Μετάβαση στο περιεχόμενο

181 θέματα σε 20 μέρες - Να οργανωθούμε ρε παιδιά!


Recommended Posts

Κυριαρχεί το απόλυτο μπάχαλο! Εμείς, ως επιστήμονες άνθρωποι και ταυτόχρονα ως παιδιά του λαού, έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε τάξη στο χάος διότι θα πελαγώσουμε τελείως. :)

Προτείνω λοιπόν τα παρακάτω:

 

Α)Να ανοιχτεί ένα θέμα όπου θα γράφονται μόνο εξακριβωμένα πράγματα από τους συντονιστές ή από άτομα που θα οριστούν (πολύ καλοί γνώστες) και θα αναρτούν μετά από έγκριση των συντονιστών.

 

Β) Να χωριστεί το θέμα σε 2 μεγάλες κατηγορίες και να αναφέρεται κάθε συγκεκριμένη περίπτωση με υπολογισμού προστίμου σε σχέση με τις 2 κατηγορίες

 

1η κατηγορία: Με οικοδομική άδεια

2η κατηγορία: Χωρίς οικοδομική άδεια

 

Άλλα θέματα όπως:

1) Νομιμοποιήσιμα

2) Ερωτήσεις περί δασικού ή μη

3) Αμοιβές

να μην είναι σε αυτό το θέμα.

 

Όποιος δημοσιεύει νέο θέμα, πρώτα να έχει διαβάσει το θέμα αυτό έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι δεν εμπίπτει η ερώτηση του σε κάποια απάντηση που έχει δοθεί στο θέμα. Κάθε λάθος άνοιγμα θέματος, θα κλείδώνει παραπέμποντας στην απάντηση νούμερο # του θέματος.

 

Παράδειγμα:

Post#XX

....................................................................................................................................

Απάντηση Νο14 στην ερώτηση του μέλους ΧΧΧΧΧΧ

 

Περίπτωση:

1η Κατηγορία (με οικοδομική άδεια), Α' κατοικίας, εντός σχεδίου, βοηθητικός χώρος 40 τ.μ. που έγινε κύριος σε ΤΖ=900 εντός του περιγράμματος, κατασκευής του 2010

 

Απάντηση (από συντονιστή ή μέλος ΥΥΥΥΥΥΥ)

Πρόστιμο = 0.15Χ40Χ900Χ1.0(με άδεια)Χ1.0(εντός σχεδίου)Χ0.40(Α' κατοικία)Χ1.4(αλλαγή χρήσης)Χ0.50(βοηθ. χώρος <50% υπέρβαση) = 1512ευρώ

....................................................................................................................................

 

Τώρα αν είναι λάθος ο υπολογισμός διορθώστε με, αλλά άλλο θέλω να δείξω εδώ...

Αν υπάρχει όποιαδήποτε άλλη μορφή οργάνωσης καλύτερη από την πρότασή μου δεκτή! NO PROBLEM!

Αλλά πρέπει ...να οργανωθούμε ρε παιδιά!! :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εδώ συνάδελφε Γιάννης ο συντονισμός δεν αρκεί

ο καθένας αναρτά την ερώτηση ή την απάντηση ή την τοποθέτηση του ή τέλος την κριτική του όπου θέλει

είναι αδύνατο να ενημερωθεί κάποιος. Στην πορεία της συζήτησης κάτι άσχετο μπαίνει

και τελικά καταλήγουμε να χάνουμε τον έλεγχο.

Χρειάζεται

κατηγοριοποίηση-τμηματοποίηση

έλεγχος κάθε σχετικού μηνύματος που αναρτάται

και τέλος σβήσιμο-διαγραφή των άσχετων παρεμβάσεων

ας προτείνουμε και απο 17/10 ας πάρουμε ουσιαστικές αποφάσεις

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Θεοχάρη, δεν ξέρω αν επαρκούν οι "δυνάμεις του συντονισμού" σε αυτό τον πανικό που επικρατεί...

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι επικρατεί ΜΠΑΧΑΛΟ... πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία κτηγοριοποίηση και να σβήνονται οι ασχετες παρεμβολές... ή απλά κάντε μή επιτρεπτή την ανάρτηση νέου θέματος από τον οποιοδήποτε (μόνο οι συντονιστές προτείνω) και ενσωματώστε σε άλλα ή κλειδώστε τα άπειρα θέματα που έχουν ανοικτεί με ερωτήσεις χιλιοαπαντημένες...

Link to comment
Share on other sites

Να πω και γω τι έχω καταλάβει.Οι περισσότερες ερωτήσεις γίνονται χωρίς να έχουμε μελετήσει σωστά ότι πληροφορία μας είναι διαθέσιμη.Έχουμε το πρόβλημα και το αναρτούμε χωρίς προηγούμενο ψάξιμο.Αυτό σημαίνει πολλαπλή επανάληψη και σε πολλά θέματα απαντημένων ερωτήσεων αλλά και ταυτόχρονα απαντημένων από την επίσημη πληροφορία που μας έχει δοθεί.Για παράδειγμα πόσοι έχουν ρωτήσει για την παράταση ή όχι του 3843 ενώ το γράφει ξεκάθαρα ο 4014?Όσο λοιπόν συνεχίζεται αυτό θα πέφτουν βροχή τα μηνύματα.Αν το παραβλέψουμε αυτό και πάμε στο θέμα της οργάνωσης επειδή είχα προσπαθήσει να βρώ κάποιον τρόπο είχα σκεφτεί μια κωδικοποίηση με τα νούμερα των φύλλων καταγραφής, δηλ. ερωτήσεις για το Νο 4, Αλλαγή χρήσης , ότι απορίες για χώρους που εντάσονται ή όχι στην αλλαγή χρήσης, άλλο παραδειγμα : ερωτήσεις για το Νο 6 Υπέρβαση ύψους , πως ερμηνεύεται και με ποιους τρόπους καταχωρείται και ότι άλλο έχει σχέση.Μπορούμε βέβαια να έχουμε και έξτρα κατηγορίες για αμοιβές , δασικά , αρχαιολογία ότι προηγείται της κατηγοριοποίησης στα τετραγωνάκια.Ελπίζω να το καταλάβατε.Με αυτόν τον τρόπο πιάνουμε όλες τις κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν.Σκεφτείτε το.

Link to comment
Share on other sites

... είχα σκεφτεί μια κωδικοποίηση με τα νούμερα των φύλλων καταγραφής, δηλ. ερωτήσεις για το Νο 4, Αλλαγή χρήσης ,...

Πολύ καλή ιδέα!

Link to comment
Share on other sites

Συγχαίρω τον συνάδελφο Γιάννη γιατί θίγει ένα θέμα σοβαρότατο. Στο φόρουμ υπάρχει ένας θησαυρός γνώσεων, ο οποίος όμως είναι άχρηστος. Πνίγεται μέσα σε σχόλια, λανθασμένες απαντήσεις και γενικόλογα συμπεράσματα.

Για παράδειγμα υπάρχουν αναρτήσεις με πάνω από 50 σελίδες σχολίων. Ποιός θα έχει την υπομονή να τις διαβάσει όλες και να βρει την σωστή απάντηση;

Γενικεύοντας την πρόταση του συναδέλφου, προτείνω να δημιουργηθεί μια ομάδα έμπειρων συναδέλφων, η οποία θα μελετά κάθε θέμα και τις απαντήσεις και θα δημοσιεύει την (κατά τη γνώμη της) αρμόζουσα απάντηση στο ερώτημα. Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι της μορφής "η ομάδα του michanikos.gr επεξεργάστηκε τις απαντήσεις των συναδέλφων και θεωρεί ότι η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε είναι η ...."

Η απάντηση αυτή μπορεί να παρατίθεται στο τέλος της κάθε ανάρτησης, ώστε κάθε συνάδελφος να μπορεί να διαβάσει όλες τις απαντήσεις και να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Αυτονόητο είναι ότι η γνώμη της επιτροπής θα μπορεί να αναθεωρείται σε περιπτώσεις νέων στοιχείων, λαθών, ασαφειών κλπ.

Μην ξεχμάμε ότι "πολλές πληροφορίες = μηδέν πληροφορίες"

Link to comment
Share on other sites

αυτα δεν ειναι καινουρια φρουτα. τα εχουμε πει, τα εχουμε ξαναπει, εχουμε γινει μπιλιες κατα καιρους, αλλα η κατασταση οφειλεται στη φιλοσοφια του φορουμ, στα ιδια τα θεμελια δηλαδη.

 

απο τη στιγμη που το ιδιο το φορουμ λειτουργει με αυτη τη φιλοσοφια, οι πληροφοριες θα πνιγονται.

 

περισυ για το εσπα εγω προσωπικα για να βρω πληροφορια που με ενδιεφερε διαβασα 700 ποστς για να φιλτραρω 2.

 

στις προτασεις για βελτιωση, το thanks button ποτε δεν κριθηκε αξιο να εφαρμοστει, βεβαια δεν ξερω αν το υοστηριζει η ιδια η πλατφορμα. το thanks button ειναι αυτο που ξεδιαλυνει τη σαβουρα απο το σοβαρο ποστ.

 

επισης, τα tags τα εχουν ολοι χεσμενα.Μαζι κ εγω.

 

Αλλα ειπαμε, δεν γκρινιαζουμε, απλα αποδεχτειτε το γεγονος της πολλης σαβουρας λογω της φιλοσοφιας του φορουμ. εχει τα καλα της , εχει και τα κακα της. εγω δεν παραπονιεμαι πλεον, απλα ξερω οτι ο,τι χρειαστω, θα κατσω να το ψαχνω 2-3 ωρες. Εσεις γιατι δεν το γουσταρετε αυτο? επειδη ειναι χασιμο χρονου? πουλακια μου......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

είχα σκεφτεί μια κωδικοποίηση με τα νούμερα των φύλλων καταγραφής, δηλ. ερωτήσεις για το Νο 4, Αλλαγή χρήσης , ότι απορίες για χώρους που εντάσονται ή όχι στην αλλαγή χρήσης, άλλο παραδειγμα : ερωτήσεις για το Νο 6 Υπέρβαση ύψους , πως ερμηνεύεται και με ποιους τρόπους καταχωρείται και ότι άλλο έχει σχέση.
Με τα νούμερα του φύλλου καταγραφής ίσως γίνει νέο μπέρδεμα επειδή για κάθε περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρει κανείς πολλές υποκατηγορίες. Ίσως να είναι καλύτερα να γίνουν υποκατηγορίες με βάση το είδος της αυθαιρεσίας, δηλαδή "δώματα", "ΗΧ", "υπόγεια" κλπ. Έτσι ανάλογα την κάθε περίπτωση θα αρκεί να τσεκάρει κάποιος μόνο μία κατηγορία στην οποία θα βρίσκονται όλες οι σχετικές συζητήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.