Μετάβαση στο περιεχόμενο

ρυμοτόμηση και υπαγωγή στον ν 4014/11


Recommended Posts

καλησπέρα .... έχω κ εγώ μια περίπτωση που ρυμοτομείται το κτίριο κ θέλω να μάθω αν μπορώ να το δήλωσω με το Ν.4014

 

έχω μια περίπτωση ενος διορόφου κτιρίου περίπου 100τμ ο κάθε όροφος κατασεκυής το 1976 χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας, τότε ήταν εκτός σχεδίου πόλεως....

γύρω στο 1981 εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως κ ρυμοτομείται το κτίριο περίπου 1,5μ ...... θέλω να μάθω μπορεί να ενταχθεί στο Ν.4014 ? κ αν μπορεί να ενταχθεί πως θα υπολογιστεί το πρόστιμο ? πιστευω πως μάλλον δε θα μπορεί να ενταχθεί στο νόμο .... καθως αυτό το 1.5 μ δε θεωρείται κοινόχρηστο χώρος της πόλης ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το τμήμα εντός του κοινοχρήστου χώρου (μελλοντικού δρόμου) μάλλον δεν γίνεται να ενταχθεί με βάση το άρθρο 23 παρ. 3 αα. Το υπόλοιπο δεν μπορείς να το εντάξεις;

Link to comment
Share on other sites

το υπόλοιπο μπορώ να το εντάξω δεν εμπίπτει σε κάποιον περιορισμό..... αλλά σκέψου είναι ο όροφος 100τμ περίπου δηλαδή σε κάτοψη ένας χώρος 10x9 μ και ρυμοτομείται το 1,5 μέτρο ..... τι να κανω πως όμως να τακτοποιήσω τα υπόλοιπα τετραγωνικά ? απλά λέω μήπως έτυχε σε κάποιον άλλον καποια περίπτωση παρόμοια..... κ το πως κινήθηκε ?

 

γιατί ο πελάτης μου αυτό που θέλει είναι να πάρει ρεύμα να συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

λογικά.. δεν γίνεται να ρυθμιστεί ένα κομμένο κτίριο.....

 

η δική μου περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, διότι λόγω μικρής ρυμοτόμησης (0.20) θα μπορούσε να διορθωθεί η οικοδομική γραμμή..

(δύσκολη περίπτωση.....)

Link to comment
Share on other sites

Έχω ανάλογη περίπτωση με κτήριο του '60 που τότε ήταν εκτός σχεδίου πόλης και τώρα που πλέον είναι στο σχέδιο πόλης, ρυμοτομείται για 70-80 εκατοστά. Στην Πολεοδομία σήμερα μου είπαν ότι δεν μπαίνει με τίποτα στον 4014 και όταν τους ρώτησα τι θα απογίνει αφού ούτε να μεταβιβαστεί μπορεί ούτε τίποτα, μου απάντησαν ότι αυτά που ρυμοτομούνται δεν γίνεται να νομιμοποιηθούν και δεν μένει παρά να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα μέρη τους (πως όμως αν δεν είναι στατικά ανεξάρτητα?)!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χλωμό να κατεδαφιστεί ρυμοτομούμενο κτίσμα διότι γενικώς δεν υπάρχει σάλιο, οπότε κατά κανόνα όλα μένουν ως έχουν. Το πρόβλημα θα προκύψει σε μια μεταβίβαση.

Έχω και εγώ ανάλογη περίπτωση κατά την οποία κτίστηκε οικοδομή με άδεια το 78, η οποία όμως τοποθετήθηκε σε λάθος θέση, εν μέρει εκτός ρυμοτομικής γραμμής και επιπλέον έγιναν και διάφορες προσθήκες αριστερά και δεξιά.

Στην πολεοδομία υποστηρίζουν με σθένος ότι δεν μπορεί να ρυθμιστεί τίποτα με τον 4014 αλλά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη διότι 1ον κρίνουν εκ του ασφαλούς (δεν ελέγχουν τίποτα επομένως σχολιάζουν ανέξοδα) και 2ον έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο σκέψης περί αυθαιρέτων, ξεχνώντας ότι ο 4014 ήρθε για να ξεπλύνει σχεδόν όλες τις αμαρτίες, καλώς ή κακώς.

Τι θα με συμβουλεύατε λοιπόν συνάδελφοι;

Να ρυθμίσει ο χριστιανός το μη ρυμοτομούμενο τμήμα ώστε τουλάχιστον ένα μέρος να είναι νόμιμο και μεταβιβάσιμο (το θέμα της στατικότητας στην περίπτωση κατεδάφισης του ρυμοτομούμενου στο μέλλον ας πούμε ότι λύνεται) ή να μην κάνει τίποτα και να περιμένει να έρθουν οι μπουλντόζες να ανοίξουν τον δρόμο το 2051 και τότε να νομιμοποιήσει ό,τι μείνει όρθιο;

Link to comment
Share on other sites

Πως να ρυθμίσει το μη ρυμοτομούμενο τμήμα ώστε να είναι μεταβιβάσιμο? Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση πρόκειται για κατοικία οπότε δεν νομίζω να γίνεται να τακτοποιηθεί πχ τα υπνοδωμάτια, η κουζίνα και το μισό σαλόνι ενώ το άλλο μισό σαλόνι και η τουαλέτα να μείνουν ατακτοποίητα. Και πως θα μεταβιβάσει τα τακτοποιημένα μόνο? :shock:

Link to comment
Share on other sites

Εάν το αυθαίρετο είναι κτισμένο προ του 1983 είναι μεταβιβάσιμο, no?

 

Μέχρι τώρα δηλαδή... Με την εφαρμογή του 4014 πρέπει να ρυθμιστεί για να μεταβιβαστεί.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

με τα προ 83 ηταν το παλιο σύστημα των συμβολαίων.Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη ως προς την χρονολογία του να είναι πριν το 83 και γινόταν μεταβίβαση.Πλέον απαγορεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά το λέει σχεδόν καθαρά η απάντηση Θ 11

 

Τακτοποιείς αυτό που βρίσκεται εντός

και για το υπόλοιπο ή πληρώνεις πρόστιμο

(άρθ 26 παρ 2) ετήσιο(5%*ΤΖ) και εφάπαξ (30%*ΤΖ) ή το κατεδαφίζεις

 

 

 

Φυσικά τα δικαιώματα λόγω ρυμ/σης δεν χάνονται

αλλά πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου,

κινώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες

από άλλη νομοθεσία

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.