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και όχι μόνο όταν έρχεται η εξεταστική κλπ. Νομίζω ότι ιδιαίτερα στα τελευταία έτη δουλειά και σπουδές είναι δύο καρπούζια που δύσκολα κουβαλιούνται κάτω από την ίδια μασχάλη. Επαναλαμβάνω ότι αυτά ισχύουν δεδομένης της επιθυμίας σου να τελειώσεις σε πέντε χρόνια και με καλό βαθμό.

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, νομίζω ότι στην πιάτσα ελαχιστότατη σημασία έχει το πού σπούδασες.

Link to comment
Share on other sites

Να ξέρεις ότι όπου και να πας, το 10% είναι της σχολής (δηλαδη αυτή που δίνει θεωρητικά το ερέθισμα για να κανει την ανάλογη δουλειά ο φοιτητής) και το 90% είναι δική σου προσωπική δουλειά και κόπωση. Αυτό είναι ο κανόνας και η βάση και ισχύει για όλες τις σχολές.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια σας ευχαριστω κατ'αρχην για την ανταποκριση.

 

Νομιζω δεν καταλαβατε σωστα.

Οταν ειπα για δουλεια εννοουσα το διαβασμα σε μη-εξεταστικη περιοδο :wink:

και κατα ποσο αυτο θα μπορεσει να εξασφαλισει ενα καλο βαθμο στο πτυχιο,καθως εχω ακουσει οτι ο βαθμος του πτυχιου παιζει ρολο στον εργασιακο τομεα.

 

Και παλι ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Α) Σίγουρα ένας καλός βαθμός σου ανοίγει πιό εύκολα περισσότερες πόρτες.

Β) Δεν αρκεί το διάβασμα. Κάτι άλλο είναι πολύ πιο σημαντικό: Το να πηγαίνεις στις παραδόσεις!!! Πολύ μπορεί να σε "γιουχάρουνε" αν πηγαίνεις κάθε μέρα, προσέχεις και συμμετέχεις. Αφηνέ τους να λένε! Και μετά τις παραδόσεις, κάνεις την "φοιτητική" ζωή σου πίνοντας χαλαρότατα ένα καφεδάκι ή κάνοντας τί άλλο θες αλλά ΠΑΝΤΑ κάποια στιγμή της ημέρας να διαθέτεις 3-4 ώρες για να μελετάς την παράδοση της ημέρας... Θα δείς πως στις εξεταστικές θα είσαι σούπερ χαλαρός... Πάντως αυτό το σύστημα σε εμένα έφερε καλά αποτελέσματα!

Γ) Δεν βρίσκω πως κάνει κάποια διαφορά.

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, η παρακολούθηση ισοδυναμεί με το μισό διάβασμα. Και μαθαίνεις και τι ζητά ο καθηγητής, γιατί ο καθένας έχει τα κολλήματα του.

 

Για εμένα ο καλός βαθμός πτυχίου παίζει διαφορά. Πας με άλλες απαιτήσεις στην πρώτη σου δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.