Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετεξεταστέο το ΤΕΙ Πειραιά


kasvan

Recommended Posts

Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης στα τμήματα του ΤΕΙ Πειραιά, η οποία αποτελείται από τέσσερις Ελληνες πανεπιστημιακούς ξένων ιδρυμάτων. Το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, το ερευνητικό έργο και η ποιότητα των μαθημάτων αποδεικνύεται ότι αποτελούν τα αδύνατα σημεία του δεύτερου μεγαλύτερου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας.

 

Αυτό που διαπίστωσε και προκάλεσε έκπληξη στην Επιτροπή είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μαθήματα διδάσκονται από έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι μόνιμους καθηγητές. Οπως επεσήμαναν τα μέλη της Επιτροπής στο πόρισμά τους, το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν διαθέτει «την ακαδημαϊκή δεινότητα και την ερευνητική προσέγγιση», με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.

 

Ασχέτως, όμως, διδασκόντων τα προγράμματα σπουδών που εφαρμόζονται στο ΤΕΙ χρειάζονται «εξορθολογισμό», προκειμένου να ανταποκριθούν στα διεθνή πρότυπα και στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς. Η ύπαρξη προβλήματος στα προγράμματα σπουδών αποδεικνύεται και από τα ποσοστά παρακολούθησης, αφού σε κάποια θεωρητικά μαθήματα δεν «πατάει» ούτε ένας σπουδαστής και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται διαλέξεις. Τα μέλη της Επιτροπής παρατήρησαν, ωστόσο, και το οξύμωρο να μη γίνονται διαλέξεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, σε διάφορα μαθήματα ελλείψει σπουδαστών, αλλά να γίνονται εξετάσεις.

 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά μαθήματα όπου η συντριπτική πλειονότητα των σπουδαστών «περνάει» ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες, φαινόμενο για το οποίο τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν την ανάγκη να διερευνηθεί και να περιοριστεί. Οσον αφορά το ερευνητικό έργο που παράγει το ίδρυμα, τα συμπεράσματα των αξιολογητών είναι ακόμα πιο απογοητευτικά: «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια επίσημη διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας του επιστημονικού έργου αλλά και ούτε και κριτήρια αξιολόγησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

Εύη Πανταζοπούλου

Link to comment
Share on other sites

Ανακάλυψαν την Αμερική, τον τροχό και την φωτιά μαζί, μπράβο τους!!!!

Πράγματα για το οποία φωνάζαμε χρόνια τα είδαν τώρα. επρεπε να κάνει έρευνα επιτροπή λες και δεν ήξερε το υπουργείο το τι γινόταν ή το ποιον έχει διορισμένο και που.

Ένας έκτακτος μπορεί να έχει και περισσότερο μεράκι στο να διδάξει 5 πράγματα παραπάνω στους σπουδαστές, ή να έχει και μεταπτυχιακό-διδακτορικό(πραγματικά περιστατικά).Το κακό είναι ότι είναι έκτακτοι όχι ότι διδάσκουν. Μπορεί ο μόνιμος να μην έχει βγάλει καν ΚΑΤΕΕ και να διδάσκει κανονικά ΜΕΚ(πραγματικά περιστατικά). Επίσης το φαινόμενο με το μάθημα να το χρωστάνε 3000 σπουδαστές είναι σύνηθες. Δεν γίνεται σπουδαστής να έχει περάσει με καλό βαθμό Αντοχή υλικών 1-2, μεταλλικές και τεχνολογία υλικών, μαθήματα απείρως πιο δύσκολα από το προαπαιτούμενο της Τεχνικής Μηχανικής, και ο καθηγητής της τεχνικής μηχανικής να τον κόβει με 4 για 10 σερί εξάμηνα (πραγματικά περιστατικά).

 

Το πρόβλημα με τα ΤΕΙ δεν είναι η ποιότητα των εισακτέων. Αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο που σπουδάζεις θα βρεις το χρόνο και τον τρόπο και θα καλύψεις τα κενά που είχες σε μαθηματικά και φυσική. Θα κάνεις και το σκ___το σου παξιμάδι και θα κάνεις μετά και μεταπτυχιακό. Στην τελική πόσοι και πόσοι δεν έχουν τελειώσει ΑΕΙ και δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα. Το πρόβλημα είναι ότι τα ΤΕΙ τα έφτιαξαν σε κάθε χωριό ώστε να ικανοποιήσουν τοπικά συμφέροντα και μετά τα άφησαν να σαπίσουν. Ας πάνε σε επαρχιακά ΤΕΙ όπου εκεί η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο διάλυσης.

Link to comment
Share on other sites

...εκεί η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο διάλυσης.

 

Δεν έφτασε, την φτάσανε. Χρειάστηκαν χρόνια μεθοδεύσεων για να υποβαθμιστούν τα ΑΕΙ σε αυτό το επίπεδο. Όχι μόνο τα ΤΕΙ, και τα ΑΕΙ... Σε πολλά από τα οποία έχει περιοριστεί η διδακτέα ύλη, ελλείψει διδακτικού προσωπικού. Άλλο που τα μέλη ΔΕΠ είναι αναρίθμητα (όπως φυσικά και οι εισακτέοι).

 

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εφαρμογή του σχεδίου εκμηδενισμού της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Τώρα πλέον όλος ο λαός (και οι "επιστήμονες", τρομάρα μας) είναι πρακτικά αναλφάβητος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έφτασε, την φτάσανε. Χρειάστηκαν χρόνια μεθοδεύσεων για να υποβαθμιστούν τα ΑΕΙ σε αυτό το επίπεδο. Όχι μόνο τα ΤΕΙ, και τα ΑΕΙ...

 

Λογικό συνάδελφε. Αν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ είναι καλό πως θα πουλήσει το ιδιωτικό κολέγιο? Αν ο απόφοιτος είναι καλός και μορφωμένος με ένα πτυχίο από ίδρυμα με αντίκρυσμα πως θα του δίνουμε 700 ευρώ (τώρα ειδικά που θα ανοίξει το επάγγελμα)?

Edited by rootbreaker
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς στο άρθρο δεν αναφέρεται σε ποιο συγκεκριμένο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά έγινε αξιολόγηση αλλά αναφέρεται γενικά σε τμήματα, ενώ είναι γνωστό ότι οι αξιολογήσεις γίνονται σε μόνο επίπεδο τμήματος ή σχολής (στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τμήματα) και ποτέ σε επίπεδο ιδρύματος.

Link to comment
Share on other sites

Αξιολόγηση έχει γίνει μόνο στο Τμήμα Λογιστικής και στο Τμήμα Διοικησης Επιχειρήσεων. Τώρα γιατί να το αναφέρει κάποιος στο michanikos, ρώτα καλύτερα τον ίδιο...

Link to comment
Share on other sites

Σε παραπέμπω στον ρουτμπρέακερ για τις εξηγήσεις.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Ενώ δεν υπάρχει πολυτεχνική σχολή με περίεργες καταστάσεις; Ο rootbreaker τα είπε μια χαρά. Και καλά τώρα ανακαλύψαμε τη φωτιά για τα ΑΕΙ. Στο michanikos τι σχέση ένα άρθρο που αφορά σχολές μη μηχανικών μου λες; Απλά είδες ένα κακό άρθρο για τα ΤΕΙ και βιάστηκες να το δημοσιεύσεις. Δε λέω πως μια μελοντική έκθεση για τα τμήματα μηχανικών θα είναι καλύτερη, αλλά μην δείχνεις τόση εμπάθεια και περίμενε τουλάχιστον να δημοσιευτεί πρώτα;

 

Να θυμηθώ μια παλιά έκθεση για πολυτεχνική σχολή που έλεγε πως οι φοιτητές τα έχουν κάνει *&^#$@# εκεί μέσα;

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.