Jump to content

Dim84

Core Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Ουδέτερη

About Dim84

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Παντού
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ο.α. εκδόθηκε το 2008 οπότε με τα σημερινά δεδομένα είναι σε ισχύ και λήγει το 2018. Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από την 01.03.2012. Σήμερα η άδεια αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί προσθήκη. Κτά την εγκύκλιο 18/2012 η άδεια θα αναθεωρηθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.4030/2011 (μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα του Ν.4495). Συνάδελφοι τι σημαίνει αυτό? Η αναθεώρηση θα γίνει με την παλιά διαδικασία (έλεγχος μελετών) και η αναθεώρηση θα γίνει στα παλιά έντυπα? Επίσης θα χρειαστώ ελεγκτή δόμησης καθώς λογίζεται ως προσθήκη? Γνώμη μου είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο 481/2012 δε θα χρειαστώ ελεγκτή δόμησης γιατί οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από τις 01.03.2012. Ωστόσο ΥΔΟΜ και ΤΕΔΚ διαφωνούν. Ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προσθήκη. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο παρόμοια περίπτωση?
 2. Γιατί συνάδελφε δεν μπορεί να τακτοποιήσει το κιόσκι-στέγαστρο στην περίπτωση που αυτό είναι προς την πλευρά του δρόμου? Στην §2δ του άρθρου 2 του Ν.4178 αναφέρει ότι "Εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις σε κτίρια για τα οποία έχει χορηγηθεί νομίμως οικοδομική άδεια, σε μικρότερη απόσταση από τα οριζόμενα στην παρούσα περίπτωση, καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ. 7 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) πλην της περιπτώσεως δ΄ αυτής."
 3. Δυστυχώς και σε εμένα το ίδιο. Είχα την έκδοση 4.10 αναβάθμισα σε 4.11 αλλά δυστυχώς τίποτα. Προσπάθησα να την εγκαταστήσω σε 2 υπολογιστές ο ένας με autocad 2007 και ο άλλος με autocad 2009
 4. Νομίζω ότι η πρόταση του υπουργείου είναι έκπτωση 50% στο συνολικό ποσό των εισφορών και όχι στη διαφορά.... Ο πίνακας 1 δε μιλάει για έκπτωση στη διαφορά. Βέβαια, έτσι όπως το έχω καταλάβει, αδικούνται κατάφορα τα εισοδήματα μέχρι 7032€! Ωστόσο και το ΤΕΕ έχει βγάλει παραδείγματα με έκπτωση στο συνολικό ποσό και όχι στη διαφορά....
 5. Σε εμένα πάλι ανοίγει το αρχείο με access 2007 αλλά δεν ανοίγει με το mdb viewer plus. Στην access πως γίνεται η αναζήτηση με βάση το νομό κα όχι με αριθμό α/φ?
 6. +1 και από εμένα γιατί δεν τα γνώριζα και γιατί προσπαθούν να λυθούν προβλήματα με τους δρόμους σε διανομές κυρίως εντός οικισμών. Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική: Ο δρόμος που προβλέπεται από τον αναδασμό δεν έχει διανοιχθεί ακόμα και η ΥΔΟΜ δε μου δίνει "οικοδομησιμότητα" μέχρι να διανοιχθεί ο δρόμος. Και το ερώτημά μου είναι το εξής: Προβλέπεται κάπου για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που δημιουργήθηκαν μετά τη δημοσίευση του Ν.3212/2003 ότι για να είναι άρτια και οικοδομήσιμα πρέπει να έχουν 25m πρόσωπο σε διανοιγμένο κοινόχρηστο δρόμο? Ή τα βγάζουν από το μυαλό τους? Το ΠΔ μιλάει για κοινόχρηστο δρόμο. Το αν απαιτείται να είναι διανοιγμένος δεν το έχω βρει σε κάποια εγκύκλιο. Το μόνο που έχω βρει είναι παραπομπές που αναφέρονται στη δόμηση σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο...
 7. Ο αρχικός τίτλος δόθηκε το 2006. Το εμβαδό είναι 7 στρέμματα. Το 2010 έγινε αγοραπωλησία του ακινήτου ως είχε. Απλά το έργο του αναδασμού (δρόμοι κανάλια κλπ) είναι υπό υλοποίηση...
 8. Παρόμοια περίπτωση αλλά εκτός σχεδίου. Το γήπεδο έχει πρόσωπο σε 2 αγροτικούς δρόμους (διαμπερές) που προβλέπονται από αναδασμό του Υπ. Γεωργίας. Ωστόσο οι δρόμοι δεν έχουν διανοιχτεί ακόμα. Η ΥΔΟΜ αρνείται να μου δώσει οικοδομησιμότητα επικαλούμενη ότι καμία οδός δεν έχει διανοιχτεί. Διαβάζοντας τις εγκυκλίους 1256/05 και 5/04 δεν μπόρεσα να συμπεράνω κάτι τέτοιο. Τελικά για την οικοδομησιμότητα σε εκτός σχεδίου θα πρέπει ο κοινόχρηστος δρόμος στον οποίο έχω πρόσωπο να είναι διανοιγμένος ή δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση? Υ.Γ. Ο χρόνος δημιουργίας του γηπέδου είναι μετά την ισχύ του Ν.3212/03.
 9. Ναι, αλλά το άρθρο 5 του ΓΟΚ85 δεν ισχύει για αλλαγές χρήσεις που πραγματοποιήθηκαν προ της εφαρμογής του ΓΟΚ85... Άρα το άρθρο 5 αφορά μόνο αλλαγές χρήσεις σε κτίρια που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τον ΓΟΚ85!
 10. Ήρθε σήμερα και θέλουν αποπληρωμή μέχρι 31.10.2013. Πήγα στην τράπεζα Αττικής για να εκδοθεί Technocard και μου ζήτησαν Εγγυητή. ΗΜΑΡΤΟΝ! Πήρε καλά καλά 200εκ. € από το ΤΣΜΕΔΕ η τράπεζα και τώρα κάνει και κόνξες! Συν τα λεφτά που έχουν πάρει όλες οι άλλες τράπεζες και τα ξεχρεώνουμε εμείς! ΜΠΟΡΛΟΤΟ!!!!
 11. Δεν μπορείς να βάλεις 3 αποθήκες σε ένα φύλλο καταγραφής με παραβάσεις κατηγορίας 3. Το λέει ρητά η εγκύκλιος ότι αναφέρεται σε αποθήκη και όχι αποθήκες. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε μία ιδιοκτησία δεν είναι και το πιο "σωστό" να έχεις περισσότερα του 1 ΦΚ με παραβάσεις κατηγορίας 3. Προσωπικά, αυτή τη στογμή θα τις θεωρούσα ως ΥΔΚΧ! Ωστόσο μπορείς να βάλεις και 3 ΦΚ με κατηγορία 3.
 12. 2 μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου, 1 μετά τη λειτουργία του συστήματος, 2 βδομάδες μετά τις "εκδηλώσεις" του ΥΠΕΚΑ και ακόμα να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση σε ένα πολύ απλό ζήτημα που είναι το πώς υπολογίζεται το πρόστιμο για τις αποθήκες και εν γένει τους βοηθητικούς χώρους. Αλήθεια γιατί τέτοια αδιαφορία από το Υπουργείο? Τελικά πάνε καλά οι δηλώσεις? Προσωπικά, όλες τις δηλώσεις τις έχω παγωμένες και περιμένω διευκρινίσεις. Και με άλλους συναδέλφους που έχω μιλήσει περιμένουν... Τελικά ποιοι υποβάλλουν δηλώσεις?
 13. Ναι, αλλά η εγκύκλιος αναφέρει πως ό,τι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας 3 πάει με αναλυτικό. Δηλαδή αν έχω 2 αποθήκες 8 και 9 m² το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό πρϋπολογισμό. Βέβαια στις εκδηλώσεις που έκαναν έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν αυτή την ερμηνεία. ΕΛΕΟΣ! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ. Προσωπικά δεν πρόκειται να αλλάξω τις δηλώσεις του 4014 κατά τη μεταφορά στον 4178, αν τελικά επικρατήσει η άποψη να δηλωθούν ως Κ.Χ. οι χώροι που δηλώθηκαν ως Β.Χ. στο 4014. Αλλιώς θα πέσει πολύ ξύλο από τους ιδιοκτήτες και το πετσί μου δεν το αντέχει. Και με άλλους συναδέλφους που έχω μιλήσει το ίδιο πρόκειται να κάνουν.
 14. Τελικά αποδεικνύεται ότι είτε είναι περαιωμένη (κατά εγκύκλιο 3) είτα όχι είναι το ίδιο και το αυτό αν χρειαστείς βεβαίωση...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.