Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση οικοπέδου


Recommended Posts

Αν το διατυπώσουν με κάποια απόφαση εγκύκλιο κλπ ώστε το τοπογραφικό να περάσει όπως και οι βεβαιώσεις από το σύστημα του τεε βλέπουμε. Πρός το παρόν δεν προκύπτει κάποια τέτοια υποχρέωση.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν Παύλε, άσε ένα τοπογράφο να ξέρει καλύτερα από εσένα και να σου πω το εξής. Ανέκαθεν έπρεπε να κατατίθενται αμοιβές για οποιαδήποτε εργασία έκανε ένας τοπογράφος, όπως έκανες και εσύ για οποιαδήποτε εργασία έκανες για παράδειγμα σε κάποια άδεια. Το ότι οι περισσότεροι δεν το κάναμε γιατί κανείς δε μας έλεγχε δε λέει τίποτα.Είναι γεγονός ότι μέσα από το σύστημα αρκετά τοπογραφικά βγαίνουν ακριβότερα σε σχέση με πριν. Το γνωρίζω.

Όταν 20 Φεβρουαρίου θα κλειθείς να δώσεις τα συμφωνητικά σου στο ΤΕΕ και την εφορία, τι θα κάνεις? Θα δώσεις μια απόδειξη στο ΤΕΕ για μία δουλεία που δεν υπάρχει στο σύστημα?Επίσης αν το τοπογραφικό δεν είναι υφιστάμενο σου ζητάει το σύστημα να το δηλώσεις.

Τέλοσπάντων. Ατό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί όλοι τα βάλατε με τα τοπογραφικά τον τελευταίο καιρό?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πλέον έχει αρχίσει να γίνεται φανερή η αξία και η αναγκαιότητα των τοπογραφικών διαγραμμάτων και ενδεχομένως κάποιους ενοχλεί.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι παρεξηγήσατε. Αν και πολιτικός μηχανικός είμαι υπέρμαχος των τοπογραφικών και έχω δωσει και εγώ μάχες για να συντάσσονται σωστά διαγράμματακαι φυσικά για την αναγκαιότητά τους. Μέρη της ίδιας δουλειάς είμαστε. Αυτό που ανέφερα παραπάνω είναι ότι μπορούμε να συντάξουμε τοπογραφικό για συμβόλαιο χωρίς να πάρουμε κωδικό έργου και να το περάσουμε απο σύστημα αμοιβών. Φυσικά εφόσον κοπεί Α.Π.Υ. θα υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό και καταχώρηση στην κατάσταση συμφωνητικών για την εφορία. Εξάλλου ως τώρα περνούσαμε στο σύστημα αμοιβών ότι είχε να κάνει με κάποια δημόσια αρχή (π.χ πολεοδομία). Αναμένεται να αλλάξει και αυτό και να περνάνε και τα τοπογραφικά με τις βεβαιώσεις μαζί. Απλά στο προηγούμενο πόστ μου αναφέρθηκα στο τι συμβαίνει μέχρι στιγμής

Link to comment
Share on other sites

update : 12 αγροτεμάχια τελικά 1 εκ των οποίων είναι αυτό με το αντλιοστάσιο

  • 12 ξεχωριστες βεβαιωσεις μία για κάθε μεταβιβαζόμενο αγροτεμάχιο ;
  • αμοιβή : 12 βεβαιώσεις = ελάχιστα από ΤΕΕ + 12 τοπογραφικά + φόροι + κρατήσεις και απο εκεί και πέρα βλέπω τι εκπτωση κάνω ;
  • υποβολή στο σύστημα του ΤΕΕ για μελλοντικη νομική κατοχύρωση που θα χρειαστεί γιατι στο αρθρο 50 §15 & §16 του νεοψηφισθέντος σχεδίου νόμου που αναμενεται να παρει και αριθμό ΦΕΚ προβλέπονται τοπογραφικά κατα ΕΓΣΑ + ηλεκτρονική υποβολή αντίστοιχα για κάθε αρθρο ;
  • Ιδιωτικό Συμφωνητικό ;

ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Λογικά ναι. 12 βεβαιώσεις, διότι εφόσον αυτές υποβάλονται στην ηλεκτρονική φόρμα του ΤΕΕ απαιτείται κάθε φορά εντοπισμός του γεωτεμαχίου μέσω του ορθοφωτοχάρτη της ktimatologio.gr. Προς το παρόν "νόμιμη αμοιβή" για τις βεβαιώσεις δεν υπάρχει, άρα οχι κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ+ΤΣΜΕΔΕ.Αν ζητηθούν αναδρομικά ποιος ξερει.. Τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Σε πρόσφατη ημερίδα μας είχαν πει ότι κάποια στιγμή το ΤΕΕ θα δώσει έντυπο για τις κρατήσεις του (κάτι ανάλογο με αυτο του τσμεδε φανταζομαι) για να εισπράτονται οι κρατήσεις και από τις βεβαιώσεις χωρίς να μπαίνουν αμοιβές στην ΕΤΕ. Συμφωνητικό χρειάζεται. Τα τοπογραφικά προφανώς θα είναι εξαρτημένα στο ΕΓΣΑ 87 όπως λες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.