Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά σε καμινάδα τζακιού


abyron

Recommended Posts

Τα Χριστούγεννα είχα ενα ατύχημα στο τζάκι ανοιχτού τύπου. Πήρε φωτιά η καμινάδα σε ολοκαινουργιο σπιτι 2 ετων. Δείτε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες και πείτε μου σας παρακαλω αν νομιζεται πως πρεπει να αλλαχθεί η καμινάδα. Δεκτές ερωτήσεις για περισσοτερες πληροφοριες.

οι τελευταιες φωτο ειναι τραβηγμενες απο την περσιδα και φαινεται η καμιναδα να οδηγειτε στον πανω οροφο (κρεβατοκαμαρα-επισης μετα μυριζε κατι περιεργο) και μετα στην ταρατσα. Αυτο ειναι το κυριοτερο που με απασχολει. Εχει μια περιεργη μυρωδια στην κρεβατοκαμαρα , κατι καμμενο. Οχι πλαστικο , ουτε ξυλο , σαν χημικο.

Μου ειπαν πως απο την υπερβολικη θερμοκρασια που αναπτυχθηκε μεσα στην καμιναδα, υπερθερμανθηκε ο πετροβαμβακας και καηκαν οι ρυτινες μεσα σε αυτον. Το αποτελεσμα ειναι καθε φορα που αναβω το τζακι να θερμαινεται παλι ο πετροβαμβακας και να μυριζει .Ευσταθει ?

Οσο μπορειτε να καταλαβετε απο τις φωτο που βαζω. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως ειναι δυνατον να πηρε φωτια με την χρηση μονο ενος χειμωνα ? ειναι δυνατον να μαζευτικε τοσο πολυ κρεοζωτο στην καμιναδα ? δεν μπορω να καταλαβω !

ευχαριστω εκ των προτερων.

Δωστε μου τα φωτα σας γιατι παω να σκασω !

Αυτό συνέβει διότι από την περιεκτικότητα που έχουν κάποια είδη ξύλου σε πίσσα και λάδι (π.χ. η ελιά). Καλό είναι να καθαρίζουμε συχνά την καμινάδα όταν καίμε τέτοιου είδους ξύλα. Στην περίπτωσή σου τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάηκε ο πετροβάμβακας διότι είναι άκαυτος σε αντίθεση με τον υαλοβάμβακα.. Αυτό που μύριζε ήταν η πίσα που πήρε φωτιά μέσα στην ίδια την καμινάδα!
Link to comment
Share on other sites

Εμεις στο σπιτι εχουμε τζακι κλειστου τυπου τα τελευταια 22 χρονια και ψηνουμε καθε σκ.Δεν εχουμε καθαρισει ποτε την καμιναδα και δεν ειχαμε ποτε προβλημα.Πως εξηγειται?

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα λεγομενα ενεργειακα με τον μεσο ορο της υγρασιας τ ξυλων που καιγονται βγαζουν ακαυτη πισσα 10 φορες περισσοτερη απ το κλασικο τζακι με πυροτουβλο. Το ιδιο προβλημα εχουν και οι ξυλολεβητες, ξερα ξυλα ειναι τ κυριοτερο. Αν το καπελο της καπνοδοχου μαυριζει τοτε καθε 4-5 τονους που θα καψει θελει καθαρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έψηνες στο τζάκι?

 

Αυτος ειναι ο δευτερος χειμωνας που λειτουργω το τζακι. Περυσι ολο το χειμωνα εψησα 3 φορες ! Δεν νομιζω να ειναι η αιτια αυτα τα 3 ψησιματα.

Επισης να επισημανω πως το τζακι ειναι ανοικτου τυπου μαντεμι και οχι πυροτουβλο. Δεν εχω καψει ελια, αλλα μονο δρυ και οξια.

Edited by abyron
Link to comment
Share on other sites

Σου ειπαμε τ να κανεις και να μην ανησυχεις, τι ανησυχεις? Για τις επικαθισεις φταινε τα υγρα ξυλα, παρε απο τ ανοιξη για του χρονου ουτως ωστε να ναι κομενα χειμωνα, μετα ανθιζει η φυση και η δυναμη της δεν ξεραινεται ευκολα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μιας και μου κανει περιεργο να παρει φωτια με τετοια χρηση θα προσθεσω δικια μου χρηση και εμπειρια!!

κατ αρχας νομιζω απ οτι ειδα απο τις φωτο οτι εχω μεγαλυτερη διαμετρο σωληνα καμιναδας.

εκαιγα 3 χρονια το τζακι με ελια,εψηνα καθε σ.κ και τα ξυλα ητανε χλωρα(κομμενα απο σεπτεμβριο και καλοκαιρι) και εκτεθημενα εξω στην βροχη,δλδ τα τοποθετουσα βρεγμενα στο τζακι.

δεν πηρε ποτε φωτια και οταν το καθαρισα μετα την 3ετια απο 3 μετρα συνολικου μηκους σωληνα εβγαλα μια σακουλα απο σουπερ μαρκετ καπνια!!

Link to comment
Share on other sites

η καμιναδα έχει διάμετρο 250mm.

με 3 μετρα καμιναδα νομιζω πως αποκλειεται να εχεις μεγαλυτερη απο 250mm

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

5 χρόνια που λειτουργώ το τζάκι (ενεργειακό), το ανάβω κάθε μέρα απτο πρωί μέχρι το βράδυ, με αρκετές φορές ψήσιμο, και ξύλα κυρίως ελιά (και ότι άλλο βρω). Δεν το έχω καθαρίσει ποτέ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι για να πάρει φωτιά και με τέτοια χρήση κάποια λαλακια έχει γίνει κατασκευαστικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.