Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοαποζημίωση στο Τοπογραφικό


Recommended Posts

Σε μια αποτύπωση που εκανα πρόσφατα, υπάρχει τμήμα οικοπέδου που αυτοαποζημιώνεται σύμφωνα με την πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού το οποίο βρίσκεται εκτος ρυμοτομικής (λωρίδα 0,30*10,00m) και ειναι περιφραγμένο. Στο τοπογραφικό μου, στο εμβαδον του οικοπέδου θα λαβω υπόψην μου και το εμβαδον της αυτοαποζημίωσης ή θα το υπολογίσω μέχρι την ΡΓ?

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά συνάδελφε Κων/νε

και θα λαβεις υπόψην μου και το εμβαδον της αυτοαποζημίωσης

εφόσον δεν έχει συντελεστεί ακόμη η πράξη και ειναι περιφραγμένο

όπως αναγράφεις

Απορία ? εφόσον υπάρχει ήδη τοπογραφικό πράξης αναλογισμού

γιατί το ξανακάνεις ?

Link to comment
Share on other sites

Πάνω σ΄αυτό δουλεύω. Το θέλω για συμβόλαιο με ΕΣΓΑ. Δηλ. η πράξη θεωρείτε ότι έχει συντελεσθει όταν καταργηθεί η περίφραξη? Διότι η πράξηαναλογισμού είναι από το 1969.

Link to comment
Share on other sites

Η πράξη αναλογισμού μπορεί να ξεκίνησε το 1969 αλλά απ όσα μας λες μάλλον δεν ολοκληρώθηκε καθώς αν είχε ολοκληρωθεί θα είχαν πέσει οι περιφράξεις και θα είχε διανοιχθεί ο δρόμος/κοινόχρηστος χώρος για τον οποίο έγινε η πράξη. Αναζήτησε την απόφαση της παλαιάς πράξης, ενδεχομένως να υπάρχει ακυρωτική απόφαση. Εάν δεν έχει συντελεστεί λοιπόν η πράξη, να κάνεις αναφορά και στο ρυμοτομούμενο τμήμα το οπόίο μας αναφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Κωνσταντίνε.

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει η περίφραξη ή όχι.

Εφόσον είναι κυρωμένη η πράξη σου τότε θα υπολογίσεις το εμβαδό έως τη ρυμοτομία σου.

Το ότι δεν έριξε το φράχτη είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.Εφόσον έχει κυρωθεί ισχύει.

Το αυταποζημιούμενο τμήμα δεν είναι πλέον δικό σου. Αν έχεις πάρει όλο το φάκελο της πράξης θα δεις αν κυρώθηκε και τι έγινε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H πράξη τακτοποίησης ακυρώθηκε. Η νεότερη που ισχύει, δεν αναφέρει κάτι για την ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει. Επομένως θεωρώ ότι το τμήμα αυτό εξακολουθεί να ανοίκει στην ιδιοκτησία. Στο τοπογραφικό έχει νόημα να αναφέρω την πράξη τακτοποίησης που ανακλήθηκε ή την νεότερη που δεν αφορά την ιδικτησία?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή υπήρξε βούληση για την διάνοιξη της οδού , συντάχθηκε πράξη αναλογισμού, ακυρώθηκε και συντάχθηκε νέα η οποία κυρώθηκε (αλλά ο αρχικός σκοπός της διάνοιξης δεν επετέυχθη αφού η ιδιοκτησία σου δεν συμμετέχει). Λίγο παράξενο αλλά αφού αυτό λένε τα στοιχεία...πάσο.. Απλώς ρίξε μια καλύτερη ματιά μήπως η ιδιοκτησία συμπεριλήφθηκε σε κάποια γειτονική πράξη αναλογισμού.

Αρα, αναφέρεις και το ρυμοτομούμενο τμήμα (εμβαδομέτρηση, διαστασιολόγηση). Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις αναφορά και στην ακυρωμένη πράξη αναλογισμού, είναι ένα στοιχείο που είναι χρήσιμο και ίσως να βοηθήσει κάποιον συνάδελφο που θ ασχοληθεί μελλοντικά με την υπόθεση αυτή και θα έχει σαν υπόβαθρο το διάγραμμα σου.

Link to comment
Share on other sites

Η οδός διανοίχθηκε. Σύμφωνα με την πράξη που ακυρώθηκε, θα έπρεπε να αποζημιώσει την απέναντι ιδιοκτησία. Η πράξη ακυρώθηκε μερικώς (στο σύνολό της στο τμήμα του αναλογισμού) ύστερα από ενστάσεις άλλων ιδιοκτητών για άλλες ιδιοκτησίες. Η νέα που συντάχθηκε, τακτοποιεί τις διαφορές που ενισταμένων, αλλά δεν αναφέρει καθόλου τις ιδιοκτησίες που με αφορούν. Ψάχνοντας στο φόρουμ εν το μεταξύ, βρήκα ότι για το αυτοαποζημιούμενο τμήμα δεν απαιτείται η σύνταξη πράξης αναλογισμού. Μένει η εκκρεμότητα με τον απέναντι που δεν αποζημιώθηκε...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επανέρχομαι στο θέμα και ζητώ την αποψή σας: Σκεφτομαι να αναγράψω όλο το εμβαδόν (μαζί με το αυτοαποζημιούμενο) και στον πίνακα με τους όρους δόμησης να γράψω Χm2 εκ των οποίων τα Υm2 είναι ρυμοτομούμενα. Είναι σωστό κατι τέτοιο? Θα μπορεί να συνταχθεί συμβόλαιο?

Link to comment
Share on other sites

λες

συνταχθηκε πραξη τακτοποιησης με υποχρεουμε- προσκυρουμε ως προς την ιδιοκτησια σου με αριθ.... για τμηματα με στοιχεια κλπκλπ.

 

ακυρωθηκε [εν μερει] ως προς α λ λ α ακινητα, δηλ. κανει δεκτες καποιες ενστασεις τριτων....

αρα για σενα ισχυει η αρχικη για τα δικα σου κεφαλαια.

αφου δεν σου ακυρωνει τα επιμαχα κεφαλαια της αρχικης που σε αφορουσαν.

επομενως εχεις οικοπεδο ....εμβαδου αρτιο οικοδομησιμο, ο πωλητης θετει σε κοινη χρηση το αυταποζημιουμενο τμημα με το ιδιο συμβολαιο για να μην πληρωθει φορος και ο αγοραστης αναλαμβανει τις αποζημιωσεις του απεναντι.

[αν ερνηνευσα σωστα τα οσα εγραψες]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.