Μετάβαση στο περιεχόμενο

181 θέματα σε 20 μέρες - Να οργανωθούμε ρε παιδιά!


Recommended Posts

Γενικεύοντας την πρόταση του συναδέλφου, προτείνω να δημιουργηθεί μια ομάδα έμπειρων συναδέλφων, η οποία θα μελετά κάθε θέμα και τις απαντήσεις και θα δημοσιεύει την (κατά τη γνώμη της) αρμόζουσα απάντηση στο ερώτημα. Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι της μορφής "η ομάδα του michanikos.gr επεξεργάστηκε τις απαντήσεις των συναδέλφων και θεωρεί ότι η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε είναι η ...."

Η απάντηση αυτή μπορεί να παρατίθεται στο τέλος της κάθε ανάρτησης, ώστε κάθε συνάδελφος να μπορεί να διαβάσει όλες τις απαντήσεις και να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Αυτονόητο είναι ότι η γνώμη της επιτροπής θα μπορεί να αναθεωρείται σε περιπτώσεις νέων στοιχείων, λαθών, ασαφειών κλπ.

Μην ξεχμάμε ότι "πολλές πληροφορίες = μηδέν πληροφορίες"

 

Κάτι τέτοιο είχα κι εγώ στο μυαλό μου αλλά είναι υπαρκτό ένα πρόβλημα: Ποιοι θα είναι αυτοί οι συνάδελφοι που θα χάνουν τόσο χρόνο για να ξεκαθαρίζουν τα ερωτήματα...

 

Η δουλειά πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις:

1η φάση:

Δημιουργία θέματος, εισαγωγή 1-1 όλων των ερωτημάτων από τα προγενέστερα προς τα πιο πρόσφατα ώστε τα περισσότερα να διαγράφονται λόγω διευκρινιστικών κλπ.

Χρόνος υλοποίησης: ~1 εβδομάδα.

Απαιτούμενα μέλη/συντονιστές: ~15 (όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα αλλά να είναι έμπειροι και έμπιστοι, μπορεί να μοιράσουν την δουλειά αλφαβητικά)

 

2η φάση:

Δημιουργία νέων θεμάτων/ερωτημάτων, απάντηση από τα ίδια άτομα ή άλλα και κλείδωμα θέματος και εγγραφή στο ένα και μοναδικό θέμα με παραπομπή. Σημαντικό είναι να τηρηθούν οι κανόνες και να διαγράφονται θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί για να ξεκαθαρίζει η κατάσταση...

Επίσης, οι απαντήσεις που δίνει το μέλος/συντονιστής, θα πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον από άλλα 2-3 επίσης έμπειρα μέλη ώστε να μην διαφύγει καμμία γκάφα

Σε περίπτωση δυσκολίας απάντησης ερωτήματος, θα στέλνεται ερώτημα στο ΤΕΕ/ΥΠΕΚΑ

 

Εγώ μπορώ να βοηθήσω (να αναλάβω π.χ. τα θέματα που αρχίζουν από Α και να τα ξεκαθαρίζω σιγά-σιγά). Αν βρεθούν άλλοι καμιά 15αριά συνάδελφοι μένει η άποψη των συντονιστών για το διαδικαστικό του θέματος...

Link to comment
Share on other sites

Για 3 λόγους:

1) Έχω κάτι ξεσπάσματα ειδικά σε θέματα όπως "κοινωνία σε παράκρουση" όπου αν γίνω συντονιστής, θα πρέπει να "μαζεύω" πολύ τα λόγια μου.

2) Δεν ξέρω τι απαιτήσεις χρόνου έχει ο συντονισμός

3) Δεν μου έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση. Αν μου γίνει θα το σκεφτώ (κυρίως λόγω του 1)) :)

 

Για να μην ξεφεύγουμε όμως ας κάνω μια αρχή (από πίσω όπως είπα και στα Α):

 

Θέμα: Αυθαίρετο σε ρέμα

Απάντηση ομάδας:

1) Αν διασαφηνιστεί ότι το ρέμα είναι αποτυπωμένο στο σχέδιο πόλεως, ότι είναι οριοθετημένο και διευθετημένο και αν η οικοδομή ΔΕΝ είναι πάνω στο ρέμα, νομίζω πως τακτοποιείται.

2) Αν η οικοδομή είναι πάνω στο ρέμα (αποτυπωμένο σχεδίου πόλεως) τότε κρίνω είναι κατεδαφιστέα

3) Αν το ρέμα δεν είναι διευθετημένο αλλά η οικοδομή ΔΕΝ είναι πάνω στο ρέμα τότε ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ τακτοποιείται αλλά εκκρεμεί η διευθέτηση (υπό τον φόβο της μετέπειτα άρσης της τακτοποίησης)

 

 

ΥΓ Επίτηδες είμαι πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις μου, να μην πάρουμε και κανέναν στο λαιμό μας!

Link to comment
Share on other sites

αυτα δεν ειναι καινουρια φρουτα. τα εχουμε πει, τα εχουμε ξαναπει, εχουμε γινει μπιλιες κατα καιρους, αλλα η κατασταση οφειλεται στη φιλοσοφια του φορουμ, στα ιδια τα θεμελια δηλαδη.

 

απο τη στιγμη που το ιδιο το φορουμ λειτουργει με αυτη τη φιλοσοφια, οι πληροφοριες θα πνιγονται.

 

περισυ για το εσπα εγω προσωπικα για να βρω πληροφορια που με ενδιεφερε διαβασα 700 ποστς για να φιλτραρω 2.

 

στις προτασεις για βελτιωση, το thanks button ποτε δεν κριθηκε αξιο να εφαρμοστει, βεβαια δεν ξερω αν το υοστηριζει η ιδια η πλατφορμα. το thanks button ειναι αυτο που ξεδιαλυνει τη σαβουρα απο το σοβαρο ποστ.

 

επισης, τα tags τα εχουν ολοι χεσμενα.Μαζι κ εγω.

 

Αλλα ειπαμε, δεν γκρινιαζουμε, απλα αποδεχτειτε το γεγονος της πολλης σαβουρας λογω της φιλοσοφιας του φορουμ. εχει τα καλα της , εχει και τα κακα της. εγω δεν παραπονιεμαι πλεον, απλα ξερω οτι ο,τι χρειαστω, θα κατσω να το ψαχνω 2-3 ωρες. Εσεις γιατι δεν το γουσταρετε αυτο? επειδη ειναι χασιμο χρονου? πουλακια μου......

 

Αυτά τα πράγματα έχουν ειπωθεί πάρα πολλές φορές...

ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνουν από την συντονιστική ομάδα γιατί κάνουν τοσα άλλα πράγματα.

Κάποτε είχε πέσει η ιδέα να γίνει μια άλλη ομάδα που θα ασχολείται μόνο με αυτό.

Δεν προχώρησε για πολλούς λόγους....

Μακάρι να αλλάξει κάτι σήμερα

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε παιδιά. Ας γράψουμε εδώ ποιοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Αν μαζευτούμε >15 το ξεκινάμε. Απλά απαιτείται ο συντονιστής για το δικαίωμα πρόσβασης στα θέματα, τις μετακινήσεις, τα κλειδώματα κλπ

Link to comment
Share on other sites

απο δω το φερνεις, απο κει το φερνεις, την εξουσια του μοντ κατεληξες να ζητας!!! :)

 

@αρης χανια:

 

απο τη στιγμη που το θρεντ προτασεις για βελτιωσητου φορουμ πηγε απατο (εγω το αφησα στα +1000 ποστς), εγω εχω προσαρμοστει και χρησιμοποιω το φορουμ οπως ακριβως ειναι στημενο και δεν παραπονιεμαι (αλλο πια)

 

χρησιμοποιειστε αναζητηση, ειναι λιγο επιπονο, αλλα βοηθαει.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε [email protected]

τα πράγματα δεν είναι ίδια

εκτός του ότι επαγγελματικά διανύουμε την χειρότερη εποχή,εκτός του οτι το ΤΕΕ αντί να διευκολύνει,περιπλέκει τα πράγματα,έρχεται και μιά σειρά νομοθετημάτων με συνοπτικές διαδικασίες τα οποία απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό.Παρακολουθούμε όλοι με αμηχανία να διογκώνεται ένα σοβαρό θέμα (αυθαίρετα) με ταυτόχρονη την πλήρη αδυναμία στήριξης των μηχανικών σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ετσι λοιπόν ας μην θεωρήσουμε ότι όλα μπορούν να ενταχθούν στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης, για την οργάνωση του φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

@θεοχαρης

 

φιλε εχεις μπερδεψει κ εσυ κ ο γιαννης τις καταστασεις, με ολο το σεβασμο.

 

δεν εχει ΚΑΜΙΑ δουλεια το φορουμ να υποστηριζει τους μηχανικους νομικα για τα αυθαιρετα. ειναι δουλεια του καθενος να υποστηριζει νομοτεχνικα τον εαυτο του. εδω μεσα ανταλλαγες αποψεων γινονται, δεν ειναι παραρτημα του τεε.

 

το θεμα λοιπον ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που και οι 2 μας δεν εχουμε καμια ορεξη να ξαναπιασουμε (οπως και πολλοι αλλοι), η υποδομη του φορουμ για ανταλλαγη αποψεων νομοτεχνικου ενδιαφεροντος.

 

και, αν θελετε τη γνωμη μου, ελαχιστοτατες ειναι οι εγκυρες απαντησεις. οι περισσοτερες ειναι προς αποφυγη και συμμρφωση. υπαρχουν συναδελφοι που παιρνουν τον εαυτο τους στα σοβαρα και λενε μαλακιεςς, υπαρχουν αλεξιπτωτιστες, υπαρχουν ιδιωτες, υπαρχουν οι δεκα φυλες του ισραηλ, ΕΤΣΙ ειναι τα φοραε.

 

αυτο που δεν εχει γινει ομως ΟΥΤΕ κατα διανοια, ειναι ενεργειες ωστε το καλο ποστ να αναδεικνυεται αναμεσα στη σαβουρα. και αυτο γινεται με ενα thanks button, αν βεβαια το υποστηριζει η πλατφορμα ( που ειμαι σιγουρος οτι το υοστηριζει, εφοσον χρησιμοποιειται η vbulletin οπως στο πρωην thegreekz, v.3).αν δεν το υποστηριζει, υπαρχουν και αλλες προτασεις, στο θρεντ των προτασεων,οπως π.χ. το καλο ποστ να γινεται bold με μεγαλυτερη γραμματοσειρα, να ρυθμισουμε κ εμεις το viewing σε 40 posts ανα σελιδα και να σκρολαρουμε μεχρι να βρουμε το καλο ποστ.

 

δεν ειναι δυσκολα πραγματακια. αλλα αν περιμενετε να αποκτησει συνειδηση το καθε μελος διαβαζοντας τους κανονες συμμετοχης, τοτε σας το λεω απο προσωπικη μααλακια που με δερνει, σωθηκατε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε συνάδελφοι, σαν νέος στο φόρουμ (δεν έχω τις χιλιάδες των posts σας...) όσο επίπονο και αν είναι, το ψάξιμο πάντα αποδίδει όταν είναι συζητημένο το ό,τι ψάχνεις..

 

Αν τώρα ο οποιοσδήποτε βαριέται να ψάξει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, που δεν φταίνε οι συντονιστές..

 

Εγώ προσωπικά βάζω στο google ότι θέλω, ορίζω site να ψάξει το michanikos.gr και βρίσκω ότι ψάχνω..

 

Έχω βρει έτσι άπειρα πράγματα, και νά`μαστε καλά να συνεχίσουμε έτσι.

 

Αν δεν βρώ κάνω post.. Αλλά οι απανωτές ερωτήσεις χωρίς ψάξιμο δημιουργούν το πρόβλημα, όχι τα θέματα..

 

Και θεωρώ ότι το να ανοίξει ανά πχ κωδικό αυθαιρεσίας, θα κατατμήσει - κατηγοριοποιήσει έναν νόμο που απο μόνος του είναι μπάχαλο, δεν κατηγοριοποιείται ούτε υπάρχει ένα δεδομένο επίπεδο αφομοίωσής του από εμάς για να γίνει κάτι τέτοιο (να κατηγοριοποιούμε ερωτήσεις κτλ)..

 

δεν ξέρω, λέω εγώ τώρα..

Link to comment
Share on other sites

@θεοχαρης

 

 

αυτο που δεν εχει γινει ομως ΟΥΤΕ κατα διανοια, ειναι ενεργειες ωστε το καλο ποστ να αναδεικνυεται αναμεσα στη σαβουρα. και αυτο γινεται με ενα thanks button,............

 

ενα ΤΗΝΧ BUTTON απλα μεταφερει το προβλημα στο ζητημα ποιος ειναι ο αρμοδιος να απονημει τα ευσημα??? γιατι στην ουσια ανακυκλωνουμε την αγνοια πολλων (και τη δικη μου εννοω κυριως) και ανετα μπορει το δικο μου thnx να το δωσω σε μια λαθος απαντηση-συμβουλη-ποστ.

 

αρα αν το thnx υπαρχει μετα πρεπει να ελεγχουμε ποιος το πατησε?? και γιατι???

 

αλλο μπαχαλο. δυστυχως οπως ειπες απλα ετσι παιζουν τα "φορα".

(ασχετο αλλα επειδη λιγοι το ξερουν και μου ηρθε με αφορμη τη χρηση της λεξης "φορα" η σωστη εκφραση ειναι "βγαζω τα απλυτα ΣΤΑ φορα" και οχι στη φορα χεχεχε)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.