Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση με το Άρθρο 22 και τον Ν.4014


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Συγχαρητήρια στους διαχειριστές του φόρουμ για την μεγάλη προσπάθειά σας.

 

Θα ήθελα να υποβάλλω το εξής ερώτημα. Σε υπόγειο (που φάινεται στη άδεια, αλλα σαν αποθήκη), εχουν διαμορφωθεί 2 σπίτια προ εικοσαετίας. Το υπόγειο θα ενταχθεί στον ν.4014 -προφανώς δεν γίνεται διαφορετικά-, αλλά λόγω υπολοιπόμενου συντελεστή δόμησης θα εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης με το άρθρο 22 του Ν.1577, και διαρρύθμισης δύο διαμερισμάτων.

 

Κατα τη γνώμη σας είναι σωστότερο πριν εκδοθεί η άδεια με το α.22, να υποβάλω μια αίτηση ν.4014 για όλο το υπόγειο ή να υποβάλλω δύο αιτήσεις ν.4014 (μια για κάθε διαμέρισμα)?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος ότι νομιμοποιούνται? Με το ύψος είναι εντάξει? Μήπως σου βρουν θέμα με τα στατικά , καθώς ήταν υπολογισμένα με υπόγειο ενώ τώρα είναι ανωδομή? (τι σκαλίζω τώρα ε?) Πάντως αν πας με τον 4014 θα κάνεις 1 φάκελλο.Υπάρχουν οριζόντιες ιδιοκτησίες στο υπόγειο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, νομιμοποιούνται, γιατι δεν έχει εξαντληθεί ο σ.δ, και ικανοποιούνται οι όροι αερισμού και φωτισμού για χώρους κύριας χρήσης.

 

Το υπόγειο, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν έχει περιμετρικά τοιχία, αλλα δοκούς και τοιχοποιίες.

 

Τα ανοιγματα (παράθυρα κλπ) προβλέπονταν ούτως ή αλλως -λίγο μικρότερα.

 

Το υπόγειο προβλεπόταν να υπερβαίνει το έδαφος κατα 1 μέτρο, το οποίο στη κατασκευή έγινε 1,50μ. Το εσωτερικό ύψος ειναι 2,80μ.

 

Σύσταση δεν έχω ξεκαθαρίσει ακομα αν εχει γίνει, ωστόσο στην εφορία δηλωνονται και τα δύο σπίτια.

Link to comment
Share on other sites

Για να το θέσω με μεγαλύτερη σαφήνεια:

 

Υποβολή μιάς αίτησης για το σύνολο του υπογείου, και στη συνέχεια μία νομιμοποίηση με α.22 και διαμόρφωση 2 σπιτιών, ή υποβολή δύο αιτήσεων 4014 και δύο νομιμοποιήσεων α.22 για καθενα χώρια?

 

Η πρώτη περίπτωση είναι λογική γιατί έχουμε την περίπτωση έκδοσης άδειας. Αν, ας πούμε, η διαμόρφωση γινόταν τώρα νόμιμα, θα υποβαλόταν μια αίτηση.

Η δεύτερη περίπτωση πάλι, είναι λογική γιατι νομιμοποιούνται δύο ιδιοκτησίες.

 

Στο εν λόγω υπόγειο υπαρχει και ένας κοινόχρηστος διάδρομος ανάμεσα στα δυο σπίτια τα οποια και εξυπηρετει. Είναι πολύ ευκολο να συμπεριλάβω τα τ.μ. του στην πρώτη περίπτωση -οπως πρέπει, αλλά στη δευτερη περίπτωση θα έχω τρεις + τρεις αιτήσεις, πράγμα που παραπάει.

 

Είναι προφανές οτι το κόστος για τον πελάτη δεν είναι το ίδιο, (είναι βεβαια στο χέρι μου να το κάνω ίδιο).

post-11476-0-50763200-1326995265_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Έχω ένα παρόμοιο θέμα που με απασχολεί, σε κτίσμα (σε τμήμα του και συγκεκριμένα κλειστό γκαράζ) προ του 83 έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για νομιμοποίηση με άρθρο 22. Το πρόστιμο όμως θα είναι της τάξεως των 5.000 €, με συμβούλεψαν λοιπόν από την αρμόδια πολεοδομία να το δηλώσω με τον 4014 (όπου το πρόστιμο θα είναι πολύ μικρότερο) και να συνεχίσω ακολούθως με το αρθρο 22. Ο μηχανικός που έχει χρεωθεί τον φάκελο βέβαια μου λέει πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αν προχωρήσω με 4014 τότε δεν θα μπορέσω να το νομιμοποιήσω με άρθρο 22 (χωρίς να καταλάβω πως στέκει αυτό νομικά). Μπορείτε να με βοηθήσετε;

ΥΓ Η νομιμοποίηση με άρθρο 22 μπορεί να γίνει καθώς έχω περάσει τους ελέγχους, απλώς προσπαθώ να δω τι θα κάνω με το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ο 4014/11 είναι σαφής. Τον δηλώνεις κανονικά, δηλώνεις ότι θα κάνεις νομιμοποιήση εντός τριετίας και πληρώνει 500€. Με αυτά "δεν οφείλουν άλλο πρόστιμο". άρθρο 26, παρ2. Η άλλη απορία μου είναι γιατί δεν τον πήγες με διαδικασίας εξαίρεσης από κατεδάφιση κλπ. ως προ του '83, όπου είναι μεν μεγάλη φασαρία αλλά βγάζει αστεία πρόστιμα (Μην απαντήσεις. Πήγαινε με τον 4014)

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, στη δική σου περίπτωση έχουν διαμορφωθεί δύο σπίτια? Αν ναι, πόσες αιτήσεις 4014 σκέφτεσαι να κάνεις? Κατα τα άλλα συμφωνώ με τον favio.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά απο το συμβόλαιο της γονικής παροχής φαίνεται οτι υπάρχει σύσταση οριζόντιας. Θα υποβάλω μια αίτηση για τον 4014.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Έχω αναλάβει μια αντίστοιχη περίπτωση ( ή μάλλον προσπαθώ να δω αν θα την αναλάβω): Σε πολυκατοικία, διαμέρισμα του 3ου ορόφου έχει κοπεί σε 3, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μεταβολές στα Η/Μ, λόγω βασικά των περισσότερων μπάνιων. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στους από κάτω ορόφους. Η οικοδομή (με άδεια του 80κάτι) χτίστηκε έτσι εξ' αρχής. Υπάρχει καταγγελία από υποκείμενο όροφο και έχει επιβληθεί πρόστιμο.

 

Τι δυνατότητες υπάρχουν; Έχει ασχοληθεί κανείς με παρόμοια περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.