Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο δομικής τρωτότητας ή μελέτη στατικής επάρκειας ?


Recommended Posts

φτιάχνεις το συμφωνητικό αφού πρώτα έχεις καταλήξει σε ρυθμιζόμενα περιτυπώματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 351
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρίξτε μια ματιά στο τι γράφει η Λεμπέση στο 40:

http://www.tdm.tee.gr/images/stories/Docs/nea_anakoinoseis/deltia_typou/rithmisi%20authaireton/lempesi_themata_pou_exoun_dieukrinisthei_i_oxi_gia_ta_authaireta_7_12_2011.pdf

 

Λέει ότι κτήρια συνάθροισης κοινού θεωρούνται αυτά που χρησιμοποιούνται για συνάθροιση τουλάχιστον 50 ατόμων. Άρα να υποθέσουμε ότι εκεί που λέει ο νόμος και για εμπορικά καταστήματα (ότι απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας) εννοεί μεγάλα εμπορικά? Οπότε για μικρά εμπορικά τύπου "ρουχάδικο/χρυσοχοείο κλπ των 20-25τμ" απαιτείται μόνο δελτίο δομικής τρωτότητας?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μια ταβέρνα με εμβαδό αίθουσας 50μ², άρα για πληθυσμό μικρότερο των 50 ατόμων, δεν θα θέλει μελέτη στατικής επάρκειας;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω πάντως να κάνουμε λίγο υπομονή με το θέμα αυτό.

Η εισήγηση του ΟΑΣΠ θα είναι Σ1 και Σ2 με δελτίο, Σ3 και Σ4 με στατική επάρκεια.

Οπότε τότε θα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, είπαν ότι πάει με την κυρίαρχη χρήση το κτίριο, οπότε δε χρειάζεται σε ισόγειο κατάστημα, κάτω από πολυκατοικία, μελέτη στατικής επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος απάντησε;

Για εμένα αυτή η αντιμετώπιση είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος.

Ερμηνεύουν λάθος την αναφορά του κτιριοδομικού στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 3.

 

Ειδικά στις περιπτώσεις που για τη λειτουργία ενός ενιαίου οργανισμού είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν στο ίδιο κτίριο περισσότερες της μιας χρήσεις, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της κύριας χρήσης, τότε το κτίριο μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά με τη χρήση που κυριαρχεί.

 

Το "συνολάκι" μαγαζί και από πάνω σπίτια, από που και ως που είναι λειτουργικά ενιαίος οργανισμός;

 

Ενώ στην προτελευταία λέει:

Κτίριο ή δομικό έργο που έχει περισσότερες της μιας χρήσεις χαρακτηρίζεται ως μικτής χρήσης. Στην περίπτωση αυτή κάθε τμήμα του χαρακτηρίζεται με τη δική του χρήση. Και υπάγεται στους αντίστοιχους κανονισμούς.

 

Άρα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα του νόμου:

μαγαζί πάει με στατική επάρκεια

στατική επάρκεια μόνο για το ισόγειο και να αγνοήσουμε τους παραπάνω ορόφους δεν γίνεται

άρα στατική επάρκεια....

 

ΑΛΛΑ

αυτό θα αλλάξει και θα πάει με κατηγορίες σπουδαιότητας.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Δε συγκράτησα ονόματα φίλε μου, αλλά είναι οι συναδέλφισσες που ασχολούνται με το ΓΟΚ στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και επίσης είναι σε επαφή με το ΥΠΕΚΑ, τόσο για το σύστημα του ΤΕΕ όσο και για την ερμηνεία του Νόμου. Και όταν λέω ΥΠΕΚΑ μάλλον δεν ενννούσαν τα τσουτσεκια που απαντάνε στα τηλέφωνα αλλά το νομοθέτη και την κάθε επιτροπή και είπανε ότι δε θα βγουν εγκύκλιοι γιατί για κάθε εγκύκλιο θα υπήρχαν 3000 άλλες εγκύκλιοι να τις εξηγουν, αλλά προτίμησαν να χρησιμοποιούν τις ερωταπαντήσεις για να περιλάβουν πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να καλυπτουν με μία εγκύκλιο.

Τέλος θα πάρει παράταση όχι 6μηνο ή έτος αλλά μήνα μήνα πολλούς μήνες σίγουρα και ακόμα ανακοίνωσαν 10 αλλαγές στο σύστημα του ΤΕΕ που περιμένουμε, όπως και το ότι το 0,2 και 0,4 θα αργήσει πολύ να μπει στο σύστημα γιατί προτεραιότητα έχουν άλλα.

Σήμερα μου λύσανε πολλές απορίες πάντως για όλα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι καλή είδηση για την παράταση του νόμου.

Τώρα το θέμα των Ε/Α είναι θέμα ισχύος.

Ο νόμος είναι νόμος,

η εγκύκλιος ερμηνεύει,

η Ε/Α τι ακριβώς κάνει; ποια η ισχύς της όταν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον νόμο;

τέσπα, αυτό περί σπουδαιότητας, είναι πρόταση του καθηγητή μας και προέδρου του ΟΑΣΠ Στυλιανίδη, τον οποίο έχουν εξουσιοδοτήσει να κάνει μία πρόταση για το δελτίο που θα χρησιμοποιηθεί για τον 4014, για αυτό είμαι τόσο σίγουρος ότι θα αλλάξει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου, απλά στηρίζομαι σε ό,τι ακούω από ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ και όχι από άλα σεμινάια (ΣΠΜΒΕ, ΙΕΚΕΜ, ΕΛΕΜ κτλ τκξτλ) και επειδή μου δείξανε σήμερτα ότι ότι είπανε για το σύστημα έχει μπει σε εφαρμογή μόλις μπήκα ή θα μπει σε ερφαρμογή στο γραφείο οπότε ξέρουν κάποια πράγματα και δεν είναι άτομα πίσω από τηλέφωνο αλλά είναι στο ΤΕΕ/ΤΚΜ στο ΓΟΚ. Πας και τις βρίσκεις.

Κ. Σιόγκα και κ. Δρακάκη νομίζω...ίσως δε τα λέω καλά τα επίθετα.

 

Συμφωνώ με το Στυλιανίδη και είναι πρότασή του και την περιμένω κι εγώ.

 

Για τις εγκυκλίους πάντως πόλλές εγκύκλιοι είπανε ότι έχουνε βγει και αναιρέθηκαν με άλλη οπότε τη νόημα έχει. Η ερωταπαντήσεις απλά σε καλύπτουν σε περιπτώσεις ειδικές και όχι να ψάχνουμε να καταλάβουμε τι λέει μια εγκύκλιος περιμένοντας να βγει μία επόμενη να αναλύση την προηγούμενη. Με τις Ε/Α θέλω να πω είναι πιο άμεσο. Δε συμφωνώ με τη μορφή τους χωρίς να φάινεται πολυ΄επίσημο έγγραφο αλλά είναι σε κοινή θέα οπότε ας τις χρησιμοποιήσουμε σα βοήθεια.

Τελος είπανε αυτό που είχα γρα΄ψει κι εγώ, ότι ο νόμος ακόμα πλαθεται και δεν τον ειχαν ξεκαθαρο στο μυαλό τους παρα ως αντιγραφο τυ 1337/1983 και για αυτό με τη βοήθεια μας και του ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ αναπροσαρμόζει τις απαντήσεις του. Οπότε καλό θα είναι να κάνουμε υπομονή και να μην πιεζόμαστε από μεταβιβάσεις που είχανε παγώσει 3 χρόνια και τώρα όλοι πέσανε να μεταβιβάσουν υπο πίεση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.