Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση ύψους στέγης και μόνο


Recommended Posts

Πως υπολογίζουμε το συντελεστή υπερβασης ύψους της στέγης? Σε περιοχές που για παράδειγμα υπάρχει μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου 15μ + 2μ για στέγη, η υπερβαση υπολογίζεται βάσει του 15μ (επιτρεπομενου περιοχής) ή του 2μ (επιτρεπόμενο για στέγη)?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε περίπτωση διαφορετικής μορφής στέγης τελικά τι κάνουμε και τι υπολογίζουμε στον αναλυτικό προϋπολογισμό?

 

Έχω ακριβώς την ίδια απορία. Το έχει αντιμετωπίσει το θέμα κανένας άλλος συνάδελφος?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

στην δικη μου περιπτωση εχω μια αδεια για λυομενο σε περιοχη εκτος σχεδιου που γραφει υψος οικοδομης 3.00μ... το επιτρεπομενο υψος περιοχης ειναι 7.5μ ο τυπος εχει φτιαξει μια στεγη 2 μετρα υψος 100τμ και τα 20 ειναι σοφιτα.. Στην σοφιτα εχω υπερβαση ύψους ή οχι? τελικά υπερβαση υψους εχουμε σε σχεση με την αδεια η το επιτρεπομενο?

Link to comment
Share on other sites

Η υπέρβαση ύψους αν υπάρχει ή όχι εξετάζεται με τα στοιχεία της άδειας και το ποσοστό που θα μπει θα βγει σε σχέση με τα επιτρεπόμενα της περιοχής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα. να ρωτησω την αποψη σας τι γινεται αν η στεγη ειναι στην πραγματικοτητα χαμηλοτερα μισο μετρο πιο κατω απο οτι την δειχνει στην τομη η Ο.Α.?θεωρειτε παραβαση υψους?και πως υπολογιζεται με αναλυτικο?

Link to comment
Share on other sites

Tελικά σε υπέρβαση ύψους στέγης βάζουμε υπέρβαση ύψους βοηθητικού χώρου (0.2 ή 0.4), πάει με αναλυτικό ή μπαίνουν και τα δυο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στη περιπτωση υπερβασης υψους της στεγης απο 1,20 σε 3,10 στο κεντρο . Μεσο υψος στο ενα τμημα  ,2,20 και ενα  στο αλλο τμημα .2,65μ και δημιουργια χωρου κατω απο αυτη. Στο 4014 ειχε δηλωθει το ενα τμημα με μειωτικο και το αλλο ως ΚΧ .Με τηνμεταφορα πρεπει να υπολογιστουν ολα σαν ΚΧ ? η υπερβαση μεσου  υψους συγκρινεται με το υψος της στεγης 1,20που προβλεποταν στην αδεια δηλ 1,20+3,10/1,20=3,85?  η καθε τμημα χωριστα οπως ηταν στο 4014 και υπολογισμος της υπερβασης υψους καθε τμηματος?δεδομενου οτι  στη αδεια προβλεπεται υψος οικοδομης μαζι με στεγη 5,90 μ και το επιτρεπομενο ειναι 7,50+ στεγη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.