Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοερμηνείες


Recommended Posts

Ποίοι έχουνε δικαίωμα να κάνουνε φωτοερμηνείες? Υπάρχει κάτι σχετικό στη νομοθεσία? (π.χ. για δικαστικές διεκδικήσεις ιδιωτών έναντι δασαρχείων)

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφοι Μηχανικοί σίγουρα . Τώρα αν μπλέκουν και κάποιες άλλες ειδικότητες όπως Δασολόγοι (π.χ. για δικαστικές διεκδικήσεις ιδιωτών έναντι δασαρχείων)

Link to comment
Share on other sites

Α δεν είναι σίγουρο ότι το έχουμε; Μήπως καταπατούμε δικά σας των ΠΜ δικαιώματα και εδώ; :shock:

Δεν έχω βρει σαφές νομικό πλαίσιο. Μπορεί να έχουν και άλλοι, ή ακόμα και όλοι (μέχρι και οι ...ασφαλειομεσίτες). Ειλικρινά δεν το ξέρω αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φωτοερμηνείες κάνουν "τζιζ". Είναι επικίνδυνες ακόμα και για τους τοπογράφους, που αναμφισβήτητα έχουμε διδαχτεί περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον, αν δεν έχουμε εμπειρία σε αυτές. Οι Δασολόγοι μπορούν από όσο ξέρω να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα πράγματα μόνο που είναι σχετικά με την ειδικότητά τους (για να το πω απλά ξέρουν να διαχωρίζουν είδος βλάστησης, αλλά μέχρι εκεί).

Link to comment
Share on other sites

Φωτοερμηνεία είναι η τέχνη εξέτασης ενός αντικειμένου πάνω στην αεροφωτογραφία με σκοπό την αναγνώρισή του. Από την αναγνώριση ως την εξαγωγή συμπερασμάτων, εκτίμηση ποιοτικών, ποσοτικών και μετρητικών πληροφοριών μεσολαβούν πολλά

Στοιχεία – μαθήματα υπάρχουν σε προγράμματα σπουδών Τοπογράφων , Δασολόγων, Γεωλόγων, Μηχανικών Περιβάλλοντος , Πολεοδόμων κλπ

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση της Φωτοερμηνείας ,με την Φωτογραμμετρία και την Τηλεπισκόπηση. Αντίστοιχες μελέτες υπάγονται στην κατηγορία 16 των μελετητικών πτυχίων που δικαίωμα απόκτησης έχουν Διπλωματούχοι Τοπογράφοι και Πολιτικοί Μηχανικοί

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Συνάδελφε, συνέταξες έκθεση φωτοερμηνείας και αρνήθηκε κάποιος φορέας να την παραλάβει?

Εάν αισθάνεσαι ασφαλής να συντάξεις μια τέτοια έκθεση, κάντο, στον τόπο αυτό ο καθένας άλλωστε κάνει ό,τι θέλει...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Φεκ 344/2000 Οι δασολόγοι μπορούνε σίγουρα και για τα δασαρχεία ειναι οι καθ ύλην υπεύθυνοι. Επίσης Διδασκόμαστε και μεις φωτογραμετρία κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.