Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές τοπογραφικών διαγραμμάτων σχετικά με το Ν.4014/2011


Recommended Posts

έχει και ένα πεδίο για την έκπτωση που είναι γύρω στο 40% συνήθως.

Αυτό πάλι απο που προκύπτει;

Τι να πω, τουλάχιστον απαράδεκτος ο συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 283
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι. Δε θέλω να προσθέσω τα ήδη συζητημένα, εάν το πεδίο συγκεκριμμένων αμοιβών ειναι ορθό, αν είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Οσοι θέλουν να λέγονται αντικειμενικοί, θα συμφωνήσουν μαζί μου, πως έχουν κάνει και δουλειές φθηνές, δουλειές ακριβοπληρωμένες, άλλες δώρο και πάει λέγοντας. Διότι στη καριέρα κάποιου, που πχ σήμερα αρρωστησε το παιδί του και εχει απληρωτο το τσμεδε και αθεώρητο βιβλιάριο, θα του πω εγω κατι αν κανει τοπογραφικό διαγραμμα Ο.Α. με 250; ή μια οριοθέτηση με 100 για να βγάλει 1000ε γρήγορα και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του;;;

 

Το να διαφημίζεται ομως ο συνάδελφος έτσι εδώ μέσα, είναι το λιγότερο ανακόλουθος. Μονο που επισκέφθηκαν 300 ατομα το σαιτ του χθες, του φθάνει κιόλας.

 

Οπότε ας κρατάμε το θέμα των αμοιβών για τον εαυτό μας, γιατί εδώ με ευκολία γράφονται πολλά.

 

Με φιλική πάντα διάθεση.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για την νομιμοποήση κατοικίας σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, έκανα εξαρτημένο τοπογραφικό. Το περνάω στο σύστημα αμοιβών μαζί με τις εργασίες για τον ν4014/11 και την αποτύπωση των αρχιτεκτονικών? και επιλέγω αποτύπωση & κτηματογράφηση με υψόμετρα και πολυγωνομετρία?

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ οι εργασίες για εξαρτημένο τοπογραφικό που βάζω είναι:

1) Τριγωνισμοί / Αναγνώριση και χρήση Τριγωνομετρικού σημείου για εξάρτηση πολυγωνομετρικού δικτύου ή εμπροσθοτομίας

 

2) Σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος εκτός σχεδίου - Μελέτη

2α) Αποτύπωση και Κτηματογράφιση με υψόμετρα σε κλίμακα 1:200

2β) Αποτύπωση όμορων σε κλίμακα 1:200

2γ) Πολυγωνομετρία

 

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλημέρα. Τελικά σε εντός σχεδίου, για υπαγωγή αυθαιρέτου, τι εργασίες απαιτείται να περάσω στο σύστημα αμοιβών για τοπογραφικό διάγραμμα ,ώστε να είμαι καλυμένη? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τις εργασίες που εκτέλεσες για την σύνταξη τοπογραφικού συναδελφισα! Εάν δεν γνωρίζεις ποιές είναι, επικοινώνησε με τον τοπογράφο που έκανε την αποτύπωση. Πόσες φορές θα γραφτούν και θα ξαναγραφτούν τα αυτονόητα???

Link to comment
Share on other sites

Οπα συνάδελφε, λόγω της ειδικότητάς σου τα θεωρείς "αυτονόητα". Εμείς που δεν κατέχουμε τόσο το θέμα ρωτάμε.... Πιστεύω δεν είναι και άσχημο!!!Πάντως σ' ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μα συναδέλφισσα, είναι εργασίες τις οποίες εκτελείς στο πεδίο! Γι'αυτό είπα, όποιος εκτέλεσε τις εργασίες, μπορεί να τις αναγνωρίσει από μια λίστα εργασιων και να συμπληρώσει τις αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, έχω δώσει στο ΤΕΕ και αμοιβή τοπογραφικού όχο μόνο στα αυθαίρετα αλλά και σε άδειες προ του 4030 με μόνο ΠΟΛΥΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ και Ρ.Γ. . Τώρα στην εποχή των εκπτώσεων ρωτάω άν δεν βάλω τριγωνισμούς π.χ. στις επιλεγμένες εργασίες, είμαι καλυμένη? Ο τοπογράφος τη στιγμή που μπαίνει συνεργάτης μηχανικός και ζητάει το 1/3 της νομίμου ως συμφωνηθείσα, ποσώς τον ενδιαφέρει τι πρέπει να μπεί στο σύστημα. Απλά ρώτησα αν πρέπει για τη νόμιμη αμοιβή να επιλέξω (εκτός από πολυγωνομετρία και ρυμοτομικές) και αποτύπωση με υψόμετρα και τριγωνισμούς.Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.