Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερικές διαρρυθμίσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε μια μεζονέτα (ισόγειο+υπόγειο) με οριζόντιες ιδιοκτησίες, το ισόγειο στην ΟΑ αποτυπονώταν κανονικά ωχ χώρος ΚΧ ενώ το υπόγειο σαν αποθήκες. Το υπόγειο από την κατασκευή (1994) ξεμπαζώθηκε και χρησιμοποιείται κανονικά ως χώρος ΚΧ όπου έχουν μεταφερθεί τα υπνοδωμάτια, έχουν δημιουργηθεί δύο μπάνια και κατ' επέκταση έχει τροποποιηθεί πλήρως η εσωτερική διαρύθμιση. Στο ισόγειο έχει επίσης αλλάξει η εσωτερική διαρύθμιση καθώς έχει μεταφερθεί η κουζίνα και έχει δημιουργηθεί ένα επιπλέον λουτρό.

 

Αυτή τη στιγμή θα δηλώσω κανονικά το ξεμπάζωμα και το υπόγειο ως χώρο ΚΧ.

 

Όσον αφορά τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις μπορώ να τις βάλω ως αλλαγή διαμερισμάτωσης (άρθρο 50 παρ.7)? από ότι καταλαβαίνω όχι

Θα τις δείξω στις κατόψεις που θα υποβάλουμε?

Για να είναι και τυπικά σωστός ο πελάτης μου πρέπει να κάνω κάτι άλλο? πχ άδεια νομιμοποίησης?

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Στα σχέδια που θα κάνεις θα αποτυπώσεις την τωρινή-πραγματική κατάσταση.

Δεν θα ασχοληθείς καθόλου με τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Δεν αποτελούν αντικείμενο αυτού του νόμου...

Link to comment
Share on other sites

Θα αποτυπώσω την πραγματική κατάσταση δείχνοντας ουσιαστικά ότι έχουν τροποποιηθεί οι εσωτερικές διαρυθμίσεις σε σχέση με την ΟΑ.

 

ο ιδιοκτήτης πως μπορεί να εξασφαλιστεί μετά για αυτές τις αλλαγές?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλημερα συναδελφοι.

Μου ζητουν βεβαιωση νομιμοτητας για υπογειο χωρο σταθμευσης 30 τμ. Στην αδεια το υπογειο ολο ειναι χαρακτηρισμενο ως υπογειος χωρος σταθμευσης 80τμ στο συνολο. Στην πραξη ο εργολαβος το ειχε χωρισει σε 3 χωρους σταθμευσης και 2 αποθηκες. Αλλαγη στην καλυψη-δομηση-χρηση καθως και υψος δεν εχω αλλα εχω διαφορες σε σχεση με τις κατοψεις στην πολεοδομια..Τι κανουμε παμε για έγγραφη ενημερωση 48 ωρων στην ΥΔ και μετα δινουμε βεβαιωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από τον ΓΟΚ 85, άρθρο 22

δεν απαιτείται άδεια για εσωτερικούς χρωματισμούς ή για εξωτερικούς χρωματισμούς όταν δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων, για μικρές εσωτερικές επισκευές, ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίων "που υφίστανται νόμιμα".

 

Η εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν περιλαμβάνονται στις διασκευές που δεν θίγουν την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου;

Από την στιγμή που δεν απαιτείται άδεια και εφόσον οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν αλλάζουν το εμβαδόν ή το περίγραμμα της ιδιοκτησίας δεν μπορεί να θεωρηθεί αυθαιρεσία η αλλαγή στην εσωτερική διαρύθμιση.

Πάνω σε αυτή την διάταξη έχουν πατήσει πολλοί κατασκευαστές και διακοσμητές κατά τις ανακαινίσεις και έχουν κάνει τις ιδιοκτησίες αγνώριστες εσωτερικά.

 

Δεν ξέρω αν έχει τροποποιηθεί η παραπάνω διάταξη αλλά ακόμα και να έχει τροποποιηθεί, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις που έγιναν κατά την ισχύ του προαναφερθέντος άρθρου, δεν θεωρούνται νόμιμες;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

για αλλαγη διαρρυθμισης ,σε υπογειο 

δικαιολογητικα :αντιγραφο ο.α  και  τοπογραφικο αδειας ,τε ,κατοψη υπογειου φωτο,

κατι αλλο ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

σε αδεια του 2001  για αλλαγη διαρρυθμισης (ουσιαστικα χωριζουμε το υπογειο με εναν τοιχο στα δυο)η αρκει ενημερωση φακελου αδειας  η προχωραμε με   εεμκ αλλαγης διαρρυθμισης ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.