Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

Άμα δεν χρησιμοποιήσεις το άρθρο 26 του 4014 τότε θα πληρώσεις πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μέχρι σήμερα , τα οποία τα γλυτώνεις με το άρθρο 26. Τα νομιμοποιείς κανονικά, ασχέτως ύψους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θεμα. Στο αρθρο 24 περιγραφει την διαδικασια. Μερος της διαδικασιας ειναι και το αρθρο 26.

 

 

 

 

Να ρωτησω κατι κι εγω.

 

Αποληξη κλιμακοστασιου που δεν φαινεται στην αδεια (ισως δεν υπηρχε υπολοιπο ογκου αν και το βλεπω οριακο) και ειναι πραγματι αποληξη, παει ως ΒΧ. Σωστα???

 

Αν ομως τον βγαζει ο ογκος και το γεγονος οτι η απο κατω κλιμακα μετρουσε κανονικα στον ΣΔ, αξιζει να παει για νομιμοποιηση του χωρου αυτου (αρθρο 26)??? Και κατι τετοιο ειναι εφικτο με δεδομενο οτι υπαρχουν και αλλες αυθαιρεσιες στην κατασκευη???

Edited by pk10gr
Link to comment
Share on other sites

Σε Πολυκατοικία του 68 στην οικοδομική άδεια υπάρχει δίπλα από την απόληξη του κλιμακοστασίου ένας χώρος ο οποίος φαίνεται στα σχέδια ως πλυντήριο.

Ο χώρος αυτός τώρα είναι ένα δωμάτιο.

1)Ο χώρος αυτός τότε ήταν βοηθητικός χώρος ή κύριος;

2)Αν ήταν βοηθητικός τότε έχω και υπέρβαση ύψους ή όχι; (θυμίζω φαίνεται στα σχέδια ως πλυντήριο)

3)Υποθέτω ότι είναι και αλλαγή χρήσης;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μπορει να ακουστει "χαζη" ερωτηση αλλα τοσο καιρο που εχουμε να ασχοληθουμε με αδεια ξεχασαμε και τα βασικα.....

 

Η αποληξη κλιμακοστασιου δεν μετρα στη Δομηση και μπορει να ειναι πανω απο το επιτρεπομενο υψος της περιοχης.. Εντος Δ μπορει να ειναι??? Εχω μια μεζοντετα που κολαει στο οριο αριστερα. Η σκαλα ειναι πισω δεξια και η αυθαιρετη αποληξη της απεχει απο το οριο αυτο 3μ με Δ στο 3,60μ.

 

Νομιμοποιηση για ολο μπορω να κανω? Ή επειδη ειναι εντος Δ τμημα της αποληξης δεν μπορω?

Αν δεν μπορω για ολο, και επειδη ουτως η αλλως θα βγει αδεια μεσω του 4014 για καποιο αλλο θεμα, μπορω μηπως να βγαλω αδεια για το κλιμακοστασιο εκτος Δκαι να τακτοποιησω το κλιμακοστασιο εντος Δ?

 

Ρωταω γιατι στην εγκ 13 λεει στην ενοτητα Α.Ι.1 στην τελευταια προταση οτι "δεν προστιθενται τμηματα αυθαιρετης κατασκευης για τα οποια μπορει να εκδοθει οικ αδεια"

 

Καμια αποψη?

Edited by pk10gr
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Συνάδερφοι Χρόνια Πολλά!! διάβασα όλα τα post και θα ήθελα να ρωτήσω για το εξής: Έχω λοιπόν απόληξη κλιμακοστασίου σε τριώροφη οικοδομή, ιδιόκτητη, νόμιμη η οποία σύμφωνα με τα σχέδια της Ο.Α βγαίνει σε αποθήκη (δεν έχει άμεση πρόσβαση στο δώμα), Κατά την αυτοψία βρέθηκε ότι α) Η αποθήκη του δώματος μαζί με τμήμα του δώματος μετατράπηκαν σε διαμέρισμα και β) το διαμέρισμα του Β' ορόφου (η οικοδομή είναι μικρή και έχει οροφοδιαμερίσματα), συνενώθηκε με το διαμέρισμα του δώματος.Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφτηκαν προηγουμένως κατάλαβα ότι θα δηλώσω ΥΔ ΚΧ για το κλιμακοστάσιο (το οποίο τώρα δεν είναι ΚΧ), το ίδιο για την αποθήκη και την επέκταση δόμησης του δώματος, ΥΥ δεν δηλώνω γιατί στην τομή της Ο.Α το μικτό ύψος της απόληξης κλ. και της αποθήκης είναι 2,70 μ. , κάτι το οποίο ακόμα ισχύει και σε ότι αφορά την συνένωση του Β' με Γ' , κάνω διαμερισμάτωση. Τα λέω σωστά? η αποθήκη μήπως χρειάζεται και αλλαγή χρήσης?? Όποιος συνάδερφος αντί να είναι έξω και να χαίρεται τις διακοπές του (όσες ήταν αυτές) κάθεται και βασανίζεται με τέτοιες απορίες....ας βοηθήσει!!!!! Και κάτι τελευταίο, στις αμοιβές, χτυπάω αποτύπωση αρχιτεκτονικών μόνο έτσι? Η Ο.Α είναι του '83. Ευχαριστώ πολύ και καλή μας χρονιά (τρομάρα μας)!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λία χρόνια πολλά!

 

ΥΔ ΚΧ για την απόληξη, την αποθήκη και την αυθαίρετη επέκταση. Κάνε και έναν έλεγχο μήπως η επέκταση κόβει το Ι.Σ. οπότε θα χρειαστεί και ΥΥ.

Για τη συνένωση του β και γ' ορόφου δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον αφού υπολογίζεις ΥΔ για την απόληξη.

Η διαμερισμάτωση αφορά σε αλλαγές των ορίων διαμερισμάτων του ίδιου ορόφου, δεν αφορά στη δική σου περίπτωση.

 

Έλεγχος και των τίτλων σχετικά με τη χρήση του δώματος, εξετάζοντας την απαίτηση συναίνεσης συνιδιοκτητών.

 

... και καλή χρονιά!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα,συνάδελφοι και να στε καλά

έχω την εξής ιδιόμορφη περίπτωση σε δώμα.

Απόληξη σε τριώροφο εντός σχεδίου με άδειες του 68 και του 82. Η απόληξη έγινε λίγο μεγαλύτερη (συνολικά 23,07μ2) αντί για τα 13,92μ2 της άδειας από την εποχή της αρχικής κατασκευής. Συνολικά όμως σύμφωνα με τον τότε υπολογισμό ΣΔ βάσει διαγράμματος κάλυψης, το εμβαδόν της προσθήκης των δύο τελευταίων ορόφων και της απόληξης,ήταν σχεδόν 20μ2 μικρότερο από το επιτρεπόμενο.

Ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια με σύσταση και κοινή χρήση ταράτσας. Δεν έχω προβλήματα συνιδιοκτητών.

Τακτοποίησα με Ν.4014 αυτόν τον χώρο σαν ΥΔΒΧ 9,15Μ2 (<50%), ΟΧΙ ΥΥ γιατί παραμένει με το ύψος 2,70 σαν απόληξη στην παλιά άδεια.

Επίσης πρόσθεσα μια παράβαση επίσης στην κοινόχρηστη πρασιά, που αφορά σε στέγαστρο ανοιχτό με κεραμοσκεπή μιας θέσης στάθμευσης.

Τώρα επειδή η πλάκα που καλύπτει την απόληξη είναι τα χάλια της (με υποστήριξη εσωτερικά με κοιλοδοκούς) στο τμήμα του μηχανοστασίου, (αυτό το σημείο του στατικού πιθανά προβλήματος) δεν το ανέφερα στην τεχνική έκθεση, θέλω να εκδώσω άδεια για προσθήκη πέργκολας στο δώμα και αντικατάσταση της πλάκας που προανέφερα με στέγη. Εννοείται με τα ίδια ύψη και εμβαδά των κλειστών ΒΧ.

1.Μπορώ να έχω κάλυψη κεραμοσκεπής στην απόληξη;

2.Μπορώ να έχω κάποιου τύπου κάλυψη στην πέργολα;

3.Μπορώ να τροποποιήσω τα κουφώματα της απόληξης;

4.Υποθέτω οτι στατικά, τα φορτία μιας πλάκας 20εκ, είναι χοντρικά ίδιας επιβάρυνσης για το κτίριο με την κεραμοσκεπή.

5.Στο δώμα έχει επίσης ακάλυπτη την δεξαμενή πετρελαίου, μπορώ να την καλύψω ή να την περιβάλλω με κάτι ελαφρύ για να μην φαίνεται;

Τα φώτα σας συνάδελφοι

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε συνέχεια όλων των παραπάνω θα ήθελα να παραθέσω και εγώ τα ερωτήματα μου.

Σε μεζονέτα (άδεια του 2005), έχουμε απόληξη του κλιμακοστασίου-δώμα σε 2 επίπεδα. Δηλαδή από τον τελευταίο όροφο που προσμετρά στη δόμηση, ξεκινά σκάλα που καταλήγει σε δώμα (πίσω μπαλκόνι) και συνεχίζει ένα επίπεδο πιο πάνω και καταλήγει σε δεύτερο δώμα (μπροστά μπαλκόνι). Ο ιδιοκτήτης έκλεισε το πίσω μπαλκόνι και το μετέτρεψε σε δωμάτιο, με καθαρό ύψος 1.90μ.(μεικτό 2.20μ) όσο δηλαδή και της απόληξης. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής είναι τα 13.00μ. και το τμήμα-δωμάτιο που κλείνει είναι στα 13.72μ. τελικό ύψος.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Έχω υπέρβαση δόμησης και ύψους?

2. Στη δόμηση θα μετρήσω και τα τετραγωνικά της σκάλας που οδηγούν σε αυτό το τμήμα? (στην άδεια δεν προσμετρήθηκαν)

3. Μπορεί ο χώρος αυτός να δηλωθεί σαν βοηθητικός χώρος (πατάρι π.χ.)?

 

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.