Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος Τρίτση


Recommended Posts

Αν εχει ολοκληρωθει η Β φαση και ειναι εκτος σχεδιου, δε μπαινει στο Νομο και μπορει να μεταβιβαστει, αν δεν εχουν υλοποιηθει κι αλλες αυθαιρεσιες.

Αν εχει μπει μετεπειτα στο σχεδιο πολεως δεν ξερω τι γινεται...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα περισσοτερα εχουν ολοκληρωσει μονο την 1η φαση και επαναπαυτηκαν...

Αλλοι ολοκληρωσαν τη 2η γιατι ηταν εκτος σχεδιου και δεν ειχαν 3η φαση....

 

Λιγα θα βρεις με 3 φασεις ολοκληρωμενες...

Πώς μπορώ να μάθω, εγώ ή ο ιδιοκτήτης εάν είχε ολοκληρώσει την β φάση. Δεν θυμάται και το μόνο που έχει είναι μια πληρωμή προς ετερπς 4.000 δρχ. και ένα σφραγισμένο απο υπηρεσία τοπογραφικό με αποτύπωση του κτιρίου.

 

Πώς μπορώ να μάθω, εγώ ή ο ιδιοκτήτης εάν είχε ολοκληρώσει την β φάση.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Θα πας στο τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας να βρείς το φάκελο του πελάτη σου. Εκεί θα ρωτήσεις και τα σχετικά με την ολοκλήρωση της β' φάσης.

Link to comment
Share on other sites

για αυτά που έχουν κάνει την α κ β φάση αλλά έχουν κάνει επιπλέον αυθαιρεσίες θεωρούμε οτι έχουν οικοδομική άδεια κ είναι όλο αυθαίρετο?με ενδιαφέρει να μάθω αν επιλέγουμε με η χωρίς άδεια .

Link to comment
Share on other sites

Από όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα τα θεωρούμε χωρίς οικοδομική άδεια αν δεν έχουν την γ΄ φάση δηλαδη εξαίρεση κατεδάφισης με απόφαση Νομάρχη. Δηλώνονται μόνο οι επιπλεόν κατασκευές από αυτές που έχουν πάρει προσωρινή αναστολή απο την κατεδάφιση με τις 2 φάσεις του Ν. 1337/83.

Link to comment
Share on other sites

Ελέγχω τα χαρτιά για μεταβίβαση ενός κτίσματος το οποίο ειναι δηλωμένο στην Β φάση του 1337/83 και έχει τακτοποιηθεί και ένα επιπλέον τμήμα με τον 4014. Η μηχανικός που έδωσε την βεβαίωση νομιμότητας, περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και το δηλωμένο του 83 τμήμα το δηλώνει 6μ2 μικρότερο απο την αρχική δήλωση του Τρίτση (άρα υπάρχει αναντιστοιχια μεταξυ των εγγράφων). Αποψή μου είναι ότι τα 6μ2 που λείπουν θα πρέπει να τακτοποιήθουν ξεχωριστά με αναλυτικό (κατεδάφιση και χτίσιμο νέου τοίχου "πιο μέσα") ειδάλλως η δήλωση του 83 είναι άκυρη καθώς υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη του 5% που προέβλεπε ο νόμος (αρθρο 383 κτιριοδομικού). Η συνάδερφος προφανώς διαφωνεί... τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; μήπως είμαι υπερβολικός;

Link to comment
Share on other sites

Έχει τύχει και εγώ για το ίδιο κτίσμα ο τότε μηχανικός να δηλώνει άλλα στοιχεία στην α' φάση και τελείως διαφορετικά στη β' φάση. Φυσικά λαμβάνω υπόψη τα στοιχεία της β' φάσης αν έχει ολοκληρωθεί. Κάνε έναν έλεγχο αν αυτά τα χαρτιά που έχεις είναι της α' φάσης.

Link to comment
Share on other sites

Είναι της Β φάσης καθώς είναι της ίδιας ημερομηνίας με όλες τις πληρωμές και την κατάθεση της δήλωσης μηχανικου με τοπογραφικά, κατόψεις κλπ. Το θέμα είναι ότι μια διάσταση του κτιρίου έχει διαφορά απο τα σχέδια του 83 και τα τωρινα, οπότε κάποιος έχει λάθος ή η παλια που αν ακυρωθεί απαιτεί τακτοποίηση όλο το κτίσμα ή το νέο τοπογραφικο και άρα και η βεβαιωση νομιμότητας είναι άκυρη

Link to comment
Share on other sites

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ειναι πως γινεται να παιρνω σχεδια που κατατεθηκαν στη Β φαση του Τριτση και να μην αντιστοιχουν στην πραγματικοτητα του τωρα....

 

Δηλαδη τι σοι αποτυπωσεις κανανε οι μηχανικοι το 83 η οποτε τα δηλωνανε τελος παντων?

Link to comment
Share on other sites

@panagiotisvranas

Γνώμη μου είναι ότι η αποτύπωση και δήλωση της υπάρχουσας κατάστασης πρέπει να γίνει με βάση το τι υπάρχει σήμερα. Εάν αυτό διαφέρει από τις φάσεις του Τρίτση πρέπει αφενός να φανεί η αλλαγή και αφετέρου, εφόσον η αλλαγή αυτή επηρεάζει δυσμενώς τη δόμηση, κάλυψη, όγκο, να ρυθμιστεί. Στην περίπτωσή σου, αν κατάλαβα καλά, ρυθμίστηκαν με τον Τρίτση παραπάνω χώροι από αυτούς που είναι σήμερα (τουλάχιστον) κλειστοί. Τότε έχουν πληρωθεί και πιο ψηλά πρόστιμα από ότι έπρεπε. Η αλλαγή, ακόμα και αν έχει συμβεί μεταγενέστερα (δε μπορείς να υποστηρίξεις και τίποτα άλλο), παρόλο που είναι αυθαίρετη σαν εργασία, δεν επηρεάζει την έκδοση της βεβαίωσης και δε χρειάζεται να μπει στον 4014.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.