Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο Εθνικό Κτηματολόγιο θα ενταχθούν 29 εκατ. στρέμματα


Engineer

Recommended Posts

Συνολικά 4,4 εκατομμύρια δικαιώματα (περίπου το 1/4 της χώρας σε στρέμματα) θα καταγραφούν με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα.

 

Στο Εθνικό κτηματολόγιο θα ενταχθούν 29 εκατ. στρέμματα, καθώς όπως ανακοίνωσε η Κτηματολόγιο ΑΕ προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης που αφορούν 1024 προ-Καποδιστριακούς ΟΤΑ.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολος Αρβανίτης, «οι μελέτες κτηματογράφησης θα συμβάλουν σημαντικά στην απασχόληση χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων (μηχανικών, δικηγόρων, κ.α προσωπικού) σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη για την εργασία στη χώρα μας».

 

Σημειώνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάθεση των μελετών, οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων, κ.α.) πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων.

 

Δείτε τους πίνακες: http://www.tanea.gr/files/1/2011/12/27/KTHMATOLOGIO%2027.DOC

 

Πηγή: Τα Νέα

Link to comment
Share on other sites

υποθέτεις ότι μπορεί και να μεγαλώσουν οι δουλείες μας φαντάζομαι

 

(ας το ευχηθούμε τουλάχιστο για την ώρα- είδομεν)

Link to comment
Share on other sites

χρονια πολλαααααα συναδελφοι.

επειδη ειμαι σχετικα νεα πως εμπλεκομαστε εμεις στο κτηματολογιο ?

θα μπορουσε καποιος σαν εξωτερικος συνεργατης ?

αν γνωριζει καποιος πως εμπλεκομαστε ας μου εξηγησει

πρεπει να νομιμοποιηθουν (Ν 4014,προ του 55, βεβαιωσεις περι μη αυθαιρεσιων) ολα τα ακινητα στην περιοχη που θα ενταχθουν στο κτηματολογιο?

Link to comment
Share on other sites

sofi

με το "θα αυξηθούν οι δουλείες μας" του μηνύματος μου

δεν εννοώ ούτε ότι μπορώ να πιάσω δουλειά στο "κτημ/γιο ΑΕ"

ούτε ότι πρέπει να είναι νόμιμα τα κτίσματα με δήλωση στο 4014

 

απλώς εννοώ ότι μπορεί να χρειαστούν ορισμένοι πολίτες ΝΕΑ

τοπογραφικά για να προσεγγίζουν το πραγματικό

(είτε των τίτλων είτε της πραγματικής κατάστασης)

προς δήλωση στο κτημ/γιο, εμβαδό αγρού ή οικοπέδου

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σήμερα επισκέπτηκα όπως πολλά πρωινά το τοπικό γραφείο του δασαρχείου στην Κάρυστο (δασονομείο Καρύστου) και βλέποντας το ψηφιακό αρχείο με τις πράξεις χαρακτηρισμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια διαπίστωσα πόσο μεγάλο κομμάτι έκτασης είναι ήδη αποτυπωμένο με ΕΓΣΑ 87 και πόσο εύκολα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την σύνταξη του κτηματολογίου στην περιοχή με πολύ μικρό κόστος Αν μάλιστα αυτό συνδιαστεί με το αντίστοιχο ψηφιακό αρχείο που διαθέτουν τα τοπικά γραφεία στην περιοχή το κόστος για την σύνταξη του κτηματολογίου θα ήταν ακόμα πιο μικρό Άραγε αυτό το γνωρίζουν οι κρατούντες ...

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν πρόκειται για την δουλειά ενός ευσυνείδητου και καλού υπαλλήλου που έχει οργανώσει ψηφιακά τις πράξεις χαρακτηρισμού σε όλη την επικράτεια του δήμου Και γατί να μην τα διαθέσει , κρατικό μυστικό είναι ;

 

Πάντως κατά την γνώμη μου θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει το κτηματολόγιο αν αξιοποιηθούν ανάλογα στοιχεία , λίγο φαντασία θέλει στην αναζήτηση Είμαι σίγουρος ότι πολλά γραφεία που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια σε μια περιοχή θα πρέπει λογικά να διαθέτουν ανάλογα στοιχεία Εγώ διαπίστωσα βλέποντας το αρχείο του δασονόμου και τα ανάλογα στοιχεία άλλων συναδέλφων καθώς και τα δικά μου , ότι για την περιοχή μου το κτηματολόγιο θα μπορούσε να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

 

Ελα ντε όμως που κάποιοι δεν το θέλουν .... Και σήμερα άκουσα στην τηλεόραση την δήλωση κάποιου αξιωματούχου εκ του εξωτερικού που απορούσε πως να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα αν δεν γνωρίζει το κράτος τι περιουσία έχει ο καθένας και που καθώς και το ίδιο το κράτος τι έχει και που

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.