Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παλιές αποθήκες και πρόχειρες κατασκευές


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!!!!!!!!!

 

Σε ένα γηπεδο σε οικισμό κάτω από 2000 κατοίκους έχω κάποιες περιπτώσεις αυθαιρεσιών στο κυρίως κτίσμα που άλλες νομιμοποιούνται και άλλες τακτοποιούνται.

 

Εκτός από αυτές, στον ακάλυπτο χώρο του γηπέδου έχει φτιαχτεί :

 

Α) ένα κοτέτσι παρα πολύ πρόχειρο με λαμαρίνα και κοτετσόσυρμα :) 100τ.μ.

 

Β) πολύ παλιές αποθήκες 38 τ.μ.

 

Γ) μία κατασκευή με λαμαρίνα για οροφή που στηρίζεται αριστερά και δεξιά σε τοίχο με τσιμεντόλιθους και στο κέντρο με μεταλλικές κολώνες ύψους 7μ και εμβ 174τ.μ. που χρησιμοποιείται σα γκαράζ και "ανοιχτή αποθήκη" (θεωρείται πρόχειρη κατασκευή?)

 

 

Και ρωτάω:

 

Α) Το κοτέτσι μετράει στο Σ.Δ. και Σ.Κ.? Με συμφέρει να το δηλώσω στο 4014 ως πρόχειρη κατασκευή ή όχι?

 

Β) Τισ αποθήκες τις δηλώνω ή επειδή είναι υπό κατάρρευση όχι? πάντως τα 38 τ.μ. των αποθηκών μπορώ και να τα νομιμοποίσω γιατί εχω Σ.Δ. αλλά αφου ειναι υπό καταρρευση με συμφέρει?

 

Γ) το νομιμοποιώ αφού έχω Σ.Κ. αρκετό , ή θεωρείται πρόχειρη κατασκευή και αφού είναι πάνω απο 100τ.μ. δεν μπαίνει στο νομο?

 

Αν είναι εύκολο βοηθήστε με:)

Ευχαριστω πολυ!:))

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Συνάδελφε, δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με αφορμή εσένα αυτό που θα πω γιατί παρόμοιες περιπτώσεις συζητάμε καθημερινά μεταξύ μας σε πολεοδομίες και γραφεία. Αν φτάσαμε να λέμε σε πελάτες ότι πρέπει να νομιμοποιήσουν τα κοτέτσια τους και δεν έχουμε φάει ξύλο ακόμα, τότε ειλικρινά απορώ γιατί δυσανασχετούμε με την ταλαιπωρία αυτήν των αυθαιρέτων, των ερμηνειών του νόμου, τις ερωτοαπαντήσεις και τις εκδοχές που δίνει ο κάθε ένας υπάλληλος (ΤΕΕ και πολεοδομίας) για διάφορες περιπτώσεις που αναφέρονται. Νομίζω, ότι δεν τίθεται θέμα ερώτησης στο ΤΕΕ διότι ακόμα και να επιβάλλεται η δήλωση του κοτετσιού στο νόμο 4014, επιβάλλεται επίσης και ο μηχανικός με τη σειρά του να διασφαλίζει τη λογική αυτού του Νόμου. Είναι και αυτό μια αντίδραση. Και ακόμη και αν η κοινή λογική λείπει από το νόμο αυτό, πρέπει να την αναδεικνύουμε.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο σίγουρα, τα παράλογα είναι πολλα όχι μόνο σε αυτόν τον νόμο αλλά και γενικά....

 

απλά ως νέα μηχανικός, ρωτάω την αποψη σας, επειδή στο τοπογραφικό που θα φτιαχτεί ούτως ή αλλως θα φαίνονται και αυτές οι κατασκευές, αφού στις αεροφωτογραφίες φαίνονται ολόκληρες εγκατάσεις, σκεφτόμουνα τι πρέπει να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

άλλο αν είναι παλιές και πρόχειρες μεν, εγκαταστάσεις κανονικές δε. Κι εγώ νέα μηχανικός είμαι, αλλά στην αποτύπωση του τοπογραφικού ένα απλό κοτέτσι θεωρώ ότι δε χρειάζεται να το δείξεις. Εδώ δε δείχνεις τους χτιστούς υπαίθριους φούρνους που θέλουν και άδεια, θα δείξεις το κοτέτσι?! Εκτός και αν βγει νόμος που να επιβάλει την έκδοση οικοδ. άδειας για κοτέτσι. :shock: (Δεν το αποκλείω!)

Τις πολύ παλιές αποθήκες, εαν δεν είναι γκρεμισμένα χαλάσματα, εγώ θα τις δήλωνα για να είμαι εντάξει με τη βεβαίωση νομιμότητας που απορρέει με τη δήλωση αυθαιρέτου. Θα το πήγαινα με το νόμο που ισχύει για 30 χρόνια και όχι έκδοση κανονικής άδειας. Πιο ακριβή θα είναι η άδεια από την αξία τους! Τη μεταλλική κατασκευή εφόσον είναι ανοιχτή από 3 πλευρές και κλειστή υποχρεωτικά στο όριο του αγροτεμαχίου λόγω μαντρότοιχου αν κατάλαβα καλά, θα τη δήλωνα σαν απλή παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό (συμπεριλ/νου και του μαντρότοιχου), όχι σαν πρόχειρη κατασκευή που να θέλει να περάσει και ΕΠΑΕ κτλ. (Νομίζω ότι αυτή η ρύθμιση για τις πρόχειρες κατασκευές έχει να κάνει πιο πολύ με τις όψεις και τις προσθήκες σε κτίρια που περνάνε συνήθως από ΕΠΑΕ, δεν ξέρω κιόλας σίγουρα, αλλά είσαι καλυμένη αν το δηλώσεις σαν παράβαση με αναλυτικό).

Link to comment
Share on other sites

αυθαίρετη κατοικία σε δώμα κατασκευασμένη με μεταλλικά υποστυλώματα 40x40 (mm)επικάλυψη με λαμαρίνα (εσωτερικά ψευδοροφή) και πλαγιοκάλυψη με γυψοσανίδα, που αρχικά ήταν μόνο μεταλλικό υπόστεγο, θα το εντάσσατε σε πρόχειρη κατασκευή (σύμφωνα με το πνεύμα του Ν. 4014)?

Link to comment
Share on other sites

αυθαίρετη κατοικία σε δώμα κατασκευασμένη με μεταλλικά υποστυλώματα 40x40 (mm)επικάλυψη με λαμαρίνα (εσωτερικά ψευδοροφή) και πλαγιοκάλυψη με γυψοσανίδα, που αρχικά ήταν μόνο μεταλλικό υπόστεγο, θα το εντάσσατε σε πρόχειρη κατασκευή (σύμφωνα με το πνεύμα του Ν. 4014)?

 

Οχι, δεν θα το έβαζα σαν πρόχειρη

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με προβληματίζει ειναι η λαμαρίνα και με έβαλε σε σκέψεις η ανάλυση της κ. Λεμπέση

 

"ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Η έννοιά της προσδιορίζεται εν µέρει και ενδεικτικά µε το άρθ.24 του νόµου, µε την παράγραφο 2.β και την παρ.9, ως εξής:

• " Κατασκευή πρόχειρα κατασκευασµένη, όπως στεγάσεις και επικαλύψεις µε λαµαρίνα ή σανίδες και από ευτελή υλικά..."

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Εγώ ελέγχω τη σταθερότητα της κατασκευής, μην πέσει και πλακώσει κανένα για παράδειγμα σε μια κακοκαιρία. Αν είναι οκ όπως και έχω 2 περιπτώσεις με λαμαρίνα που είναι αρκετά σταθερές δεν τις βάζω σαν πρόχειρες κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

Σε αγροτεμάχιο με κατοικία χωρίς άδεια υπάρχει και αποθήκη 10 τ.μ. με οροφή λαμαρίνα και κλειστή από όλες τις πλευρές με λαμαρίνα. Θα τη θεωρήσω πρόχειρη; Νομίζω ότι είναι ο ορισμός της πρόχειρης κατασκευής. Μήπως όμως η δήλωση της αποθήκης ως πρόχειρης θα κολλήσει την όλη διαδικασία; Μήπως να δηλωθεί απλά ως βοηθητικός χώρος ή θα χουμε τίποτα μπλεξίματα;

Link to comment
Share on other sites

Η περίπτωσή σου μάλλον παραπέμπει σε πρόχειρη όπως προανέφερες. Την ευθύνη για το τι είναι πρόχειρη ή όχι την αναλαμβάνουμε εμείς συνάδελφε. Το θέμα είναι μετά στην τεχνική περιγραφή, όταν περιγράψεις το κτίσμα δεν θα είναι σαν να περιγράφεις πρόχειρη κατασκευή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.