Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ενοικίαση


trianthis

Recommended Posts

Και γιατί κάποιος να οφείλει να ξέρει την ύπαρξή του ;

 

Πολύ σωστό...Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι επειδή εμείς ζούμε από τα ΠΕΑ και τα λέμε καθημερινά, δεν σημαίνει ότι και ο κόσμος όλος γνωρίζει την ύπαρξη του. 

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί το προσπαθούν μόνοι τους, δεν πηγαίνουν όλοι σε λογιστές...Και ποιος σου λέει ότι και ο λογιστής θα τον πληροφορήσει σωστά. Δεν είναι δουλειά του αυτή. Ο πελάτης που έχασα είναι λογιστής...

 

Ξαναρωτάω....Το ελέγχει κανείς μετά αν υπάρχει ΠΕΑ ή όχι? Η ειναι με τη λογική των αποδείξεων, κρατήστε τες στο συρτάρι μήπως σας ελέγξουμε? Γιατί έτσι όπως εγώ παίρνω ρίσκο (και βγαίνω δικαιωμένος) να μην κάθομαι να μαζεύω όλες τις αποδείξεις που θέλουν, έτσι και κάποιος μπορεί να πάρει το ρίσκο ότι δεν θα τον ελέγξουν ποτέ..... Και εδώ έχει άλλοθι ότι το ίδιο το σύστημα σου λέει προαιρετικό!!!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα προσωπικά οσοι πελάτες ηρθαν για ΠΕΑ ενοικίασης ηταν του στυλ πήγα εφορία για θεώρηση μισθωτηρίου και ο εφοριακός δεν το θεωρεί αν δεν δει έγκυρο ΠΕΑ.Από την στιγμή που το gsis.gr το έχει προαιρετικό(και αμα δείτε και την σχετική ΠΟΛ του ΥΠΟΙΚ λεει οτι το ΠΕΑ είναι προαιρετικό χωρίς απολύτως τίποτε άλλο) πιστεύω πως πολύ λίγοι θα είναι αυτοί που θα πάνε πλεον στον μηχανικό για πιστοποιητικό,αφου μέσω λογιστη θα κάνουν την δουλειά τους(και αν είναι διατεθιμένοι να δώσουν και κανά ευρώ θα το δίνουν στον λογιστή που εκανε την ηλεκτρονική θεώρηση και ασφαλώς οχι σε εμάς).Εγω πιστευω πως αν δεν αλλαξει αμεσα το ΥΠΟΙΚ την προαιρετική υποβολή σε υποχρεωτική μετα πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει κατι(δηλαδή αν περάσουν 3-4 μήνες και μετά γίνει υποχρεωτική η υποβολή το υπουργείο θα ψάχνει τους πρώτους αναδρομικά για να υποβαλλουν τα ΠΕΑ?.Αυτα μόνο στην Ελλάδα γίνονται όμως.)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη, με συγχωρειτε, απιθανο το εχετε οταν το συστημα επικαιροποιηθει και ζητα ΠΕΑ για τα μισθωτηρια (γιατι αργα η γρηγορα θα συμβει) να ζητουν απο οσους θεωρησαν ανευ να το ανεβασουν?

Εγω δεν το εχω καθολου απιθανο...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τέτοια ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για τα ΠΕΑ δεν την βρίσκω πιθανή.

Όπως είπε και ο ikaros13, επειδή εμπλεκόμαστε με τα ΠΕΑ και τα θεωρούμε σημαντικά, δε σημαίνει ότι είναι σημαντικά ή γνωστά σε όλους.

 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λειτουργούμε όπως και πριν λέγοντας ότι το ΠΕΑ είναι υποχρεωτικό βάσει νόμου.

Εάν όμως κάποιος είναι γνώστης της πρόσφατης κατάστασης, δεν έχουμε κάποιο άλλο επιχείρημα για να τον πείσουμε.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Στο τέλος να δεις θα βγούμε οι κακοί που προσπαθούμε να τους χρεώσουμε για κάτι που είναι προαιρετικό......

Τίποτα, δεν βγουν να διορθώσουν σύντομα το λάθος, την κάτσαμε..... Οι σύλλογοι, το ΥΠΕΚΑ τι κάνουν? Ελεος δηλαδή.....τα παίρνουν όλοι?

Link to comment
Share on other sites

Άμα παραμείνει η κατάσταση έτσι τα ΠΕΑ τέλος.Μόνο άν πιέσει το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ και εμείς να πιέσουμε αυτούς.Ομως αμα ήτανε καποια διαταξη για συμβολαιογραφους η γιατρους θα γινόταν χαμός.Κάτι άσχετο γνωρίζετε ότι οι γιατροί έχουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές απο εμάς , ασχέτως αν βγάζουν περισσότερα από εμάς ;Νομίζω οτι είμαστε για κλάματα αφου ισως είμαστε ο μοναδικός κλαδος που πληρωνει ΟΑΕΔ αλλά δεν λαμβανει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι όταν ο άλλος έχει ξενοίκιαστο το σπίτι κανα χρόνο, και ψοφάει να πάρει τα πρώτα ευρώ επάνω του από ενοίκιο, πιστεύετε ειλικρινά πως θα το φτιάξει το ΠΕΑ; Η πλειοψηφία του κόσμου είναι σε ανάγκη, και όταν δει τη μαγική λέξη 'προαιρετικο', ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Τα περί προστίμων κλπ είναι ορθά που λέμε, αλλά στην κατάσταση που ζούμε κοιτάνε να τα βγάλουνε πάρει οι άνθρωποι το σήμερα, και όχι το αύριο και το μεθαύριο. Θέλω να πω, έτσι όπως είναι οι οδηγίες, δε τους αδικώ αν δε το κάνουν.

 

Η βλακεία είναι του ΥΠΟΙΚ  (και του ΥΠΕΚΑ αν δεν αντιδράσει άμεσα, που δε φαίνεται να ασχολείται). Για το ΤΕΕ δεν τρέφω αυταπάτες, αν κόβαμε 2% προς ΤΕΕ για κάθε ΠΕΑ, ο Σπριτζής θα χε ανέβει στα κάγκελα σα τη Ραχήλ.

Η λογική ότι 'πρέπει να το έχεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το υποβάλεις' είναι απλά γελοία. Είναι σα να πήγαινες στην εφορία στο εισόδημα και να σου λέγανε

 

-Έχετε βγάλει ΠΕΑ για το μισθωτήριο; δεν είναι υποχρεωτικό να μου το δείξετε, άμα θέλετε

- Ναι έχω βγάλει, απλά δε το έχω μαζί μου

- Εντάξει σας πιστεύω ΄δώστε μου να θεωρήσω τα μισθωτήρια

 

Περιμέναμε τόσο καιρό υπηρεσίες της εφορίας να γίνουν ηλεκτρονικά. Ας περιμέναμε λίγο ακόμη αν δεν ήταν έτοιμοι. Είναι τόσο ουγκ, που δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν καθημερινά σε ΦΠΑ, Εφορία επί των Α.Π.Υ., κατ' επέκταση πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών κλπ, και φυσικά κατανάλωση από μεριάς μας σε αναλώσιμα, βενζίνη (εδώ να δεις φόροι) και οτιδήποτε άλλο ενέχει έξοδα για ΠΕΑ.

 

Μέσα σε όλα αυτά απορώ που δεν έχει βγει με μεγάλους τίτλους στα κανάλια, στην ΠΟΜΙΔΑ και σε portals ότι τέλος πια τα ΠΕΑ.

Οπως ακριβώς  τα  λέει  ο  φίλος  ειναι  τα  πράγματα ......!!!!!!  ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ τους συναδέλφους να μην κάνουν πολλαπλές ίδιες αναρτήσεις στο φόρουμ.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα για να πιεσει ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ, πρεπει πρωτα εμεις να πιεσουμε αυτους...

Και γραφοντας απλα τον πονο μας μεσα σε ενα φορουμ, δε νομιζω πως ιδρωνει το αυτακι κανενος...

Αν δεν πιεσουμε κι εμεις προς αυτην την κατευθυνση, θα ελπιζουμε μονο να διορθωθει η κατασταση μολις καταλαβουν τον ογκο των εσοδων που χανουν...

 

Το 2013 εξεδοθησαν 300.000 ΠΕΑ ανα την Ελλαδα

Εστω οτι με αυτη τη βλακεια που εγινε φετος, οι εκδοσεις πεσουν στις 100.000

Και καθε ΠΕΑ, στη χειροτερη, ειχε μια ΑΠΥ 100€+ΦΠΑ

Αυτοματως το κρατος "χανει" 49€ για καθε ΠΕΑ (συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ και φορου εισοδηματος)

Ήτοι 4.900.000€ σε ετησια βαση...

 

Αν δεν ειχαν καταργηθει οι εισφορες του 2% υπερ ΤΕΕ, οπου και για καθε ΠΕΑ ειχαμε εισφορες 3€ περιπου κατ ελαχιστον, ητοι 900.000€ εσοδα υπερ ΤΕΕ ετησιως απο εισφορες απο ΠΕΑ και μονο, μια χαρα θα πιεζε το ΤΕΕ προς αυτην την κατευθυνση να διορθωθει η ζημια που παει να γινει.

 

Τωρα τι κερδος θα εχει κυριοι?

Το θεμα της προασπισης των συμφεροντων των μελων του κλπ κλπ κλπ απλα με κανει να γελαω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.