Μετάβαση στο περιεχόμενο

ανηλικο τεκνο , ο ιδιοκτήτης


Recommended Posts

καλημέρα!! ναι όλο πολλές φορές! αλλά θα το ήξεραν και οι γονεις του παιδιού , δεν έχουν πάρει απόφαση δικαστηρίου ! ένα δύο δικηγόροι ήταν πιο ελαστικοί και μου είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο όταν δεν είναι διαζευγμένοι οι γονείς κλπ..

 

Βρε συνάδελφε κάνε τη δήλωση κανονικά βάζοντας ιδιοκτήτη στο ηλίθιο σύστημα του ΤΕΕ, αυτόν που είναι δηλαδή το παιδί, βάλε τους γονείς να υπογράψουν ότι χαρτιά χρειάζεται ως έχοντες τη γονική μέριμνα και μην το ψάχνεις!! Γιατί το έμπλεξες τόσο το πράγμα; Ποιός σου είπε αυτές τις ασυναρτησίες περί "δικαστικών αποφάσεων";;; Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται μόνο (και υπό προύποθέσεις) σε περιπτώσεις διαζυγίου όπως επιτέλους βρέθηκαν να σου πουν αυτοί οι "ένας-δυο" δικηγόροι! Μια ληξιαρχική πράξη αποδεικνύει αμέσως το ότι είναι γονείς οι συγκεκριμένοι στην τελική και εκ του νόμου ασκούν τη γονική μέριμνα! Μη μπλέκεις το θέμα επίσης επειδή υπάρχει ψιλή και επικαρπία. Δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό. Ούτε υποχρεώσεις για συναινέσεις των επικαρπωτών δημιουργεί αυτό ούτε τίποτα. Θα χειριστείς το θέμα ακριβώς όπως θα το χειριζόσουν αν ο ψιλός κύριος ήταν 25 ετών! Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, πέρα από το ότι ως ανίκανος να υπογράψει το οτιδήποτε ο ανήλικος, αποφασίζουν και υπογράφουν για αυτόν οι κηδεμόνες του. Εξάλλου ένα βρέφος 6 μηνών μπορεί κάλιστα να έχει πλήρη κυριότητα σε ακίνητα (τι θα έκανες σε αυτή την περίπτωση; ).

Edited by tpanag
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα και γω το ίδιο πιστεύω!!! εχω ηρεμήσει με αυτο , τώρα με απασχολεί άλλο... επιφυλάσομαι με νέα μπερδέματα σε new topic!! kaλή συνέχεια!!

Link to comment
Share on other sites

Ποιός σου είπε αυτές τις ασυναρτησίες περί "δικαστικών αποφάσεων";;; Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται μόνο (και υπό προύποθέσεις) σε περιπτώσεις διαζυγίου όπως επιτέλους βρέθηκαν να σου πουν αυτοί οι "ένας-δυο" δικηγόροι!

 

Λες συνάδελφε να ήμουν χωρισμένος και να μην το ήξερα,

όταν για να γράψω στη κόρη μου διαμέρισμα 14 ετών τότε έβγαλα δικαστική απόφαση;;

Link to comment
Share on other sites

Σε πώληση ακινήτου που επιχειρήθηκε πρόσφατα με ιδιοκτήτες ανήλικα , "κανονικής" οικογένειας, περιμένουμε ακόμα την απόφαση του δικαστηρίου αν θα πωληθεί ή όχι.Το δικαστήριο είναι για να προστατέψει , ακόμα και από τους γονείς, την περιουσία των παιδιών που δεν έχουν την γνώση-εμπειρία-ηλικία να την προστατέυσουν μόνοι τους.Αυτό βγαίνει και από τον Αστικό κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

Στις 100άδες δηλώσεις κτηματολογίου δικαιωμάτων ανηλίκων που έχω παραλάβει, τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, έχω συναντήσει (κάποιες ελάχιστες φορές) μόνο σε περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων. Εφόσον ο τίτλος κτήσης αναφέρει ότι οι γονείς δρουν ως νόμιμοι αντιπρόσωποι του ανήλικου παιδιού, η προσκόμιση οποιασδήποτε απόφασης για τακτόποιηση αυθαιρέτου σε εμάς, περιττεύει. Πέρα από αυτό, ο ανήλικος τότε το 1994 αδερφός μου*, αγόρασε μαζί με εμάς τους υπόλοιπους ενήλικους, κανονικότατα εξ'αδιαιρέτου ποσοστό σε οικόπεδο το οποίο αργότερα χτίσαμε και δανειοδοτήθηκε επίσης κανονικότατα με υπόχρεο αποπληρωμής του δανείου τους γονείς μας. Δε νομίζω ότι έχει νόημα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου θέματος από τη στιγμή που οι κηδεμόνες αναφέρονται στο συμβόλαιο (που προφανώς θα υπάρχει). Για τις ανάγκες της τακτοποίησης πρέπει να αρκεί, τη στιγμή μάλιστα που αρκεί στο παράδειγμα που έφερα της δήλωσης στο Κτηματολογίο, το οποίο άλλωστε είναι και πολύ σοβαρότερο θέμα από την τακτοποίηση.

 

* Ίσως στο ότι δεν εκδόθηκε απόφαση σε εκείνη την περίπτωση, παίζει ρόλο το ότι ήταν τότε 16 ετών.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

ψαχνω δικηγόρο , θα ενημερώσω... με προβληματίζει ότι η ηλεκτρονική δήλωση θα πρέπει να γράφει το ανηλικο....

 

 

Ανήλικο που αποκτά ακίνητο, προϋποθέτει την απόκτηση ΑΦΜ.

Στο όνομα του ανήλικου γίνεται η δήλωση ως ιδιοκτήτης 100% του ακινήτου.

Το συμφωνητικό, η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση στο όνομα του γονέα, στα οποία ν' αναφέρεται ότι, ο τάδε... ενεργώντας ως κηδεμόνας του ανήλικου τάδε... υποβάλλει κ.λπ.

Δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα!

 

 

ευχαριστώ το ίδιο είπε και δικηγόρος... με τη διαφορά ότι κανονικα θα έπρεπε να υπάρχει δικαστική απόφαση , όμως μου είπε ότι στοιχίζει 800ευρώ και δεν βρίσκει τον λόγο να μπω σε τέτοιες διαδικασίες εφόσον ειναι on line ....τώρα αν θυμηθούν να το ζητήσουν από υπεκα την κανουμε μετα .... αυτα!!

 

 

Μέχρι να το ζητήσουν θα έχει ενηλικιωθεί...

επρεπε να μπει στο θεμα ¨κυρια και μοναδικη"

 

όπου και το μετεφερα,

με αφορμή σχετικη συζητηση....εχει ενδιαφερον

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.