Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική Εκθεση-΄τι γράφετε?


Recommended Posts

Ναι αλλά η Τεχνική Έκθεση είναι ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και πρέπει ν' αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα της δήλωσης (όπως κάθε άλλη τεχνική έκθεση). Λίγα πράγματα, μεστά, όχι πολυλογίες, πλήρη και σαφή και περιεκτικά.

 

Έτσι ακριβώς το καταλαβαίνω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

υπάρχει και πιο ευκολος τρόπος:

βρίσκεις τον τσοπανη-πολυμάστορα που το κατασκεύασε, και γραφει αυτός την έκθεση, η οποία μεταξυ άλλων θα λέει:

"... έλα μωρέ τώρα, τι ανάγκη έχει;...."

 

κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μάλλον δίνω λευκή κόλλα (τι βαθμό παίρνω Ιάσονα και και Faethon;;

 

σύμφωνα με τις παραθέσεις σας 17 και 15 αντίστοιχα;;;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μάλλον δίνω λευκή κόλλα (τι βαθμό παίρνω Ιάσονα και και Faethon;;

 

σύμφωνα με τις παραθέσεις σας 17 και 15 αντίστοιχα;; ;)

 

Από εμένα άριστα!!!

Αλλά ο βαθμός μου, που σημειώνω είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω, δεν έχει καμία σημασία.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μάλλον δίνω λευκή κόλλα (τι βαθμό παίρνω Ιάσονα και και Faethon;;

 

σύμφωνα με τις παραθέσεις σας 17 και 15 αντίστοιχα;; ;)

 

Δηλαδή θες να πεις ότι δεν γράφεις τίποτα, με εκπλήσεις :shock: . Πρέπει να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε και κοσμητικά επίθετα!!!! για να πάρεις καλύτερο βαθμό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μάλλον δίνω λευκή κόλλα (τι βαθμό παίρνω Ιάσονα και και Faethon;;

 

σύμφωνα με τις παραθέσεις σας 17 και 15 αντίστοιχα;; ;)

 

Εγώ θα σε έκοβα :) Καλές γιορτές....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σε έκοβα :) Καλές γιορτές....

 

με κόψεις δεν με κόψεις στην α' φάση

θα το περάσω το μάθημα στη β' φάση

μετά απο πολύ μελέτη του κτιρίου/ων

 

"καλή χρονιά

και ευτυχισμένο το 2012"

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά και απο μένα. Εγώ στην περιγραφή γράφω (συγνώμη για τα κεφαλαία, το μεταφέρω με copy-paste απο το site) :

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ...... ΟΙΚ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΛ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Α1 ΤΟΥ 1ου ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ..................... ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην περιγραφή παράβασης σε ένα απο τα φύλλα καταγραφής :

Κ.Χ. (ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ) Υ.Δ.

και στην τεχνική έκθεση όλο το κατεβατό:

Στο διαμέρισμα Α1 του 1ου ορόφου ιδιοκτησίας .............................. στην πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού ........................ στη Νέα Μάκρη και που αναγέρθηκε βάσει της ..................... αδείας πολ. γραφείου Παλλήνης, αποτυπώθηκαν οι έξης αυθαιρεσίες: Α) Προέκταση κύριας χρήσης (τραπεζαρία) καθ' υπέρβαση της δόμησης κατά 8,80 μ2 σε βατό δώμα-οροφή του υποκείμενου ορόφου. Β) Προέκταση κύριας χρήσης (κουζίνα) καθ' υπέρβαση της δόμησης κατά 4,00 μ2 & καθ' υπέρβαση της κάλυψης κατά 4,00 μ2. Γ) Κατασκευή κλειστού χώρου με κύρια χρήση στο δώμα της πολυκατοικίας (αποκλειστικής χρήσης του ιδιοκτήτη βάσει της σύστασης ορ. ιδιοκτησιών) σε επαφή με το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο καθ' υπέρβαση της δόμησης κατά 12,12 μ2 & καθ' υπέρβαση του επιτρεπομένου ύψους κατά 270 εκ. Δ) Υπερβάσεις εξωστών, κατασκευή πέργολας στο δώμα και κτιστές κατασκευές στο δώμα που δεν προβλέπονται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικ. αδείας (ως λοιπές παραβάσεις κατηγορίας 13). Ο αναλυτικός προϋπολογισμός κάθε μιας εκ των παραβάσεων αυτών, δεν υπερβαίνει τις 5.000 €.

 

Ολοκληρώνω Α και Β φάση μαζί για να μην επανέρχομαι όσο είναι δυνατόν.

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

η τεχνική έκθεση (πέραν της πλάκας που έκανα) αναφέρεται στο Ν στο άρθρο 24 παρ2 και μπορείτε να δείτε (παρακάτω) τι περιλαμβάνει και τι επισυνάπτεται

 

Η δήλωση συνοδεύεται από την τελευταία δήλωση του εντύπου Ε9, στην οποία αναφέρεται το ακίνητο, όπου βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση στην αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) και από
τεχνική έκθεση
που συμπληρώνεται από αρμόδιο μηχανικό.

Στην
έκθεση
αυτή περιλαμβάνεται
  1. η περιγραφή της αυθαίρετης κατασκευής ή της αυθαίρετης χρήσης και
  2. το εμβαδόν της και η χρήση της, καθώς και
  3. δήλωση για το αν πρόκειται για κατασκευή πρόχειρα κατασκευασμένη (όπως στεγάσεις και επικαλύψεις από λαμαρίνα, σανίδες) από ευτελή υλικά (πρόχειρη κατασκευή).

Στην
τεχνική έκθεση
επισυνάπτονται
  1. φωτογραφίες όλων των όψεων της κατασκευής,
  2. αντίγραφα του στελέχους,
  3. του τοπογραφικού διαγράμματος της αδείας,
  4. της κάτοψης του ορόφου, όπου εμφαίνεται η αυθαίρετη κατασκευή για την οποία ζητείται η υπαγωγή στις ρυθμίσεις του παρόντος και
  5. τα σχέδια τομής σε κλίμακα 1: 100.

 

Στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οικοδομική άδεια ή αυτή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί επισυνάπτονται όλα τα παραπάνω στοιχεία πλην του στελέχους, που αποτυπώνουν την κατάσταση του ακινήτου.

Επιπλέον στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο, υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ'87) που περιέχει απόσπασμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτου.

Απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου απαιτείται για τις περιοχές με εγκεκριμένα σχέδια, όπου υπάρχει οικοδομική άδεια.

Διάγραμμα κάλυψης υποβάλλεται για κάθε οικοδομήσιμο οικόπεδο ή γήπεδο και σε κάθε περίπτωση «φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής» σύμφωνα με το παράρτημα του παρόντος και:

αα)
εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κατοικίας, τουριστικά καταλύματα ή κτίρια που δεν περιλαμβάνονται στην επόμενη περίπτωση ββ΄ συμπληρωμένο δελτίο ελέγχου
δομικής τρωτότητας του
φέροντα οργανισμού,
συνοδευόμενο από αναλυτική
τεχνική έκθεση
αρμόδιου μηχανικού και φωτογραφίες.
Η τεχνική έκθεση
θα βασίζεται σε μακροσκοπικό οπτικό έλεγχο, που θα περιγράφει το σύστημα του φέροντος οργανισμού, καθώς και τυχόν εμφανείς βλάβες,

ββ)
εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κοινωφελούς χρήσης, όπως ενδεικτικά κτίρια συνάθροισης κοινού, περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών λειτουργιών, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς, δημόσιων υπηρεσιών και σε κτίρια βιομηχανικής ή βιοτεχνικής χρήσης, εξαιρουμένων των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Α.Ε. που υπάγονται στην παραπάνω περίπτωση αα΄ μελέτη στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού, η οποία θα περιλαμβάνει: i) γεωμετρική τεκμηρίωση στοιχείων και διάταξης του φέροντα οργανισμού, ii) αποτίμηση της ποιότητας των υλικών του φέροντα οργανισμού, iii) μελέτη επάρκειας του κτιρίου για δεδομένη στάθμη επιτελεστικότητας (σεισμικός συντελεστής), iv) πρόταση ενισχύσεων του υφισταμένου φορέα, εάν απαιτείται, v) αντισεισμικό έλεγχο με το σεισμικό συντελεστή που ίσχυε στην περίοδο κατασκευής του αυθαιρέτου και τον δηλώνει ο ιδιοκτήτης.

 

Στο σώμα της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να βεβαιώνεται από δημόσια αρχή η γνησιότητα της υπογραφής του αιτούντος.

«Η υπεύθυνη δήλωση συνοδεύεται από δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, από τα οποία αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής ή εγκατάστασης της χρήσης. Αν δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, που αποδεικνύουν το χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής ή εγκατάστασης της χρήσης, αυτός μπορεί να αποδειχτεί και από ιδιωτικά έγγραφα βεβαίας χρονολογίας, κατά την έννοια του άρθρου 446 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προ της 31.1.1983.»

Το ιδιωτικό έγγραφο αποκτά βέβαιη χρονολογία ως προς τους τρίτους μόνο όταν το θεωρήσει συμβολαιογράφος ή άλλος δημόσιος υπάλληλος αρμόδιος κατά το νόμο ή όταν πεθάνει ένας από εκείνους που το υπέγραψαν ή όταν το ουσιώδες περιεχόμενό του αναφερθεί σε δημόσιο έγγραφο ή όταν υπάρξει άλλο γεγονός που κάνει με ανάλογο τρόπο βέβαιη τη χρονολογία. Η θεώρηση γίνεται με τη σημείωση επάνω στο έγγραφο της λέξης " θεωρήθηκε " και της χρονολογίας.

Στην περίπτωση κτιρίων που δεν έχουν χρήση κατοικίας απαιτείται και
τεχνική έκθεση
αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο
του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, εφόσον υπάρχουν.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.