Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσικό αέριο- Αυτόνομη εγκατάσταση σε υφιστάμενη οικοδομή


mariami

Recommended Posts

Σε υφιστάμενη οικοδομή του 1996 επιθυμώ να προχωρήσω σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, αυτόνομα στο διαμέρισμά μου.

Η πολυκατοικία δεν διαθέτει κεντρική θέρμανση και συμφώνα με τον νόμο, δεν χρειάζομαι την συναίνεση της γενικής συνέλευσης η οποία είναι αντίθετη με την βούληση μου να προχωρήσω στην αυτόνομη εγκατάσταση.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: ο μηχανικός- εργολάβος της εταιρείας φυσικό αέριο αττικής ΑΕ μου έχει υποδείξει κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν για να περάσουν οι σωληνώσεις και να συνδέσουμε τον μετρητή. Οι εργασίες αυτές, αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους. Τι χρειάζεται να κάνω προκειμένου να είμαι καλυμμένη ώστε να προβώ στην κατασκευή των εργασιών αυτών και να μην υπάρξει πρόβλημα με την αστυνομία που θα καλέσουν οι συνιδιοκτήτες μόλις ξεκινήσω τις εργασίες; Οι εργασίες που ο μηχανικός υπέδειξε είναι ένα τοιχίο διαστάσεων 0,40χ 0,40 και ένα στηθαίο 20 cm το οποίο θα τρέξει σε περίπου 10 μέτρα του κοινόχρηστου χώρου.

Περιμένω απάντηση από όποιον έχει άποψη επί του θέματος,

Ευχαριστώ

Edited by mariami
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλώς όρισες στο forum αλλά πρέπει να σου θυμίσω ότι ένας από τους βασικούς Κανόνες είναι να μην γράφουμε με κεφαλαία.

 

Εάν θέλεις απάντηση στην ερώτηση, που ομολογώ δεν μπόρεσα να διαβάσω, διόρθωσε το κείμενο σε πεζά, όσο διαρκεί ακόμη η δυνατότητα επεξεργασίας.

Edited by MAKAP
Link to comment
Share on other sites

αν τα έχεις τόσο καλά με τους άλλους ένοικους δεν νομίζω να καταφέρεις να βάλεις αέριο. Για όδευση από κοινόχρηστο χώρο θες την έγγραφη συγκατάθεση τους οπότε....

 

Κάτι άλλο 1996??? και δεν έχει κεντρική θέρμανση;

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς από την ΕΠΑ θα σου ζήτησαν να φτιάξεις το στηθαίο που θα στηριχτούν όλοι οι μελλοντικοί μετρητές (ένας για κάθε διαμέρισμα). Συνεπώς, για ναφτιαχτεί αυτό θα πρέπει να το αποφασίσετε στην πολυκατοικία με γενική συνέλευση και να μαζέψετε 501 ψήφους. Εξάλλου, τα έξοδα για αυτό το στηθαίο θα πρέπει να επιβαρύνουν όλη την πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε πολυκατοικία με αρκετα διαμερίσματα για να συνδεθει με το φυσικο αέριο (τωρα εχει πετρελαιο) τί απαιτείται για να γίνει η συνδεση της κεντρικης θερμανσης; Ποσο ειναι το ποσοστο των ιδιοκτητων για να μπορουν να παρουν την αποφαση στην συνελευση;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ήξερα ότι η σύνδεση του ατομικού λέβητα απευθείας σε ένα καλοριφέρ και όχι στον συλλέκτη μπορεί να γίνει αν η ολική εγκατάσταση είναι μικρή και τότε απλώς καθυστερούν μερικά λεπτά να ζεσταθούν τα υπόλοιπα σώματα. Άλλος τεχνίτης όμως με ενημέρωσε ότι ακόμα και για ένα μικρό διαμέρισμα 1δωμάτια + 1Σαλονοκουζίνα (6 σώματα) θα πρέπει να γίνει η σύνδεση στον συλλέκτη ή σε ΔΥΟ καλοριφέρ που είναι προς τον εξωτερικό τοίχο αλλιώς θα χάνω όχι μόνο σε καθυστέρηση αλλά και στον λογαριασμό του αερίου. Ισχύει λοιπόν αυτό ότι θα πέσει και η απόδοση με απευθείας σύνδεση του λέβητα σε ένα σώμα;

Για την σύνδεση σε δύο καλοριφέρ σκέφτομαι τις απώλειες που θα περνούν οι σωλήνες απ' το μπαλκόνι οπότε αν ισχύει αυτό που είπε θα καταλήξω στην άλλη λύση.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Σύνδεση λέβητα σε ένα ή δύο σώματα και όχι στον συλλέκτη δεν θεωρείται σωστή τεχνική λύση, αλλά "μπακαλίστικη".

 

Συγνώμη για τον όρο αλλά δεν βρίσκω καλύτερο.

 

Οι απώλειες από σωστά μονωμένους σωλήνες είναι ελάχιστες - αμεληταίες. 

Link to comment
Share on other sites

Άλλος τεχνίτης όμως με ενημέρωσε

 

Πήγαινε σε ένα μηχανικό τα ίδια με τον τεχνίτη θα σου πάρει και θα στα εξηγήσει και καλύτερα....γιατί θέλω να πιστεύω πως αυτό που γράφεις είναι επειδή δεν το κατάλαβες καλά και όχι γιατί το εννοούσε....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.