Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Τσεκούρι" 12,5% στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών


kpahtas

Recommended Posts

Αρνητική εξέλιξη για την αγορά των φωτοβολταϊκών, πάντως το πιο αισιόδοξο είναι αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι τα ήδη υφιστάμενα συμβόλαια δεν επηρρεάζονται από αυτή την εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση πως η τιμή κλειδώνει με την υπογραφή της σύμβασης και όχι με την αίτηση. Οπότε κανονικότατα πέφτουν οι τιμές αν η ΔΕΗ λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει εξετάσει εδώ και μήνες το αίτημά σου

Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση πως η τιμή κλειδώνει με την υπογραφή της σύμβασης και όχι με την αίτηση.

 

Έτσι ακριβώς είναι .Κάνεις πρώτα την αίτηση .Και αφού εγκριθεί η αίτηση σου βγάζει η ΔΕΗ τον λογαριασμό για τα έξοδα σύνδεσης . Αφού πας και πληρώσεις τα έξοδα σύνδεσης τότε τα χαρτιά σου φεύγουν στον ΔΕΣΜΗΕ και σου βγάζει την τιμή και υπογράφεις την σύμβαση.

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έκαναν είναι μεγάλο λάθος γιατί με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν πολλοί που σκέφτονταν να κάνουν μια επένδυση των χρημάτων τους σε φωτοβολταϊκά μιας και που στην τράπεζα από εδώ και στο εξής θα φορολογούνται αρκετά. Τέτοια λάθη δεν τα κάνουν σε μια περίοδο που η πραγματική ανεργεια στην χώρα τείνει στο 50% και όλοι την κάνουν για έξω, σε ένα τομέα όπου τρώει ψωμάκι πολύς κόσμος... Αλλά τι να περιμένεις από κυβερνήσεις που το μονό που ξέρουν είναι να τα παίρνουν από τους συνήθεις << υπόπτους >>...Μια παράληψη μου άγγιξαν και τα οικιακά...

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

'Αρθρο 186 Ν.4011 22Αυγ2011

 

"Η Σύμβαση Πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό συνάπτεται για είκοσι έτη, συνομολογείται με την τιμή αναφοράς που αναγράφεται

στον ανωτέρω πίνακα και αντιστοιχεί στην τιμή που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης άλλως από την ημερομηνία

υποβολήςτου τελευταίου δικαιολογητικού που καθιστάτο φάκελο πλήρη, υπό την προϋπόθεση έναρξης δοκιμαστικής λειτουργίας ή εάν δεν προβλέπεται περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας υπό την προϋπόθεση ενεργοποίησης της σύνδεσης του φωτοβολταϊκού σταθμού εντός δεκαοκτώ μηνών για τους σταθμούς ισχύος έως 10MW και εντός τριάντα έξι μηνών για τους σταθμούς ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 10MW από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης πώλησης από τον αρμόδιο Διαχειριστή.

 

Η ανωτέρω προθεσμία των τριάντα έξι μηνών ισχύει και για μεμονωμένους φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μικρότερης των 10MW, σε περίπτωση που για τη σύνδεσή τους τα αναγκαία νέα έργα σύνδεσηςαπαιτούν την κατασκευή ενός τουλάχιστον νέου Υποσταθμού150/20kV. Αν οι ανωτέρω προθεσμίες παρέλθουν άπρακτες ωςτιμή αναφοράς λαμβάνεται η τιμή που αντιστοιχεί στο μήνα και έτος έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας ή αν δεν προβλέπεται περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας της ενεργοποίησης της σύνδεσης του φωτοβολταϊκού σταθμού με βάση την ισχύ που διαθέτει ο σταθμός κατά την εν λόγω χρονική στιγμή."

http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει νέος νόμος....

 

 

 

"Επίσης, το Υπουργείο σκοπεύει να αναλάβει διαρθρωτικές δράσεις που αφορούν και τις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ωριμότητα τους και τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους για το 2020, όπως:

 

- σταδιακή μετάβαση στη δήλωση ετοιμότητας του έργου για ηλέκτριση, χωρίς αναδρομική ισχύ, για το «κλείδωμα» της εγγυημένης τιμής, όπως ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ"

 

=1535&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1535&language=el-GR

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Άλλους πάλι έσωσε αυτό το πράγμα .Αυτούς που ήταν έτοιμοι να βάλουν και τελευταία στιγμή πριν πληρώσουν τα έξοδα σύνδεσης τα ακύρωσαν όλα βγαίνοντας σήμερα από την δύσκολη θέση στο να πληρώνουν τις τράπεζες .Όταν έκανα παλιά την διαδικασία για κάποιο λόγο με έπαιρναν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν για το μέχρι πότε έπρεπε να πάω να πληρώσω την σύνδεση διαφορετικά την έχανα την τιμή .Αυτό θυμάμαι από τότε χωρίς να είμαι σίγουρος .

Edited by Ferari
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Edit: Θα επανέλθω αύριο επ' αυτού. Ίσως βιάστηκα να μιλήσω.

Ισοφάρισα και το -1 στον Ferari για αν είμαστε ΟΚ.

Edited by stayros
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στον πλήρη φάκελο δεν θα πρέπει να προσκομίσει κάποια στιγμή και το χαρτί ότι πλήρωσε τα έξοδα σύνδεσης ? Και αυτό γνωρίζω ότι έχει κάποια προθεσμία .Διαφορετικά εάν έληγε η συγκεκριμένη προθεσμία θα την έχανε την τιμή και όλα αυτά πριν φτάσει στο τέλος στον ΔΕΣΜΗΕ ο φάκελος για να υπογραφεί η σύμβαση θα έπρεπε όλα να είναι εντάξει .

Edited by Ferari
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τα όρια του πλουτισμού που είχαμε, πάμε στα επίπεδα μιας ΠΟΛΥ καλής επένδυσης.

Η πτώση των τιμών των υλικών είναι αρκετά μεγαλύτερη από την πτώση της πώλησης της kWh.

Μάλλον έχουμε αρχίσει να παραλογιζόμαστε γράφοντας καταστροφολογίες.

Ήταν αναμενόμενο και έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

 

Η τιμή των επενδυτικών κλειδώνει με την κατάθεση πλήρους αίτησης (ΔΕΣΜΗΕ/ΔΕΗ), η τιμή στα οικιακά με την υπογραφή της σύμβασης συμψηφισμού.

 

Ferari> Ο πλήρης φάκελος πρέπει να περιέχει όλα τα διακιολογητικά που απαιτεί ο ΔΕΣΜΗΕ για τη Σύμβαση Πώλησης. Τα έξοδα σύνδεσης τα αποδεικνύει κάποιος προσκομίζοντας τη Σύμβαση Έργου με τη ΔΕΗ (η οποία είναι ένα από τα δικαιολογητικά), (εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς).

Edited by tsilena
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.