Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση ύψους στέγης και μόνο


Recommended Posts

Kαλησπερα συναδελφοι! μια ερωτηση, σε κατοικια που ειναι εντος του επιτρεπομενου υψους μεχρι την οροφη του οροφου αλλα εχει υπερβαση στη στεγη κατα 1 μετρο σε σχεση με το δηλωμενο υψος στεγης στην αδεια, τι δηλωνουμε? υπερβαση υψους?? γιατι τοτε ζηταει και εμβαδον χωρου στο οποιο αντιστοιχει, το οποιο ομως δεν ειναι λογικο, αφου υπαρχει κενο αναμεσα στην πλακα του οροφου και τη στεγη. η' απλα με αναλυτικο και 500 ευρω? η διαφορα στο κοστος τακτοποιησης ειναι τεραστια!

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Λογικά με αναλυτικό θα πρέπει να υπολογιστεί από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυθαίρετος χώρος. Αν έχει ψηλώσει η στέγη μόνο τότε αναλυτικός για την επιπρόσθετη κατασκευή της και αν έχει ψηλώσει ο όροφος του κτίσματος υπολογισμός τοιχοποιείας, φ.ο., κτλ που αυξήθηκαν.

Αν η υπέρβαση αφορά μόνο τη στέγη, μήπως το ένα μέτρο αυτό επιτρέπεται στην περιοχή?...οπότε μπορεί να νομιμοποιηθεί με άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το ένα μέτρο είναι μέσα στο γενικά επιτρεπτό ύψος της περιοχής. Αλλά σύμφωνα με τον ΓΟΚ πρεπει η στέγη να έχει ύψος 2 μέτρα και όχι 3. Γι αυτό λέω να το βάλω με αναλυτικό...

Link to comment
Share on other sites

Ναι με αναλυτικό πρέπει να γίνει, το λέει και η ερωταπάντηση Νο 11 στο Γ μέρος του υπεκά. Βέβαια πετάει και ένα κουλό για έλεγχο υπέρβασης ύψους της στέγης...που απλά δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει επιφάνεια χώρου. Οτι να ναι!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι νέος μηχανικός και ήθελα τα φώτα σας!

Ισόγεια κατοικία με υπόγειο χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας σε ΜΗ άρτιο και ΜΗ οικοδομήσιμο γήπεδο εκτός σχεδίου έχει κεραμοσκεπή και είναι κοντά σε παραλία.

Για τον υπολογισμό του προστίμου βάζω:

1) το εμβαδό του ισογείου ως υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου

2) το εμβαδό του υπογείου ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου

3)αναλυτικό προϋπολογισμό για κεραμοσκεπή

4)αναλυτικό προϋπολογισμό για εξώστη.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

α) Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί στο πρόστιμο και η κεραμοσκεπή;

β) Σε τι απόσταση από την γραμμή αιγιαλού πρέπει να βρίσκεται το κτίριο; Αρκεί να βρίσκεται εκτός της παράκτιας ζώνης;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια πρώτη σκέψη είναι να υπολογιστεί αναλυτικός προϋπολογισμός για επαναφορά της μορφής της στέγης σε αυτη που εγκρίθηκε από την Ο.Α. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι έχουμε από την άδεια μια τετράριχτη στέγη και στην κατασκευή έγινε διριχτη, να υπολογιστεί προυπολογισμός καθαίρεσης της δίριχτης και κατασκευής νεας τετράριχτης και μετά διαιρώντας δια 5000 να προσδιοριστεί το πλήθος παραβάσεων στο πεδίο 13 του φύλλου υπολογισμού.

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποιος συνάδελφος κάποιο νέο για περίπτωση υπέρβασης μόνο του ύψους της στέγης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.