Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση κτηρίου από φέρουσα τοιχοποιία και οπλισμένο σκυρόδεμα


 

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι! Έχω την εξής περίπτωση: Κτήριο από φέρουσα τοιχοποιία >100 ετών όπου τη δεκαετία του 60 έγινε εσωτερικά σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τι είδους προσομοίωση θα κάνατε σε τέτοιου είδους κατασκευής; Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την υφιστάμενη κατάσταση.

 

http://db.tt/XinU5WVz

Edited by kampitis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ξέρεις πως θεμελιώνονται οι κολώνες? σε γούρνα? έχει πλάκα? είναι ισόγειο? έχει νόημα η προσομοίωση? (υπαρξιακά ερωτήματα)

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33:Η ενίσχυση θα γίνει στο Ο.Σ.

 

@sovatzou: Ευχαριστώ πολύ για τα υπαρξιακά ερωτήματα. :) Οι κολώνες θεμελιώνονται με πέδιλα αγνώστων διαστάσεων (δεν έχει γίνει εκσκαφή για να τα βρούμε ακόμα). Είναι διώροφο κτήριο (τυπικοί όροφοι) με πλάκες σκυροδέματος και στους δύο ορόφους. Λόγω υψομετρικής διαφοράς των δρόμων ο δεύτερος όροφος από τη δυτική πλευρά είναι ισόγειο. Γιατι να μην έχει νόημα η προσομοίωση;

Link to comment
Share on other sites

Οι κολώνες θεμελιώνονται με πέδιλα αγνώστων διαστάσεων (δεν έχει γίνει εκσκαφή για να τα βρούμε ακόμα)

αισιόδοξο σε βλέπω. τα ξαναλέμε όταν σκάψεις

 

Γιατι να μην έχει νόημα η προσομοίωση;

ξέρω γω? έχει νόημα? τι ξέρεις για τα υλικά? τίποτα? για τη θεμελίωση? τίποτα. και για ποιο λόγο θα κάνεις την προσομοίωση δεν μας είπες. θα ρίξει όροφο (λέμε τώρα)? θα κάνει ανακαίνιση? το δίνει προίκα στην κόρη και το μερεμετιάζει?

Link to comment
Share on other sites

Κανε τεκμηριωση γεωμετριας υλικων συνθηκων εδρασης και συνδεσης της τοιχοποιιας με τον σκελετο ο/σ και μετα τα ξαναλεμε, οτι και να πουμε τωρα ειναι απλα υποθεσεις. Το θεμα ειναι αν θα αποφασισεις να κανεις πραγματικη αποτιμηση.

Link to comment
Share on other sites

Για την σωστή προσομοίωση θα χρειαστείς σοβαρή αποτύπωση και δεν εννοώ μόνο γεωμετρική αλλά και ποιοτική. Αποτίμηση μηχανικών ιδιοτήτων χάλυβα. σκυροδέματος, λιθοδομής, συνάφεια, απώλεια διατομής, συμβατότες υλικών, τρόποι σύνδεσης κλπ.

Η μοντελοποίηση είναι το 2ο βήμα.

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε οτι υπάρχει ή οτι επιτυγχάνεται πως θα την προσομοιώσεις? Για εργασία μεταπτυχιακού είναι ΟΚ με ANSYS και καμιά 10 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

χρονια πολλα!αφου κάνεις ποιοτική αποτίμηση των δυο υλικών, κάνε μια προσομοίωση για το Ο.Σ. και μια για την τοιχοποιία χωριστά...έστω για να έχεις μια εικόνα συμπεριφοράς των δυο μοντέλων(μετατοπίσεις,ιδιοπεριόδους).Η τοιχοποιία είναι αποφορτισμένη εντελώς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.