Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Μηχανικός - ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ - Μπλοκάκι


zamaria

Recommended Posts

Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου; Ισχύει ότι όντως πρέπει να περιμένει κάποιος 4 μήνες για τα έγγραφα; Πριν 10 μέρες στις 3/11 δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΤΕΕ και ήμουν στους επιτυχόντες. Πόσο θα περιμένω μέχρι να πάρω αυτά τα έγγραφα στα χέρια μου; Και σε πόσο καιρό θα μπορώ να κάνω έναρξη επαγγέλματος;

 

 

Εγώ μπήκα τελη Ιουνιου στο ΤΕΕ.

 

Επειδή χρειαζομουν το βιβλιαριο υγειας για καποιες εξετάσεις τους επρηζα στα τηλεφωνα. Τα έγγραφα απο το ΤΕΕ μου ηρθαν περιπου τον αυγουστο αν θυμαμαι καλα. Τον Αρ.Μητρωου βεβαια τον εμαθα πιο νωρις περνοντας τηλεφωνο στο Μητρωο του ΤΕΕ. Μου ειχαν πει κιολας αν χρειαζομουν αντιγραφο της αδειας εξασκησεω επαγγελματος θα μπορουσαν να μου την στειλουν με φαξ.

 

Οσον αφορα το ΤΣΜΕΔΕ επερνα ανα βδομαδα τηλεφωνο και μολις φανηκα στο συστημα στο συστημα πηγα πληρωσα οτι αντιστοιχουσε για το α' εξαμηνο του 2014 (στην περιπτωση μου ηταν περιπου 5-6 μερες μιας και μπηκα τελη ιουνιου) και εβγαλα βιβλιαριο υγειας και ενεργοποιησα ηλεκτρονικες υπηρεσιες

Link to comment
Share on other sites

sito ήσουν κατατοπιστικότατος ευχαριστώ! Είναι καλό που ανοίξαμε τέτοια συζήτηση μιας και δεν είμαι ο μόνος πιστεύω που πέρασε τις εξετάσεις του ΤΕΕ και έχει μαύρα μεσάνυχτα για το τι έπεται... Οπότε αν το πάμε αναλογικά μέσα στο Δεκέμβρη θα έχω τα έγγραφα στα χέρια μου έτσι; Μήπως γνωρίζεις και τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να κάνεις έναρξη στην εφορία;

Link to comment
Share on other sites

Έέχοντας δουλέψει παλαιότερα πριν πάρω το πτυχίο μου έχω ΑΜΙΚΑ και κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Πρέπει να κάνω διαγραφή σε αυτό η γίνεται αυτόματα με την εγγραφή μου στο ΤΕΕ?

 

 

Για την κάρτα ανεργίας δεν ξέρω, ρώτα τον ΟΑΕΔ. Έτσι και αλλιώς με την έναρξη επαγγέλματος δεν θεωρήσαι πλέον από το κράτος ως άνεργος.

 

Ναι, με την έναρξη επαγγέλματος καταργείται η ανεργία. αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την εγγραφή στο ΤΕΕ. Πλέον δεν υπάρχει η παλιά ασυμβατότητα ΤΕΕ και ΟΑΕΔ. Αρκεί να μην είσαι ΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σου στέλνουν...Σε ένα μήνα θα είναι οκ περίπου...

Σε ένα μήνα και κάτι αν είσαι από Αθήνα .  Για επαρχία βάλε 1-2 εβδομάδες ακόμα .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα ! και χρόνια πολλά.

 

Αν μια εταιρεία με προσλάβει με ΔΠΥ . και μου δίνει 1000 μικτά. Εγω τι πρέπει να πληρώνω με αυτά ?

 

πχ ξέρω οτι πληρώνω σίγουρα ΤΣΜΕΔΕ . μπορεί να μου πει κάποιος τα υπόλοιπα που πρέπει να πληρώνω ??

 

 

Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται την ασφαλιστική σου κατηγορία, αν έχεις τέλος επιτηδεύματος, αν θα "κόβεις" όλο το ποσό, + έξοδα λογιστή αν δεν έχεις τώρα ανοικτά βιβλία. Καθαρά υπολόγισε το 70% στην καλύτερη

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Ολα τα παρακάτω είναι ανά μήνα: (πλην του ΤΣΜΕΔΕ)

Αρα προ ΦΠΑ θα έχεις ποσό 813€

Θα γίνεται παρακράτηση στο ποσό αυτό αυτό 20% (813 x 20% = 163€ η οποία σου επιστρέφεται στην επόμενη χρονιά (υπό προϋποθέσεις))  άρα καθαρά περίπου 650€ (813€ x 20%)

 

Πληρώνεις 187€ ΦΠΑ. (1.000-1.000/1,23)

Συνδρομή στο ΤΕΕ περίπου 5,5 €

Τέλος επιτηδεύματος περίπου 55 € (650/12 ή καθόλου νομίζω τις πρώτες χρονιές)

Στο τέλος της χρονιάς:

α) αν πας με την κλίμακα των ελ. επαγγελμ. Φόρος 26%, περίπου 211 € (1.000 - 187)x26% η οποία με την παρακράτηση 20% που σου έχει γίνει σημαίνει φόρος περίπου 49€.

β) αν πας με την κλίμακα του επιτηδευματία που φορολογείται με τις διατάξεις παρ. 1 του άρθρου 45 ΚΦΕ. 

Στο έτος θα έχεις εισόδημα προς φορολόγηση με συντ. 22% ποσό 813x12=9756. Αλλά θα έχεις και αφορολόγητο 9550, άρα θα φορολογηθείς με 22% για ποσό 206€, ήτοι ποσό φόρου περίπου 45€ και ανά μήνα περίπου 4€.

 

 

Αρα συνοπτικά θα σου μενουν (650€) - (ΤΕΕ=5,5) - (Φόρος 26%-20% = 49€ ή 4€) - (Τέλος επιτηδευματος = 55€) = περίπου 540€. ή 585€

Αν αφαιρέσεις και το ΤΣΜΕΔΕ ανά μήνα ...... καλές γιορτές του χρόνου !!!!

 

Δεν έχεις ακόμα υπολογίσει κάποια άλλα έξοδα πχ λογιστή.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

50 euros/ μήνα για   λογιστή και μετά εξαρτάται τι ποσό θα κόβεις σε ενδεχόμενες εργασίες, ποιός θα πληρώνει το ΦΠΑ κτλ Τέλος επιτηδεύματος δεν έχει ακόμα

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Σταθείτε ρε παιδιά, μισθωτός των 1000 ευρώ μικτά, θα χαλάει 50 ευρώ το μήνα σε λογιστή? Μόνος του δε μπορεί να φτιάχνει τη δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.