Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμψηφισμός Προστίμων Ανέγερσης και Διατήρησης για τακτοποίηση αυθαιρέτων.


Recommended Posts

Ναι, αλλά όταν έλθει η στιγμή να ζητήσω θεραπεία , η έκθεση αυτοψίας δεν θα αντιστοιχεί παρά με το σύνολο των 4 αιτήσεών μου οπότε μάλλον θα έχω πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς για να ρυθμιστούν οι αυθαιρεσίες με τον 4014 θα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις όσες οι "αυτόνομες και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες" συν μια για τους κοινόχρηστους χώρους (αν υπάρχουν αυθαιρεσίες σε αυτές. Αυτό και να κάνεις. Στη συνέχεια αφού πληρωθούν τα αντίστοιχα παράβολα, θα "απομείνουν" τα υπόλοιπα προστίμων για πληρωμή.

 

Σε κάθε δήλωση να υποβάλλεις για συμψηφισμό "ολοκληρωμένες" πληρωμές (δηλαδή, συγκεκριμένα παραστατικά). Να συνεχίσεις με τον τρόπο αυτό μέχρι να υποβάλλεις όλα τα παραστατικά των προστίμων που έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί. Να τα βάζεις κατά τέτοιον τρόπο ούτως ώστε αν μειώνονται ή να "εξαντλούνται" τα νέα πρόστιμα του 4014. Στο τέλος θα έχουν απομείνει (αν δεν έχουν εξαντληθεί) διάφορα ποσά υπολοίπων για κάθε δήλωση.

 

Προφανώς οι ιδιοκτήτες μεταξύ τους μέχρι τώρα επιμερίζονταν τα πρόστιμα που πλήρωναν. Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ για τα νέα υπόλοιπα που θα απομείνουν.

 

Αν βάλεις κι εφάπαξ πληρωμές των υπολοίπων, θα καθαρίσουν εύκολα και γρήγορα.

 

Τρεις παρατηρήσεις:

 

1. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και πληρώνονται αφορούν στο ακίνητο κι όχι στους ιδιοκτήτες (αυτοί πληρώνουν).

2. Σε όλες τις δηλώσεις να καταθέσεις την αυτοψία και το φύλλο υπολογισμού του προστίμου από την πολεοδομία.

3. Πλήρη περιγραφή στα σχόλια της κάθε δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην περίπτωση που υπάρχουν ήδη καταβληθέντα πρόστιμα που ξεπερνούν το ύψος του προστίμου του 4014, ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τίποτα ή πρέπει να πληρωθεί τουλάχιστον το παράβολο?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε μια περίπτωση αυθαιρέτου εκτός σχεδίου, όπου ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, επιμένει πως πρέπει να συμψηφισούν και οι εισφορές στο ΙΚΑ. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι συμψηφήζονται τα παράβολα και τα πρόστιμα απ τον 3843 και τα πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης, είναι δυνατόν να συμψηφηστούν και οι εισφορές στο ΙΚΑ; Τί λέτε;

Link to comment
Share on other sites

1.Στην καρτέλα πρόσθετα στοιχεία το πεδίο για το ποσό των παλαιότερων προστίμων ειναι απενεργοποιημένο. Πρεπει να πάω σε προσωρινή υποβολή για να ενεργοποιηθει?

2. Υπάρχει διαδικασια για να "γυρίσει" δήλωση απο ολοκληρωμένη υπαγωγη σε προσωρινη?

Link to comment
Share on other sites

1. Ναι πρέπει να πας σε προσωρινή υπαγωγή.

2. Ναι μέσω ηλεκτρονικής αίτησης από το σύστημα δηλώσεων στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω για να πας απο ολοκληρωμενη σε προσωρινη θελει αιτηση στο πρωτοκολλο γιατι απο το ηλεκτρονικο συστημα αιτησεων εχει επιλογη μονο για προσωρινη απο οριστική ομως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.