Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Σχετικά με το ότι αθροίζουμε την Υ.Δ και Υ.Κ. σε όλα τα φύλλα καταγραφής, αθροίζουμε τα τ.μ. όλων των κυρίων χώρων και το ποσοστό που προκύπτει ως προς τα επιτρεπόμενα επιλέγεται μόνο για τους κύριους χώρους στα αντίστοιχα φύλλα καταγραφής και ξεχωριστά γίνεται η ίδια διαδικασία για τους βοηθητικούς χώρους ή αθροιζουμε τα συνολικά τ.μ. των κυρίων χώρων και των βοηθητικών και βάζουμε το ποσοστό που προκύπτει (ως προς την επιτρ. δόμηση και κάλυψη) σε κάθε φύλλο καταγραφής?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περίπτωση που έχω υπέρβαση της αδείας σε ύψος και δόμηση (προσθήκη ορόφου) αλλά όχι των επιτρεπόμενων στην περιοχή ισχύει οτι πρέπει να υπολογιστούν οι εργασίες με αναλυτικό προυπολογισμό;Αυτό το γράφει κάπου;

Link to comment
Share on other sites

περίπτωση γ20, εχω παλαια αυθαιρετη κατασκευη...ο αναλυτικός μου βγαζει φερει πειν 4700 ευρω εχω μια παράβαση και παω με 500αρικο

πως ειπεισερχεται λοιπον ο μειωτικός συντελεστής σε αυτό το πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ akius. Φαντάζομαι αυτό στηρίζεται στην παρακάτω ερωτοαπάντηση.Σωστά?

Μέρος Ε'-ερώτηση 2

2. Στην κατηγορία υπέρβασης δόμησης (5) του ¨Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής..» σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής 1500 τ.μ., με επιτρεπόμενη δόμηση 200 τ.μ. το πρόστιμο υπολογίζεται κλιμακωτά ή επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο συντελεστή (5δ=1,9) ;

Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο συντελεστή που αναλογεί στη συνολική υπέρβαση δόμησης ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία. Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό των επιβαρυντικών συντελεστών αθροίζεται το σύνολο των υπερβάσεων ανά κατηγορία αυθαιρέτων.

Link to comment
Share on other sites

και κατι ακομα

αυθαιρετη κατασκευη οροφου.. δηλωνεται με ΥΔ ΥΥ κτλ κτλ

οι παρανομοι εξωστες αυτου του αυθαιρετου οροφου πως πανε?

κατηγορια 13? δεν δηλωνονται καθολου?

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα :

 

Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού έχει εκδοθεί το 2003 και εκτελεστεί οικοδομική άδεια και το ακίνητο έχει ηλεκτροδοτηθεί.

 

Το βορινό όριο φαίνεται σαν αγροτικός δρόμος και το οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Ανατέθηκε σε μηχανικό η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τμημάτων του. Κατά τη σύνταξη του Τοπογραφικού όμως, (που βάση του Ν.4014/2011 λέει : ( … σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο, υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ'87) που περιέχει απόσπασμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτου …… ), βρέθηκε ότι το οικόπεδο είναι 3.700 μ2 και όχι 4.000 μ2 που είναι η αρτιότητα.

Επίσης από το βορινό του όριο (βλέπε 2η παράγραφο) διέρχεται ρέμα και από αυτή την πλευρά η πλαϊνή απόσταση είναι 15 και όχι 20 μέτρα.

 

Με ποιόν τρόπο βάση του νόμου 4014/2011 μπορεί να γίνει η νομιμοποίηση του ανωτέρω ακινήτου ?

 

Ευχαριστώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites

το έλλειμα αρτιότητας και η απόσταση από το ρέμα δεν είναι πρόβλημα και εντάσσεται στο Νόμο.

πρόβλημα είναι αν ανήκετεστις εξαιρέσεις της παραγράφου 3 του Αρθρου 23 του Ν.4014/2011.

Αφου δεν αναφέρετε κάτι τέτοιο μπορείτε να το ρυθμίσετε για 30 χρόνια, ενώ σε 10 χρόνια αν δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο σχέδιο θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε την αρτιότητά του (τα 300 τ.μ. που σας υπολείπονται) είτε με εξαγορά είτε με μεταφορά είτε με ανταλλαγή αναλόγου τμήματος.

 

Σε κάθε περίπτωση αφου έχετε μηχανικό, απευθυνθείτε σε εκείνον, που είναι γνώστης και της νομοθεσίας και του δικού σας θέματος, και θα πράξει αναλόγως.

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

 

Αλλά για να είμαι λίγο πιό συγκεκριμένος ...

 

 

Όταν η άδεια έχει εκδοθεί με βορινό όριο αγροτικό δρόμο και ο Μηχανικός διαπιστώνει όταν συντάσσει το Τοπογραφικό ότι το όριο αυτό είναι ρέμα και επίσης όταν η άδεια έχει εκδοθεί σε γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο αλλά ο μηχανικός διαπιστώνει ότι είναι 3.700μ2 ποιά είναι η θέση του.

 

Όταν λέω "ποιά είναι η θέση του" εννοώ πως θα υπογράψει ένα τέτοιο τοπογραφικό όταν πάει "κόντρα" με την ήδη υλοποιημένη άδεια ?

Αν το κάνει ποιά είναι η τύχη της άδεια αυτής ? Εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία ?

 

Περίεργη περίπτωση αλλά πολύ θα ήθελα να το διευκρινίσουμε αυτό λίγο, σε σχέση πάντα με την νομιμοποίηση μιας τέτοιας περίπτωσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.