Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλλου


Recommended Posts

Συνάδελφοι για να υπαχθεί αυθαίρετος Β όροφος σε υπάρχον κτίριο με οικοδομική άδεια όπου τα σχέδια της αδείας εχουν χαθεί και υπάρχει μόνο το στέλεχος(έχω πάρει έγγραφη βεβαίωση απώλειας) στον 4014 απαιτείται τελικά να γίνει ανασύσταση με έγκριση πολεοδομίας και στην συνέχεια

να υπαχθεί στον νόμο ή κάνω τις αποτυπώσεις και προχωράω κανονικά?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προχώρα κανονικά. Έτσι και αλλιώς αφού έχεις καινούριο όροφο δε σε ενδιαφέρει κανένα από τα στοιχεία της άδειας. Μόνο αν προβλεπόταν απόληξη κλιμ/σίου για να τη βάλεις και αυτήν ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ.Ναι αλλα η βεβαιωση που βγάζει το σύστημα είναι για όλο το κτίριο(δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας)

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο όροφος χρειάζεται ρύθμιση πάλι δεν είναι απαιτητό από το νόμο για ανασύσταση φακέλου.

Δες εκεί που λέει για το τι χρειάζεται όταν δεν υπάρχει άδεια ή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί.

 

Αν δεν έχουν σχέδια οι ιδιοκτήτες, ψάχνεις για ανεπίσημα σε συμβόλαια, ΔΕΗ απλώς για να χεις κάποιον μπούσουλα.

Κάνεις τον έλεγχο με βάση τα στοιχεία του στελέχους (κάλυψη, συν. επιφάνεια, ύψος), ότι εξέχει το χρεώνεις ως αυθαίρετο.

 

Περίπτωση που μου έτυχε. Χαμένος φάκελος, υπαρκτό στέλεχος για 95 μ2/όροφο. Τελικά κατασκεύασαν 130 μ2. Σχέδια είχαν οι ιδιοκτήτες αλλά από λάθος διαστασιολόγηση (τύπου ορθογώνιο τρίγωνο με πλευρές 3 - 4 - 7 !!!) το αποτυπωμένο στο σχέδιο εμβαδόν να βγαίνει 85, ενώ ο αριθμ. υπολογισμός 95 μ2. Αποφάσισα να "εξαφανίσω" και τα σχέδια του ιδιοκτήτη και να χρεώσω με ολοκαίνουρια αποτύπωση ΥΔ, ΥΚ: 130 - 95 = 35 μ2 [αλλιώς θα έπρεπε να αποδείξω ότι 2 + 2 = 5].

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι στην ερ. Γ3,και εγω εκει ειχα καταλήξει οτι δεν χρειάζεται να κάνεις ανασύσταση με σφραγίδες απο πολεοδομία αλλα βλέποντας τις παραπάνω δημοσιεύσεις των συναδέλφων οτι κινούνται με διαδικασία πολεοδομίας εχω μπερδευτεί

Link to comment
Share on other sites

τα μόνα στοιχεία που εχω απο άδεια είναι στέλεχος και σκαρίφημα κτιρίου απο μελέτη θερμομόνωσης βάσει των οποίων τεκμηριώνω αν τα υφιστάμενα είναι σύμφωνα με την άδεια ή όχι

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έκαναν δηλαδή αυτοψία εξαιτίας της ανασύστασης?

 

Hλία και εμένα μου έκανε εντύπωση. Εξέθεσα τον προβληματισμό μου αναφέροντας ότι μας ενδιαφέρει να προσκομισθούν σχέδια "ίδια" με αυτά που έχουν χαθεί και όχι να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, διότι αυτό είναι θέμα αυτοψίας τμήματος αυθαιρέτων. Όπως προείπα δεν το συνεχίσαμε οπότε δεν έχω να σας πω περισσότερα για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@ankiousis

αναφερομαι στο αρ.24, παρ.2β του 4014 απο την οποία δεν προκύπτει η ανάγκη ανασύστασης φακέλου (ουσιαστικά ότι πρέπει να λάβουν στρογγυλή σφραγίδα). Το ίδιο επιβεβαιώνεται και από τη Γ3.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη αν καταλαβα καλα.... Οταν εχει χαθει η αδεια για να κανουμε δηλωση του 4014 ειναι υποχρεωτικη η ανασυσταση φακελου??????

Αυτο ισχυει και στην περιπτωση που υπαρχει το στελεχος οπου αναγραφονται τα τετραγωνικα της επιτρεπομενης δομησης???

 

Sos! Κατοικία με ρύθμιση με τον 720/77 εχει νέες αυθαιρεσίες. Η ιδιοκτήτρια έχει στα χέρια της φωτοτυπία κάτοψης και τίτλου οριστικής εξαίρεσης από κατεδάφιση που όμως η σφραγίδα επικύρωσης είναι και αυτή σε φωτοτυπία.

 

Στην πολεοδομία ο φάκελος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η καταχώρηση της αίτησης στο βιβλίο με την υπαγωγή στην δεύτερη φάση.

 

Κάνω τη ρύθμιση Ν.4014 των νέων αυθαιρεσιών θεωρώντας ότι το παλιό κτήριο αξαιρείται του νόμου;

Χρειάζομαι ανασυσταση φακέλου;

Πριν ή μετά τη ρύθμιση;

 

ΒΟΗΘΕΙΑ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.