Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι...το έκανα και δουλεψε. Ευχαριστώ πολύ

 

 

Και μία τελευταία απορία. Σε εκτός σχεδίου μη αρτιο μη οικοδομήσιμο τακτοποιώ οικία και στα απαιτούμενα αρχεία μου εμφανίζει διαγραμμα κάλυψης, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Καμία ιδέα για το τι συμβαίνει?

 

71207112.jpg

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα και επίσης δεν είναι 'τσεκαρισμένα' ως απαιτούμενα οι κατόψεις και οι τομές. Τι κάνουμε σ' αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα όταν η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή και δεν έχει διευκρινιστεί αν ισχύει ή όχι το δεκαήμερο ;

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις αίτηση από το tab "αιτήσεις" με το αίτημα να στην γυρίσουν σε προσωρινή υπαγωγή. Εμένα μου το έκαναν Κυριακάτικα!!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι........

 

Δεν είναι παράλογο όταν ΗΔΗ έχεις πάει σε οριστική υπαγωγή και πιθανότατα έχεις εκδώσει και βεβαίωση νομιμότητας που ΗΔΗ έχει χρησιμοποιηθεί να σου γυρίζουν τη δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να επέμβεις και να κάνεις διάφορες αλλαγές - προσθήκες Φ.Κ. τουτέστιν επιπλέον πρόστιμα κ.λ.π. ή ακόμα και διόρθωση της ημερομηνίας αυτοψίας ώστε να εκδοθεί ΝΕΑ (μετά την παρέλευση του διμήνου από την έκδοση της πρώτης) βεβαίωση????????????

 

Πώς εξασφαλίζονται τα παραπάνω όταν ξαναγυρίζει η δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή??????????

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Όντως αποτελεί πρόβλημα!

Πιθανόν ν' αλλάζει και το "ηλεκτρονικό κλειδί" της βεβαίωσης!

Πιθανόν να δημιουργείται και "συμβολαιογραφικό" πρόβλημα, να θέλει νέες πράξεις κ.λπ.

Καλό είναι να το αποφεύγουμε....

Link to comment
Share on other sites

Σε αλλαγή χρήσης από υπογειο- αποθηκη σε καταστημα ηλεκτρονικών ειδών απαιτείται και ΗΜ ? Ειχε δηλωθεί με τον 3843, πλήρωνε δόσεις και το βγαλαμε από τον 3843 για να το ενταξουμε στον 4014. ΔΔΤ τι κατηγορία θα βάζατε?

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση περί διαγράμματος κάλυψης: στον νόμο δεν διευκρινίζεται αν υποβάλλουμε νέο ΔΚ ή το παλιό με σημειωμένες τις αυθαιρεσίες πάνω...

 

Ωστόσο στην οδηγία του ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι στις οριζόντιες και τις κάθετες ιδιοκτησίες υποβάλλουμε το υπάρχον με γραφική και αριθμητική περιγραφή των αυθαιρεσιών (παράγραφοι 1 & 2).

 

Στην παράγραφο 3 της οδηγίας (όλες οι άλλες περιπτώσεις) αναφέρει ότι ως ΔΚ νοείται το συντασσόμενο ΔΚ κατά τις προδιαγραφές κλπ...

 

Αυτό άραγε σημαίνει ότι όταν δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών ετοιμάζουμε νέο ΔΚ για την ιδιοκτησία (σε κάθε άρτιο και οικοδομήσιμο);.

Πιο απλά, αν έχω μονοκατοικία (με άδεια, σε άρτιο/οικοδομήσιμο), υποβάλλω νέο ΔΚ ή "ζωγραφίζω" το παλιό;

 

Ρωτάω διότι, ιδιαίτερα για τα εκτός σχεδίου όπου απαιτείται και τοπογραφικό, παρατηρείται το εξής:

Μία άδεια κατοικίας βγήκε με εμβαδόν 4250τμ ενώ ο τοπογράφος σήμερα μετράει 4190τμ. Το σωστό δεν θα ήταν να συνταχθεί νέο ΔΚ με τα υλοποιημένα μεγέθη να συγκρίνονται επί των πραγματικών εμβαδών?

Τί νόημα έχει ένα ΔΚ το οποίο αναφέρει λάθος εμβαδά και πακέτο πάει και ένα τοπογραφικό με άλλες μετρήσεις;

Καλή και η ευκολία μας αλλά δεν θα πρέπει να είμαστε και τυπικοί, και αυτά που σχεδιάζουμε να έχουν ουσία;

Link to comment
Share on other sites

Όπου υπάρχει ΟΑ χρησιμοποιούμε τα εγκεκριμένα σχέδια αυτής, "ζωγραφίζουμε" (βάλε άλλο χρώμα για να ξεχωρίζεις), σφραγίζουμε - υπογράφουμε (ακριβώς δίπλα), σκανάρουμε, τελειώσαμε κ.λπ.

 

Αν και δεν αφορά στο θέμα που ρωτάς, δεν και το σημερινό έγγραφο του ΥΠΕΚΑ για την έκδοση βεβαιώσεων. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις δηλώσεις http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Rcef8G0%2fybo%3d&tabid=777&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.