Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια θεωρείτε αποδοτικότερη μέθοδο θέρμανσης;


Dimitris!

Recommended Posts

H αλήθεια είναι ότι σε χαμηλότερη από τους 5 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία δε θα μπορέσεις να ζεστάνεις στους 22 βαθμούς ένα μικρό δωμάτιο με ένα 9άρι inverter. Αν όμως είναι μεγάλο το inverter τότε μέχρι τους -5 θα αποδίδει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αύριο τελειώνουμε την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας Mitsubishi Zubadan 11.5kW σε βορεινού προσανατολισμού μεζονέτα με 110τ.μ. ενδοδαπέδια της "Interplast" στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Θα προσπαθήσω να σας δίνω μετρήσεις μηνιαίως για να έχουμε μία εικόνα κόστους θέρμανσης.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

 

Επανέρχομαι με τις πρώτες μετρήσεις σε κατανάλωση kw για τις 45 ημέρες χρήσης της αντλίας που προανέφερα.

 

Από 15/11-30/12, στην περιοχή της Καρδίας Θεσσαλονίκης, το σύνολο κατανάλωσης της αντλίας είναι κατά προσέγγιση 1500kw μοιρασμένες σε 900 πρωινές και 600 νυχτερινές.

 

Το σπίτι είναι 3-όροφη μεζονέτα 110τ.μ ωφέλιμης ενδοδαπέδιας, με ξύλινο πάτωμα στο 60% των δαπέδων και πλακάκι στο άλλο 40%. η θερμοκρασία στο σπίτι μόνιμα στους 22 βαθμούς και η θερμοκρασία προσαγωγής της αντλίας χρησιμοποιώντας αντιστάθμιση στους 35-45 βαθμούς για αντίστοιχο εύρος 15 έως -10 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία.

 

Το σπίτι είναι βορεινό με μεγάλα ανοίγματα-κουφώματα (4,5μ) στο βορρά και με κακή θερμομόνωση σε τοιχοποιεία και ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

Ζητώ συγνώμη αν το κείμενό μου είναι μια επανάληψη, αλλά χάθηκα λιγάκι στην αναζήτηση για να μπορέσω να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Κατοικώ σε μια μονοκατοικία του ’63 στην Αθήνα, με την ευνόητες απώλειες σε κουφώματα κλπ.

Αποτελείται από ισόγειο και Α’ όροφο -από 80τμ το κάθε ένα-. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω πετρέλαιο και αναζητώ αποδοτικό και οικονομικό τρόπο να ζεσταθώ για τον χειμώνα.

Παρακαλώ αν γνωρίζεται πώς να με κατευθύνετε θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ «θερμά».

 

 

 

Καλησπερα,

εγω αγόρασα πάνελ υπέρυθρης απο αυτο το κατάστημα

********************

πήρα για δωμάτιό μου που είναι 13 τετραγωνικά ενα 400w...

Τωρα το έχω πάρει οποτε δεν ξερω ακόμα πόσο θα μου έρθει η ΔΕΗ!!

 

Παρακαλώ μη κάνετε αναφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα, επειδή πρόκειται για διαφήμιση.

Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Προτού ανοίξεις τον 1ο εκκαθαριστικό της ΔΕΗ καλύτερα να κάθεσαι και να έχεις 1 υπογλώσσιο πρόχειρο!

Link to comment
Share on other sites

μετα απο πολυ ψαξιμο φετος για θερμανση κατεληξα σε κλιματιστικα που τα ειχα ηδη και μαλιστα inverter και καταργισα ολοκλιροτικα την θερμανση πετρελαιου που ειχα.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου απαντησει η καποιος που το εχει ηδη κανει ειναι το εξης

εχω ενα παλιο κλιματιστικο firstline που λειτουργει κανονικα

την εξωτερικη μοναδα μπορω να την μετατρεψω σε αντλια θερμοτητας για να ζεστανω το μποιλερ του ηλιακου που τον χειμωνα δεν ζεστενει με τον ηλιο και αναγγαζομαι να το ζεστενω με αντισταση 4,5 kwat .

Link to comment
Share on other sites

δε συμφερει

θα χρειαστεις σερπαντινα που να αντεχει στα 25 bar , κατι για το οποιο δεν σχεδιαστικε το boiler σου (πιθανον να αντεχει λγοω κατασκευης αλλα δε θα εβαζα και στοιχημα)

 

μετα προκυπτουν καποια θεματα ελεγχου της συσκευης καθως περιμενει να ζεστανει αερα και να διαβασει θερμοκρασιες μεταξυ 18-30 βαθμων , ενω στην περιπτωση του ζνχ θες απο 40 και πανω αρα πρεπει να βρεις ενα τροπο να ξεγελας τον θερμοστατη. Αν παλι ελεγχει και θερμοκρασια στοιχειου (που πλεον δεν εχεις) ενδεχεται να βρει σφαλμα (στελνω ζεστο φρεον αλλα δεν ανεβαινει η θερμοκρασια αρα εχω βλαβη και σβηνω) και να μην δουλεψει ποτε. επισης αναλογα το φρεον που δουλευει η συσκευη εχεις περιορισμο ως προς τη μεγιστη θερμοκρασια που σημαινει οτι η αποδοση σου συστηματως θα πεσει κατακορυφα οταν ζητησεις πανω απο 40-45 βαθμους νερο (μαλλον δε θα το παρεις)

φυσικα η ολη μετατροπη θελει προσοχη οπως ειπε και ο otto , δεν αρκει μονο να ξερεις να κολλησεις 2 σωληνες αλλα να ξερεις και γιατι το κανεις καθως τοτε παιζεις με την τυχη σου. (ισως και των γειτονων)

 

επισης η εσωτερικη μοναδα πρεπει να βγει εξω απο το σπιτι καθως θα παγωνει (και δεν το θες).

Link to comment
Share on other sites

Αυτο μου θυμίζει μια ελληνική ταίνια με τον Βουτσά. Πάει ενας σε ενα μαγάζι που πουλάει ηλεκτρικά ήδη κρατώντας μια κλασική κιθάρα και ρωτάει αν μπορούν να του την κάνουν ηλεκτρική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.