Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φύλλο καταγραφής, χωρίς υπέρβαση δόμησης κ.λπ. (είναι όμως αλχημεία)!

Link to comment
Share on other sites

Αφού το σύστημα δεν δέχεται αναλυτικό με συντελεστές δεν υπάρχει λόγος να εφευρίσκουμε άλλους τρόπους και να μεγαλώνουμε τα πρόστιμα για κάτι που ίσως δεν εφαρμοστεί ποτέ στο σύστημα! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

επανερχομαι στο θεμα

Εχω πενταοροφη οικοδομη (ετους 2008) που στα σχεδια δεν εμφανιζει δωμα.σταματαει στον πεμπτο οροφο.

Στην πραγματικοτητα ομως εχει γινει σκαλα στον πεμπτο οροφο και ανεβαινει στην ταρατσα, υπαρχει δηλαδη αποληξη κλιμακοστασιου.Πως υπολογιζουμε τις παραβασεις?

Μια σκεψη που εκανα ειναι να μπει Υ.Δ. Β.Χ. για πανω(αποληξη κλιμακοστασιου) και Υ.Δ. Κ.Χ. για κατω (πεμπτο οροφο) για τα Τ.Μ. της σκαλας (καθως θα μετρουσαν αυτα τα τετραγωνικα κανονικα στην αδεια).Επισης σκεφτηκα μηπως βαζαμε και αναλυτικο για ανοιγμα οπης στην οροφη του Ε οροφου.

τι προτεινετε?θα βαζατε και υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

Όχι αναλυτικό για την οπή, όχι ΥΔ για τον 5ο.

ΥΔ άντε ΒΧ για την απόληξη, με ΥΥ. Έλεγξε όμως μήπως φαίνεται σε καμιά τομή...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω αντίστοιχη περίπτωση 2 όροφης οικοδομής όπου στην άδεια υπάρχει απόληξη δώματος, μηχανοστάσιο για ανελκυστήρα και αποθήκη. Στον Σ.Δ. της εποχής μόνο η αποθήκη μπήκε σύμφωνα με το Διάγραμμα Κάλυψης.

Χρησιμοποιήθηκε υδραυλικός ανελκυστήρας από τη φάση της κατασκευής οπότε το μηχανοστάσιο δεν έγινε ποτέ και ο χώρος που θα καταλάμβανε το μηχ/στάσιο μαζί με τον χώρο που θα γινόταν η αποθήκη έχουν γίνει μία κατοικία 40 τμ για την οποία παίρνουν ενοίκιο και τα τμ είναι δηλωμένα σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ παντού εκτός από πολεοδομία μιας και όλη η κατασκευή είναι πάνω από το μέγιστο ύψος και με υπέρβαση δόμησης. Η έξοδος που στην άδεια οδηγεί στη ταράτσα οδηγεί ακόμα στη ταράτσα αλλά στα συμβόλαια ο χώρος της ταράτσας είναι αποκλειστικής χρήσης του ιδιοκτήτη του αυθαίρετου διαμερίσματος. Επίσης ένα μέρος της ταράτσας που "εγκλωβίζεται" ανάμεσα στην αυθαίρετη δόμηση και την άκρη της ταράτσας "βαφτίζεται" στο συμβόλαιο εξώστης πάλι αποκλειστικής χρήσης του ίδιου ιδιοκτήτη.

Επειδή είμαι και σχετικά νέος με τόσο πολύπλοκα θέματα έχω....θέματα περισσότερο δε αφού η υπόθεση είναι για μακρινό συγγενικό πρόσωπο= τσάμπα δουλειά και έτσι όπως είναι το σκηνικό δε μπορώ να τρώω άλλες άπειρες ώρες με αυτά:

1. Στο συμβόλαιο οι χώροι αποκλειστικής χρήσης ανήκουν στα λεγόμενα παρακολουθητικά. Αυτό σημαίνει πως το πλατύσκαλο παύει να θεωρείται Κ.Χ. και μπαίνει ως υπέρβαση δόμησης ή και αλλαγή χρήσης (μιας και παλιότερα ήταν για πρόσβαση στη ταράτσα ενώ τώρα ΚΑΙ πρόσβαση στο διαμέρισμα και τη ταράτσα δικής του χρήσης). Το ερώτημα μου δηλαδή είναι δηλαδή σε μια μελέτη πυροπροστασίας θωρείς πως εκεί είναι έξοδος ή ο ιδιοκτήτης χτίζει μια σιδεριά και κρατάει το κλειδί;;; Επιπλέον αφού στην άδεια η απόληξη του κλιμακοστασίου δεν υπολογιζόταν ως υπέρβαση ύψους, τώρα υπό αυτό το καθεστώς δεν είναι καθαρά Υ.Υ; Προσανατολίζομαι δηλ να βάλω υπέρβαση ύψους στο σύνολο του ύψους του κλιμακοστασίου και Υ.Δ. στο πλατύσκαλο

2. Για το τμήμα του μηχανοστασίου, τελικά δε κατάλαβα από προηγούμενο post θα κάνουν ξεχωριστή δήλωση οι συνιδιοκτήτες αφού ήταν Κ.Χ.;

3.Ο "εξώστης" που αναγράφεται στο συμβόλαιο είναι απλά πρωην χώρος ταράτσας, δηλώνεται ως κατι;

4. Και κάτι που δεν έχω καταλήξει και είναι λίγο εκτός θέματος: όταν αναγράφονται τμ στα συμβόλαια, εκεί που υπάρχει επαφή πχ κλιμακοστασίου και αποθήκης, άκουσα πως στα τμ των κοινόχρηστων μπαίνει η επιφάνεια των κοινόχρηστων+τον μισό τοίχο που μοιράζεται με την αποθήκη, και το ίδιο ισχύει για την αποθήκη, παίρνει το άλλο μισό. Ισχύει;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Απόληξη κλιμακοστασίου μετά από αυτοψία της πολεοδομίας

κρίθηκε αυθαίρετη και καταλογίστηκε πρόστιμο στον πελάτη μου

για το 25% της απόληξης

 

(συνολικά είναι 4 οι ιδιοκτήτες του ακινήτου)

 

Το πρόβλημα είναι πως οι άλλοι ιδιοκτήτες δεν δίνουν συναίνεση

για να τακτοποιηθεί και να σταματήσει να έρχεται το πρόστιμο στον πελάτη μου

 

μπορώ να προχωρήσω χωρίς συναίνεση?

 

μπορώ να τακτοποιήσω μόνο το 25% της απόληξης

χωρίς συναίνεση?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.