Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού


Recommended Posts

Κατ' αρχή τα στοιχεία που παραθέτετε είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ....

Ποιοι είναι οι όροι δόμησης? Ποιο είναι το Δ/γμα ρυμοτομίας? Ποια είναι τα άρθρα που σου ανάφερε η πολεοδομία? Τοπογραφικό όπου να εμφαίνονται τα εμπλεκόμενα οικόπεδα (να μη πω... όλου του τετραγώνου)??

Το μόνο που καταλάβαμε ότι το οικόπεδό σου καθώς και ένα όμορο χρήζουν τακτοποίησης...

Σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό ΕΜΠΕΙΡΟ (κατά προτίμηση τοπογράφο) με ΟΛΑ τα στοιχεία υπό μάλης ώστε να μελετηθεί η περίπτωση σας και να δωθούν οι ενδεχόμενες βιώσιμες και "αναίμακτες" για σας λύσεις (αν υπάρχουν). Είναι από τις περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου ... ΔΕΝ υπάρχει απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ ειλικρινά για τις απαντήσεις.

 

Επιζητούσα μόνο μία κατεύθυνση (την οποία και μου δώσατε, ήτοι να πάω σε έμπειρο μηχανικό εξ ου και αφαίρεσα από την πρώτη μου δημοσίευση τα αναλυτικά στοιχεία).

 

Μέχρι στιγμής δεν έχω πάει σε μηχανικό (Παρασκευή πήρα το έγγραφο της πολεοδομίας και σήμερα είναι Κυριακή).

 

Επειδή έχω συνεργαστεί με 2 μηχανικούς όμως (πολιτικούς, αρχιτέκτονες) για άλλα θέματα, έχω διαπιστώσει πως αν δεν ενημερωθώ κι εγώ, για να μιλήσω μαζί τους όσο γίνεται επί ίσοις όροις, μου παίρνουν την αμοιβή, κάθε φορά που πάω στο γραφείο τους με διώχνουν ευσχήμως, δεν ψάχνουν εις βάθος (π.χ. τους δίνω εγώ εκτυπώσεις από το e-poleodomia ή άρθρα γοκ) και με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Και μιλάμε για ποσά των 1.000 ευρώ και πάνω.

 

Ο σκοπός μου δεν είναι να προσβάλλω τον κλάδο σας ούτε να αποσπάσω δωρεάν συμβουλές, αλλά να ενημερωθώ στο μέτρο που είναι δυνατό για να προστατέψω τον εαυτό μου από τους υπαλλήλους της πολεοδομίας (που είναι κράτος εν κράτει).

Link to comment
Share on other sites

Να μιλήσεις επί ίσοις όροις, αγαπητέ μου ... ΔΕΝ γίνεται!!!

Να καταλάβεις όσο γίνεται σε βάθος την ασθένειά σου ... ναι. Αφού φυσικά σου εξηγήσουν και αυτοί με τη σειρά τους το πως και το γιατί....

Πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμα που θα ξέρουν .... Λογικό δεν είναι???

Η πράξη τακτοποίησης θέλει ΜΕΛΕΤΗ!!! Θέλει επίσης και όλα τα στοιχεία νομικού - ιδιοκτησιακού καθεστώτος τόσο τα δικά σου όσο και των γύρω. Μπορεί ο "τύφλακας" να μη δικαιούται τακτοποίησης... Γι αυτό σου λέω ... θέλει μελέτη και να πας κάπου που θα πληρώσεις καλά ...αλλά στο τέλος ΔΕΝ θα τα κλαις όπως μας είπες.

Κι όλα ξεκινάνε από ένα ΚΑΛΟ τοπογραφικό ή δυνατόν και ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου ώστε να προκύψει η βέλτιστη λύση που θα προτείνεις στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.εχω ενα αναλογο προβλημα.το οικοπεδο μου ειναι πανω απο 70 τ.μ. εχει φατσα σε δρομο πανω απο 15 μετρα αλλα λογω του οτι για να κατασκευαστει ο συγκεκριμένος δρομος επρεπε να καταστρεψει το σχημα του οικοπεδου μου θεωρειται εχοντας αυτα τα στοιχεια μη αρτιο κ οικοδομοίσιμο.Επαναλβανω μετα την διελευση του δρομου εχει πλεον πανω απο 15 μετρα φατσα.δικαιουμαι τακτοποιησης?Κίνδυνο προσκυρωσης διατρεχω λαμβανοντας υποψη οτι το γειτονικο εχει παλαια οικια; (η οποια βεβαια κατα την δικη μου αποψη ειναι μη κατοικισιμη.)Μπορω να προτεινω στην πολεοδομια την αποψη μου σχετικα με το πως μπορει να ειναι η μορφη του οικοπεδου μετα την τακτοποιηση χωρις απαραιτητα να εχω και μηχνικο μπας κ γλιτωσω τα εξοδα;Ξεχασα να αναφερω οτι το οικοπεδο ειναι πληρως νομιμο κ εντος σχεδιου πολεως.Ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

VALIA γιατί δεν δοκιμάζεις χωρίς μηχανικό ?

 

Πάρε τα ρίσκα σου και εσύ για 1000-1500 ευρω και ρίσκαρε το οικοπεδάκι !!

 

why not ?

 

Όρμα τους με θάρρος και σιγουριά.

 

Σιγουριά ?

 

Όχι. Το αποσύρω. Όρμα τους απλά, με θάρρος.

8-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Monsieur GRTOPO σωστή η ιδέα για νομικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς! (το απόγευμα ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στα συμβόλαια;)).

 

Πραγματικά και απολύτως ειλικρινά δεν με πειράζει να πληρώσω (oops πλερώσω εννοούσα) και δεν τα κλαίω. Σέβομαι το πτυχίο και τον κόπο του άλλου και θέλω να είναι ικανοποιημένος στα οικονομικά ώστε όταν με βλέπει να μπαίνω στο γραφείο του να μην σκέφτεται «ήρθε ο καρμίρης». It goes without saying ότι αυτήν την συμπεριφορά δεν την διαπιστώνω και πολύ συχνά….όταν πρόκειται για τις δικές μου υπηρεσίες προς τους δικούς μου πελάτες:shock:.

 

έχω δώσει 7 και 23 (επί χίλια βεβαίως βεβαίως) σε 2 γραφεία και δεινοπάθησα/έτρεξα/εισέπραξα αδιαφορία/εισέπραξα παιδικές δικαιολογίες/εισέπραξα τρελές δικαιολογίες και πάλι δεν είπα τίποτα γιατί σκεφτόμουν «να γίνει η δουλειά και μη μιλάς, να γίνει η δουλειά και μη μιλάς».

 

Ευχαριστώ για την συμβολή σας στην αναζήτησή μου(αν και έδωσα στοιχεία που μοιάζουν με κακό quiz)

 

Συνέλεξα τα εξής,

Όροι δόμησης

Διάταγμα ρυμοτομίας

Άρθρα που ανέφερε η πολεοδομία

Τοπογραφικό εμπλεκόμενων οικοπέδων (ει δυνατόν και όλου του τετραγώνου)

Νομικό-Ιδιοκτησιακό καθεστώς (όσων περισσότερων μπορώ να ξεθάψω)

Και last but not least μία επίσκεψη σε έναν/μία επιστήμονα

 

 

Bonne nuit!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια έρωτηση σχετική με τακτοποίηση.

Στο σκαρίφημα που επισυνάπτω φαίνεται το οικόπεδο ενδιαφέροντος μου Α,χτισμένο από παλιά, με άδεια του 192... Ανατολικά οδός, βόρεια-νότια κτίσματα, Δυτικά κενό οικόπεδο (Β). Η κατά παρέκκλιση αρτιότητα στα 100 τ.μ., το οικόπεδο Α περίπου 95 σύμφωνα με τις μετρήσεις μου.

- Στην περίπτωση αυτή, στην δήλωση μου ομιλώ περί αρτιότητας με το άρ. 25 ή το αρ.3/690-48? Για να χρησιμοποιήσω κάποια εξ αυτών των ευνοϊκών διατάξεων (κατά προτίμηση το αρ.3 που δεν επιβάλλει και μείωση του Σ.Δ.) πρέπει να πάρω κάποια βεβαίωση αδύνατης τακτοποίησης? Και κατά πόσο είναι "αδύνατη" μια τέτοια τακτοποίηση εφόσον το δυτικό οικόπεδο είναι κενό? Μήπως εκκρεμεί μια πράξη τακτοποίησης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

post-2911-131887230308_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.