Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος κατά ΕΓΣΑ


Recommended Posts

Μα και εδώ μπορεί να πάει κάποιος από ΤΕΙ για μεταπτυχιακό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Επανέρχομαι στον αγαπητό μου pappo (και τον αρχαίο αλλά και τον νέο)

 

Ξεκαθάρισες και πολύ σωστά πως το ΤΕΙ δίνει BEng όπως και τα Πανεπιστήμια. Αλλά δεν με απάντησες.

Γιατί να υπάρχουν δύο διαφορετικά ιδρύματα που να δίνουν τον ίδιο τίτλο;

Να υπάρχει ένα (ας το πούνε ΤΕΙ ας το πούνε Πανεπιστήμιο) και όποιος θέλει να πάει μετά για MEng.

Link to comment
Share on other sites

Στην κάτω Ιταλία ήταν αυτό έγινε το 2001 τελικά δεν το παρακολούθησε λόγο δουλειάς το πανεπιστήμιο πραγματικά δεν το θυμάμαι(όνομα)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης όλα αυτά τα ''χαζά'' πανεπιστήμια του εξωτερικού πως και συνεργάζονται με τα ''κακά'' τει της Ελλάδας??Μάλλον δεν θα έχουν ιδέα από εκπαίδευση γιαυτό το κάνουν!!!!!!!Η σχολή μου συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Brunel της Αγγλίας φαίνεται είναι πολύ ''χαζοί'' οι άνθρωποι εκεί που συνεργάζονται με ένα κατώτατο ίδρυμα!!!!!

Edited by konst
Link to comment
Share on other sites

agior και Jason_Ab σταματήστε τους κομπλεξικούς διαλόγους. Δεν είμαστε μικρά παιδάκια.

 

Χαίρομαι να βλέπω νέους Μηχανικούς να ασπάζονται την ποιότητα λόγου και τον σεβασμό για τον συνομιλητή τους που επιδεικνύει η ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ακόμα ένα λαμπρό παράδειγμα οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση απο την επιστημονική μόρφωση στην κοινωνική.

 

Να κάνω και μια ερώτηση ρε συ Jason_Ab . Τι σε νοιάζει τι γίνεται με τα τοπογραφικά ;

 

Ποιός ξέρει... μπορεί να είμαι περισσότερα απο όσα δείχνω...

 

3. Τη φράση με τα "σκυλιά" την εξήγησα στο post #222. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν παρερμηνεύθηκε.

 

Δεν είναι κακό πού και πού να ζητάμε συγνώμμη (ειδικά ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται εύκολα). Απο εμένα συγχωρεμένος.

 

Mercedes, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί να υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές (ΤΕ,ΠΕ) που να δίνουν το ίδιο πτυχίο (BEng) και όχι μία;

 

Πραγματικά σε αυτό το σκεπτικό δύσκολα θα βρείς κάποιους να διαφωνούν. Φυσικά το ερώτημα του πώς θα πρέπει να είναι η τριτοβάθμια τεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας (στα πρότυπα των Πολυτεχνείων ή των ΤΕΙ) χωράει μεγάλη συζήτηση.

 

όμως σε κάθε περίπτωση αν ΑΕΙ=πανεπιστήμια και τει ποιο το νοημα 100 σχολών με παρόμοιο αντικείμενο

άρα να κλείσουν, να μην παιδεύονται και τα παιδιά και να μην πληρώνουν οι γονείς

 

Σωστός 1000%.

 

Μία παρατήρηση τέλος για τον φίλο μας Mercedes. Δεν γνωρίζω για τα στοιχεία που παραθέττεις για το εξωτερικό (εξ'άλλου δεν μπορούμε μία ζωή να λέμε "αφού έτσι γίνεται στην Γερμανία έτσι πρέπει να είναι"). Απο εκεί και πέρα θα διαφωνήσω ξανά με την κατηγοριοποίηση των Αρχιτεκτόνων στην σχολή καλών τεχνών. Εάν τα πράγματα δούλευαν ανθρώπινα θα ήταν κοινή αντίληψη οτι ο Αρχιτέκτονας είναι Μηχανικός. Μάλιστα ο Αρχιτέκτονας είναι ο Αρχι-Μηχανικός, δεδομένου οτι ιεραρχικά σε κάποιο έργο βρίσκεται πάνω απ'όλους. Το συνολικό κτίσμα έχει (ή θα έπρεπε να έχει) την επίβλεψη και τον σχεδιασμό του Αρχιτέκτονα. Απο εκεί και πέρα άλλες ειδικότητες αναλαμβάνουν Στατικά, Η/Μ κλπ. Η δουλειά του Αρχιτέκτονα είναι να σχεδιάσει το κτίριο και να οργανώσει όλους τους Υπόλοιπους. Η όλη έννοια της οικοδομικής τέχνης δημιουργήθηκε απο Αρχιτέκτονες στην πορεία της Ιστορίας. Απο τα παλλικάρια που χτίσαν την Ακρόπολη μέχρι το παλλικάρι που έφτιαξε την Βενετία. Όταν βυθιζόμαστε σε ισοστατικούς, υπερσατικούς φορείς ή μηχανισμούς ας μην ξεχνάμε τί ακριβώς υπηρετούν όλα αυτά.

Και εάν η Ελλάδα μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε εάν θα μπορούσαμε να ζούμε χωρίς Αρχιτέκτονες ή χωρίς Πολιτικούς Μηχανικούς, εγώ θα προτιμήσω να πάω να μείνω σε καμμιά σπηλιά να χαίρομαι την αρχιτεκτονική της φύσης.

Οι Αρχιτέκτονες ΕΙΝΑΙ Μηχανικοί.

Τοπογραφικά δεν ξέρουν να κάνουν.

Edited by Jason_Ab
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα και εδώ μπορεί να πάει κάποιος από ΤΕΙ για μεταπτυχιακό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

 

Και σε αυτήν την περίπτωση παίζει ρόλο το επίπεδο του ιδρύματος .Το ΕΜΠ δεν νομίζω να δέχεται εύκολα αποφοίτους από ΤΕΙ και εάν δέχεται αυτό προφανώς και γίνεται με κάποια σειρά προτεραιότητας ως προς τους αποφοίτους πρώτα των πολυτεχνείων και μετέπειτα αυτών των ΤΕΙ .Αν κάνω λάθος διορθώστε με .

Link to comment
Share on other sites

Αριστεία για το ΤΕΙ Κρήτης

09:47

Εύσημα σε όλα, από τη διδακτέα ύλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό ως την ερευνητική του δραστηριότητα, απέσπασε το Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, μέσω ειδικής αξιολόγησης που έγινε από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Οκτωβρίου από τρεις Έλληνες καθηγητές διακεκριμένων πανεπιστήμιων του εξωτερικού, επιλεγμένους από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Οι τρεις καθηγητές κάνουν άκρως κολακευτικές διαπιστώσεις, καθώς, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην έκθεση αξιολόγησης, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος «είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, και σε ελληνικό και σε διεθνές επίπεδο», με τη διδακτέα ύλη να «έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε οι απόφοιτοι να είναι ανταγωνιστικοί για την αγορά», καθώς «καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων από βασικά μαθήματα Ηλεκτρολογίας έως σύγχρονα και προηγμένα μαθήματα, όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Φωτονική, Υλικά, Ρομποτική, Μηχατρονική κ.λπ.».

 

«Αφοσιωμένοι στο καθήκον»

 

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης, η επιτροπή αξιολόγησης αναγνωρίζει ότι «η πλειοψηφία των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και κοντά στις ανάγκες των φοιτητών, με όλους τους φοιτητές να συμφωνούν στην υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και προσοχής εκ μέρους του προσωπικού», ενώ, σε σχέση με την ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος Ηλεκτρολογίας, η έκθεση μνημονεύει ότι «το τμήμα έχει να επιδείξει εξαιρετικούς ερευνητές που ασχολούνται με πρωτοπόρες ερευνητικές δραστηριότητες, με πολλούς φοιτητές να πραγματοποιούν την πτυχιακή τους εργασία και την πρακτική τους άσκηση σε εξαιρετικά εργαστήρια με άριστες υποδομές». Παραδέχεται δε ότι «μέλη του προσωπικού είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα στην ανάπτυξη έρευνας υψηλής απήχησης σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς», έρευνα που αφορά σε «θέματα διεπιστημονικού χαρακτήρα, που καλύπτουν πλατιά περιοχή επιστημονικών ενοτήτων στα όρια της Ηλεκτρολογίας, της Φυσικής και της Χημείας».

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη πως «το τμήμα έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη ΔΕΗ, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς και πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος».

 

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=876301&srv=274

Link to comment
Share on other sites

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

 

Σημαντική τιμητική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το Ίδρυμα είναι ένα από τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα που του απονεμήθηκε η ευρωπαϊκή τιμητική διάκριση Diploma Supplement Label – Πιστοποίηση Παραρτήματος Διπλώματος.

 

Το Diploma Supplement Label πιστοποιεί την ορθή χορήγηση του Παραρτήματος Διπλώματος από ένα Ίδρυμα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι ένδειξη ποιότητας και διαφάνειας. Απονέμεται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού – Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Παράρτημα Διπλώματος διευκολύνει τόσο την πρόσβαση των αποφοίτων σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσο και την επαγγελματική τους αποκατάσταση στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.

 

Αναμφισβήτητα, η διάκριση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα για διεύρυνση των συνεργασιών του με άλλα Ιδρύματα της Ευρώπης και αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την εξωστρέφεια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Link to comment
Share on other sites

2 φίλοι μου από ΤΕΙ μηχανολογίας Πατρών, έκαναν μεταπτυχιακό στην Αγγλία....Αυτό για αυτούς που πιστεύουν ότι δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ. Δεν ξέρω αν σε κάποια το κοιτάζουν, αυτό που ξέρω είναι ότι τα 2 παιδιά τελείωσαν κανονικά μεταπτυχιακό...Συγκεκριμένα στο CITY του Λονδίνου, αν θέλετε ίδρυμα.

 

ΥΓ Μερσέντες ευχαριστώ για απάντηση σε προηγούμενο ερώτημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.