Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

Τελικα οταν διπλα απο την αποληξη κλιμακοστασιου εχει γινει δωματιο στο ιδιο υψος με την αποληξη, εχουμε υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω στην συγκεριμενη περιπτωση , τσεκαρω το ιδεατο στερεο καθως και αν εχω μεγιστο συγκεκριμενο υψος για την περιοχη ή παω με γοκ.Αν υπερβαινω το μαχ υψος βαζω υπερβαση υψους γιατι η αποληξη δεν μετρα σε αυτο οταν εκδιδεται μια αδεια.Αν απο την αλλη ειμαι μεσα στο ιδεατο στερεο δεν βαζω.Εξαλλου στην εγκ.13 στο παραρτημα λεει οτι "σε περιπτωση υπερβαση υψους ή και του ιδεατου στερεου απο τμημα οικοδομης τοτε ως βαση αναφορας για τον υπολογισμο των υποχρεωσεων (δλδ συντ.υπερβασης υψους ) λαμβανεται το εμβαδον της αντιστοιχης επιφανειας του αυθαιρετου μτηματος"

Link to comment
Share on other sites

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό. Δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου και δεν έχουμε καταλάβει πότε έχουμε υπέρβαση ύψους. Συμφωνώ με dora22, δηλαδή Clemenza αν η κατασκευή στο δώμα δεν υπερβαίνει το max επιτρεπόμενο της περιοχής και δεν βρισκέται εντός του ιδεατού στερεού δεν έχουμε υπέρβαση ύψους αλλά μόνο υπέρβαση δόμησης. Και το ερώτημα μου είναι αν ελέγξω ένα διαμέρισμα σε ένα δυόροφο κτίριο και έχει υπέρβαση ύψους 30εκ. σε σχέση με την άδεια, αλλά η οικοδομή δεν έχει υπερβεί το max της περιοχής έχω υπέρβαση ύψους; Μύλος!!!!

Link to comment
Share on other sites

MONOS για αυτό που λες κατατέθηκε τροπολογία που αναφέρει ότι:

 

"4. Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφιστάμενων κτιρίων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση δόμησης, το πρόστιμο θα υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της υπέρβασης δόμησης, αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις έως 20% του επιτρεπόμενου ύψους και ο συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του 20% του επιτρεπόμενου ύψους."

 

http://www.tovima.gr...cle/?aid=429434

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Περα απο την υερβαση υψους, που μας εχει μπερδεψει ομολογουμενως, ακολουθηστε παρακαλω τον κατωθι προβληματισμό:

 

Εχω στο δωμα με εγκεκριμμενη άδεια πλυσταριό και αποληξη δωματος. Η αποληξη δωματος ειναι κοινοχρηστη ενω το πλυσταριο ιδιοκτητο.

Το πλυσταριο βεβαια δεν εμεινε πυσταριο.Μεγαλωσε σε εμβαδο (επεκταθηκε) και εγινε κατοικια (συνενωθηκε με το υποκειμενο διαμερισμα).

Αρα αν ξεχασουμε την πιθανη υπερβαση υψους τι εχουμε;

α) νομιμη απολυξη

β) υπερβαση δομησης (πλυσταριο που εγινε κατοικια, εστω 10μ)

γ) υπερβαση δομησης (μη εγγεκριμμενη επεκταση πλυσταριου,εστω 10μ )

Δηλαδή τι εχουμε, προστιμο για β = προστιμο για γ; Δηλαδη το ιδιο προστιμο για κατι που υπηρχε στην αδεια ως ογκος και για κατι που δεν υπήρχε;Ειναι λογικο;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι εφόσον υπερβαίνουμε το ύψος που γράφεται στα σχέδια, η υπέρβαση ύψους υπάρχει είτε υπερβαίνουμε το μέγιστο ύψος είτε όχι. Η σύγκριση με το μέγιστο ύψος γίνεται μόνον για να προσδιοριστεί ο πολλαπλασιαστικός συντελεστής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

arcgeo λέει η Εγκ13 πως το ελέγχουμε με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και το ιδεατό στερεό. Σε περίπτωση υπέρβασης του ύψους ή/και του ιδεατού στερεού από τμήμα της οικοδομής στο εμβαδό μπαίνει το τμήμα που είναι αυθαίρετο.

Από αυτό συμπεραίνω πως πρέπει να υπάρχει υπέρβαση του μέγιστου ύψους για να πας με τους συντελεστές 6.

Στον νέο νόμο αυτό το θέμα το διαπραγματεύονται με συντελεστές 0,20 και 0,40

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Faethon 11

Δεν διαφωνώ.

Απλώς τονίζω ότι το μέγιστο ύψος το χρησιμοποιούμε για προσδιορίσουμε το % της υπέρβασης και επομένως τους αντίστοιχους συντελεστές ενώ το ύψος που αναφέρεται στην άδεια το χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε αν υπάρχει παράβαση ή όχι.

Και για να γίνω κατανοητός ας δούμε μια υποθετική περίπτωση.

Ύψος στην άδεια 14,00 μ

Μέγιστο επιτρεπόμενο 18 μ

Πραγματοποιηθέν ύψος 16 μ

Παράβαση υπάρχει αφού το κτίριό μας είναι ψηλότερο κατά 2,00 μ από ότι δείχνουμε στα σχέδια, ενώ η υπέρβαση συγκρινόμενη με το επιτρεπόμενο μας δίνει 11%.

Αφού δεν υπερβαίνουμε το μέγιστο επιτρεπόμενο μπορούμε να βγάλουμε άδεια νομομοποίησης.

Αν για οποιοδήποτε λόγο επιλέξουμε να προχωρήσουμε με τον 4014 τοτε βγάζουμε το πρόστιμο με τους ανάλογους συντελεστές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.