Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο με γεώτρηση


Recommended Posts

Επειδή δεν έχω δει κάποια διευκρίνηση και έχω κάνει και ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα σ' εμένα .....

Ο οικίσκος γεώτρησης (3χ3) που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο θεωρείται αυθαίρετος;

Η γεώτρηση είναι ηλεκτροδοτημένη από το 1996.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,χωρίς να έχω τίποτε επίσημο στα χέρια μου, σε ερώτηση σε υπάλληλο πολεοδομίας μου ανέφερε πως εφόσον υπάρχει κτίσμα για χρήση προστασίας γεώτρησης μέχρις 12 τ.μ. ΔΕΝ ειναι αυθαίρετο. Προσοχή, μόνο για αυτή τη χρήση,ουτε αποθήκη,ουτε κατοικία κτλ.

 

Αλλά όπως προανέφερα,δεν εχω τίποτε στα χέρια μου,ούτε εγκύκλιο ούτε τίποτε. Μπορείς να το ψάξεις κι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

 

θ. Αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα με τις απολύτως απαραίτητες διαστάσεις για τη στέγαση τους, σύμφωνα με το Αρθ-3 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85), εκτός της περίπτωσης που επιβάλλεται η κατασκευή υποστυλωμάτων, και εφόσον έχουν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος γιατί οι άδειες μικρής κλίμακας ισχύουν από το 2004 αν αυτός το έφτιαξέ το 1996...; τη άδεια μικρής κλίμακας να έχει

Edited by GEORGE KARA
Link to comment
Share on other sites

Έγκριση από την τότε δ/ση Γεωργίας της τότε Νομαρχίας έπρεπε να έχει κάθε οικίσκος γεώτρησης προ του 2004. Τώρα απαιτείται ΚΑΙ έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη οικίσκου γεώτρησης σε αγροτεμάχιο.

 

Η άδεια ηλεκτροδότησης (του 1995) είναι το μοναδικό έγγραφο που έχω για το κτίσμα και αναφέρει ότι "για τους τυποποιημένους οικίσκους των αντλητικών συγκροτημάτων δεν απαιτείται η προσκόμιση οικοδομικής άδειας ή άλλου εγγράφου, εφ'όσον το εμβαδόν τους δεν υπερβαίνει τα 9 τ.μ. σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας".

Με βάση και όσα διάβαζω εδώ, μάλλον τότε δεν χρειαζόταν η έκδοση οικοδομικής αδείας για το κτίσμα εάν πληρούσε τις παραπάνω προδιαγραφές.

 

1) Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ αυτες τις οδηγίες?

 

2) Επίσης, εάν αντί για 3x3 (9 τ.μ.) που προβλεπόταν, έχει γίνει 3x4 πρέπει να τακτοποιηθεί όλο το κτίσμα ή μόνο τα τετραγωνικά της υπέρβασης?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Λάθος γιατί οι άδειες μικρής κλίμακας ισχύουν από το 2004 αν αυτός το έφτιαξέ το 1996...; τη άδεια μικρής κλίμακας να έχει

 

ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. αρ. Πρωτ. οικ. 7646/εγκ.13/04 : Εργασίες δόμησ ης μικρής κλίμακας για τις οποίες αντί της έκδοσης άδεια δόμησης απαιτείται Έγκριση Εργασιών

 

παρ. 4:

4. Η Απόφαση, ως μεταγενέστερη ευνοϊκότερη διάταξη, ισχύει και για τις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες, εφόσον προσκομισθούν, τα σχετικά δικαιολογητικά και όπου απαιτείται η έγκριση ΕΠΑΕ, που χορηγείται με βάση φωτογραφίες. Στις περιπτώσεις αυτές μετά τη χορήγηση της έγκρισης ακυρώνεται η τυχόν συνταχθείσα έκθεση αυθαιρέτου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Τυχόν βεβαιωθέντα πρόστιμα που έχουν εξοφληθεί δεν επιστρέφονται.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημερα, οι ιδιοκτητες 2 ομορρων αγροτεμαχιων επι χουντας καναν μια γεωτρηση κοινη και για τα 2 για να εχουν και οι 2 νερο, χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Το κτισμα της γεωτρησης ειναι στην κοινη πλευρα των 2 ιδιοκτησιων και ειναι περιπου μισο στην μια μισο στην αλλη. Οι οικογενειας των ιδιοκτητων πλεον ειναι σε διαφωνια και ο ενας απο τους δυο αυθαιρετα εκλεισε την παροχη νερου. Μπορω εγω να αποδειξω σε πια ιδιοκτησια ακριβως βρισκεται η γεωτρηση; Τι μπορουν να κανουν οι ιδιοκτητες που τους κοπηκε το νερο;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μήπως αναφέρεται στα συμβόλαια κάποια δουλεία χρήσης ύδατος ώστε να μπορούν να βασιστούν εκεί?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.