Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος στατικού υπολογισμού σε διώροφο


Recommended Posts

συνάδελφοι μην είστε εριστικοί... όλοι ξέρουμε πως δουλέυει η αγορά και η εκπόνηση μελετών με το μέτρο γίνεται και για στατικά και για αρχιτεκτονικά και για η/μ... το ποιός φταίει γι'αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά προσωπικά δίνω το φταίξιμο κατα 85% στους ιδιοκτήτες.

 

@ισμήνη ζούρα: είπες ότι είναι η πρώτη σου μελέτη, άρα κατά τη γνώμη μουτο πιό σημαντικό είναι πόσο σε "πονάει" το τελικό αποτέλεσμα του κτιρίου που θα κατασκευαστεί με την υπογραφή σου. Αν δεν σε πολυνοιάζει τότε βούρ για τον φθηνότερο.

Αν όμως θα κάνεις πραγματική επίβλεψη και θέλεις το σπίτι που θα χτιστεί να μπορείς να το δείχνεις και να λές: "αυτό είναι δικό μου", τότε πρέπει να βρείς κάποιον αξιόλογο μελετητή που δεν θα σου βάλει υποστηλώματα όπου να'ναι, που θα σεβαστεί το ύψος των πρεκιών και δεν θα αλλοιώσει τις όψεις και άλλα πολλά. Με λίγα λόγια κάποιον που θα μπορείς να συνεργαστείς για να προκύψει ένας ξυλότυπος που δεν θα σου επιφυλάξει εκπλήξεις. Και είναι πολύ πιθανόν αυτός να μην είναι και τόσο φθηνός...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

myri δεν μιλάω για τέτοια περίπτωση, εταιρείας δηλαδή. Μιλάω για την περίπτωση που κάποιος π.χ. αρχιτέκτονας θα απευθυνθεί σε ένα Πολιτικό Μηχανικό που ασχολείται μόνο με στατικές μελέτες δικές του αλλά και κυρίως άλλων για να του βγάλει τα στατικά. Σε κάποιον δηλαδή που τα στατικά άλλων είναι κύρια πηγή εσόδων.

 

συνάδελφοι μην είστε εριστικοί......

Εριστικοί για πιο λόγο?

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

achile, είσαι μέσα στο πνέυμα μου.

αυτό το "σπιτάκι" μπορεί να μην είναι καμιά τρελή αρχιτεκτονιά, αλλά το δούλεψα με μεράκι, και ακριβώς επειδή θέλω να χτιστεί, ακριβώς όπως το φαντάζομαι, από την αρχή είχα συζητήσει με φίλο μου πολιτικό μηχανικό τα στατικά, και είχαμε καταλήξει στη λύση, που θα έδινε μέσα σε όλα, και βολικούς ξυλότυπους.

δυστυχώς ο φίλος μου είναι φανταράκι, και με άφησε στα βαθιά!

 

ξέρω επίσης απο παλιότερους μηχανικούς που ξεκίνησαν κάνοντας "φασόν" στατικά και σύντομα ανοίξαν γραφεία-ρες !!

είναι σύνηθες, πάντως όχι τραγικό όπως ακούγεται σε κάποιους

 

εξάλλου, όπως έρχονται σε μένα να τους κάνω το 3d και χρεώνω που λέει ο λόγος με το μέτρο(ή την εργατοώρα, ή ένα νούμερο που με βολεύει και υποθέτω βολεύει κ τον πελάτη) κάτι αντίστοιχο περίμενα -και έχω ακούσει ότι κυκλοφορεί στην "πιάτσα" μας-ότι γίνεται και με τα στατικά

 

δεν το θεωρώ υποτιμιτικό, ούτε πιστέυω ότι προσβάλω τον συνάδελφο που θα του ζητήσω μια τέτοια δουλειά.

αν ενοχλησε η διατύπωση, "κόστος ανά τετραγωνικό", τότε τί να πω?

ας μην είμαστε τόσο τυπολάτρες

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά συγνώμη για την παρέμβαση, δεν θα μπω στην διένεξη ...αλλά, δεν έχετε βαρεθεί τον αγώνα Πολιτικών Μηχανικών vs Αρχιτεκτόνων Μηχανικών?

 

Ας μην μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες άλλο δεν αποφασίζουμε εμείς...

 

Peace...

Link to comment
Share on other sites

ισμήνη ζούρα

Όταν θα σου έρθει κάποιος πελάτης μηχανικός για να του βγάλεις 3D σχέδιο, δεν θα του κάνεις δουλειά Αρχιτέκτονα αλλά δουλειά σχεδιαστή. 3D σχέδια και φωτορεαλισμούς βγάζει και κάποιος που δεν σπούδασε πέντε χρόνια όπως εσύ για να γίνει Αρχιτέκτονας.

 

Για να κάνεις όμως μια στατική μελέτη δεν είναι καθόλου το ίδιο. Εκτός εάν θεωρείς ότι με ένα στατικό πρόγραμμα και με "χτύπημα" των δεδομένων όπως λένε μερικοί... κάνεις στατική μελέτη.

 

Όπως νομίζω ότι σε θίγει και πρέπει να σε θίγει το να σε ρωτήσω πόσο πάει το τμ στα Αρχιτεκτονικά αν τα υπογράψω εγώ, έτσι θίγομαι και εγώ ως Πολιτικός Μηχανικός που από τα στατικά βγάζω το ψωμί μου, όταν με ρωτάς πόσο πάει το τμ.

 

Επίσης, όπως είπε η myri στο θέμα που σε παρέπεμψε υπάρχουν κάποια ποσοστά για μελέτη/υπογραφή/εύρεση δουλειάς, αλλά αυτά για ένα γραφείο που συνεργάζονται σε μόνιμη βάση κάποιοι άνθρωποι και που, σήμερα σου φέρνω εγώ τη δουλειά και την υπογράφω οπότε παίρνω το 67% και εσύ που κάνεις απλώς την Αρχιτεκτονική μελέτη το 33% και αύριο που θα φέρεις εσύ τη δουλειά και θα την υπογράψεις θα πάρεις το 67% και εγώ που θα κάνω τη στατική μελέτη το 33%. Vice Versa.

Όχι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου, γιατί από την απάντησή σου "...όσο για την τελευταία ερώτηση, Χάρη, κάνω ότι δεν την διαβασα." στο ερώτημά μου "...Εσύ πληρώνεσαι με το τμ για τα αρχιτεκτονικά;" αυτό συμπεραίνει κανείς.

 

Τέλος, θεωρώ ότι το forum δεν είναι η παρέα μας που λέμε ό,τι θέλουμε όπως θέλουμε, αλλά ένα δημόσιο μέρος που το επισκέπτεται ο καθένας, ο λόγος είναι γραπτός και τα γραπτά μένουν, αυτά που γράφουμε θα τα διαβάσουν πολλοί, σχετικοί και άσχετοι, τώρα και στο μέλλον, συνεπώς πρέπει να είμαστε ποιο προσεκτικοί στο τι λέμε και πώς το λέμε.

Αυτά από έναν... τυπολάτρη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι συμφωνώ και με τους δύο.

Πρώτον, ο Χάρης έθεσε το ζήτημα πολύ σωστά με την ερώτηση του αν η αρχιτεκτονική μελέτη πληρώνεται με το μέτρο. Εύλογη και σωστή η απορία του.

Δεύτερον η Ισμήνη μάλλον απο παρανόηση και κινούμενη στο πνεύμα της εποχής ρώτησε εαν τα στατικά πάνε με το μέτρο.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη ζωή βρίσκεις οτι θέλεις απο το πιο φθηνό μέχρι το πιο ακριβό αλλά σχεδόν πάντα ισχύει το ρητό "οτι πληρώνεις παίρνεις". Έτσι σε μια αλλαγή αρχιτεκτονικών μην περιμένεις να σκιστεί ο πολιτικός να σου την κάνει μάλλον θα χτυπάς στου κουφού την πόρτα.

Link to comment
Share on other sites

χάρη, πρώτον, όταν κάνω 3d, δεν κάνω μόνο δουλειά σχεδιαστή, αλλά και δουλειά αρχιτέκτονα, γιατί πάντα, μα πάντα, θα προκύψει ένα θεματάκι, μια λεπτομέρεια που ίσως δεν έχει μελετηθεί επακριβώς στο 2d, οπότε και καλούμαι να διορθώσω, κάτι να αλλάξω, να ξανασχεδιάσω κτλ....

οπότε, προφανώς εγώ που είμαι αρχιτέκτονας και σπούδασα 5 χρόνια θα κάνω πιο σωστή δουλειά από κάποιον που έμαθε ένα πρόγραμμα φωτορεαλισμού...

...όπως καταλαβαίνεις, ούτε γνωρίζοντας απλά ένα πρόγραμμα φωτορεαλισμού μπορείς να παράγεις αρχιτεκτονική!

 

δεύτερον, λάθος συμπέρασμα έβγαλες, μάλλον, μακάρι να προκύψει συνεργασία με κάποιον συνάδελφο πολιτικό μηχανικό(όπως και με μηχανολόγους, τοπογράφους, κτλ) με τον τρόπο που περιέγραψες. θεωρώ ότι είναι και επικοδομητικό (ευρύτερη εικόνα για το αντικείμενο μου) και επικερδές (μεγαλύτερο αντικείμενο)

 

τρίτον, δεν θεωρώ ότι είπα κάτι ανάρμοστο στο forum. ο, τι έχω πει όμως το πιστεύω και το υποστηρίζω. Verba volant, scripta manent

Link to comment
Share on other sites

Ο κώδικας αμοιβών αναφέρεται στην ελάχιστη αμοιβή που θα πρέπει να πληρωθεί σε αυτόν που έκανε τη συγκεκριμένη εργασία. Δηλαδή είτε θα περάσει από πολεοδομία είτε όχι, ο κώδικας αμοιβών απαιτεί να πληρωθεί η συγκεκριμένη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.