Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασίες σε ημιυπαίθριους χώρους που τακτοποιήθηκαν


advice4u

Recommended Posts

1. Σε ημιυπαιθριο χωρο που τακτοποιηθηκε εχει κατασκευασθει απο την αρχη (απο τον κατασκευαστη ) τζακι που δεν εφανιζοταν στα εγκεκριμενα σχεδια και το οποιο χαρακτηριστηκε απο την πολεοδομια αυθαιρετο και επιβληθηκε για αυτο ως και την καμιναδα του προστιμο.

Αποψη μου ειναι οτι η τακτοποιηση του χωρου ως χωρου κυριας χρησεως , επιτρεπει την λειτουργια εγκαταστασεων και λει τουργιων σε αυτο οπως κουζινα, λουτρο ,τζακι και οτιδηποτε το συνοδευει .

Επισης βασει της Απόφασης 5219/2004 " Η απόφαση , ως ευνοϊκότερη μεταγενέστερη διάταξη , ισχύει και για τις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες , εφόσον προσκομισθούν τα σχετικά δικαιολογητικά και όπου απαιτείται η έγκριση της ΕΠΑΕ , που χορηγείται με βάση φωτογραφίες.

Στις περιπτώσεις αυτές , μετά την χορήγηση της έγκρισης , ακυρώνεται η τυχόν συνταχθείσα έκθεση αυθαιρέτου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

 

ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

 

2. Η ιδια πολεδομια χαρακτηριζει αυθαιρετα τζακια αλλων οροφων τα οποια εμφαινονται στα εγκεκριμενα σχεδια και μετατεθηκαν σε ημιυπαιθριο χωρο που τακτοποιηθηκε, με την αιτιολογια οτι αλλαξε η θεση του τζακιου.

 

 

Αποψη μου ειναι οτι αυτο επιτρεπεται απο το αρθρο 22 οπου αναφερεται οτι Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 8 του Ν. 1512/1985 (ΦΕΚ 4Α'/85) και του άρθρου 4 του παρόντος δεν απαιτείται άδεια για εσωτερικούς χρωματισμούς ή για εξωτερικούς χρωματισμούς όταν δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων, για μικρές εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές, διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων, για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίων "που υφίστανται νόμιμα".

 

ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλάβαμε την ερώτηση.

 

Έχεις αυθαίρετο τζάκι σε ΗΧ που ρυθμίστηκε με τον Ν. 3843/2011.

Πριν τη ρύθμιση του χώρου η πολεοδομία είχε επιβάλει πρόστιμο.

 

Πας με αντιγραφο της περαίωσης και κάνεις αίτηση στο πρωτοκολλό της Πολεοδμίας να κλέισουν την φακελλο τους αυθαιρετου και να ειδοποιήσουν και την ΔΟΥ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η διαδικασια επιβολης προστιμου εγινε μετα την περαιωση.

Η πολεοδομια δεν δεχεται οτι το τζακι εχει τακτοποιηθει .

Link to comment
Share on other sites

αυτα που περιγράφεις είναι απίστευτα .... οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους

 

προϊστάμενος τι λεει;

 

ζήτα επίσημη απάντηση από τη ΔΟΚΚ

Link to comment
Share on other sites

για εμένα το θέμα είναι ξεκαθαρο αν το τζάκι έγινε πριν τη ρυθμιση είναι ρυθμισμενο άρα no problem

αν έγινε αργότερα έχουν δίκιο καλώς έβαλαν το πρόστιμο

 

ναι και εγώ εχω αντιληφθεί πως η ΔΟΚΚ έχει αρχίσει εδώ και καιρό να είναι ασοβαρη

αναμενόμενο αν κρίνω από το όλο κλίμα του ΥΠΕΚΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η συνεχεια της υποθεσης :

Υποβαλλω αιτηση στην πολεοδομια τπυ Δημου Πειραια που ζητει την ακυρωση της εκθεσης αυτοψιας

με το αιτιολογικο οτι συμφωνα με το Ν. 3843/2010 ,άρθρο 5,επιτρέπεται η διατήρηση για σαράντα χρόνια ημιυπαίθριων χώρων που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης (και επομένως και των
περιεχόμενων σε αυτούς κατασκευών) .

Σύμφωνα δε με το άρθρο 6 , παράγραφος 6 του ίδιου νόμου, για τους χώρους που διατηρούνται δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης η διατήρησης ούτε άλλες κυρώσεις. Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων παρακαλώ όπως η συνταχθείσα έκθεση με αριθμό 1/12 ακυρωθεί , και να ακυρωθούν τα επιβληθέντα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης διότι
δεν πρόκειται περί αυθαίρετης κατασκευής
αλλά περί τακτοποιημένης βάσει του Ν. 3843/2010 (ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝ/ΣΗ ΣΤΗ Δ.Ο.Κ.Κ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ).
ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
Με αφορμη την ανωτερω σχετικη αιτηση σας ενημερωνουμε οτι η 1/12 εκθεση αυτοψιας αφορα σε αυθαιρετη κατασκευη τξακιου και καμιναδας και οχι σε ημιυπαιθριο χωρο. Φυσικα υπεβαλα ενσταση κατοπιν αυτων κατα της ε.α. ,αλλα ηθελα πρωτα να δω που θα φτασει το θρασος τους.Αποφαση μου ειναι αν αποριφθει η ενσταση να κανω αιτηση θεραπειας στον περιφερειαρχη .

Αυτα προς το παρον

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.