Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Τσεκούρι" 12,5% στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών


kpahtas

Recommended Posts

"Τσεκούρι" 12,5% στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών πάνω από τις προτάσεις για μειώσεις τιμών φορέων όπως ο ΣΕΦ αποφάσισε σήμερα το ΥΠΕΚΑ. Οι μειώσεις τίθενται άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα 1η Φεβρουαρίου και αλλάζουν συνολικά το τοπίο της αγοράς φωτοβολταϊκών. Αντίθετα, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να μην κόψει τις τιμές σε άλλες τεχνολογίες και κυρίως στα αιολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο ακύρωσης επενδύσεων και φυγής επενδυτών. Ωστόσο θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο "κλειδώνει" ένα έργο την εγγυημένη τιμή κσι εξετάζεται η ταρίφα να δίνεται με την ηλέκτριση του έργου και όχι με την υποβολή της αίτησης για σύμβαση σύνδεσης, όπως ισχύει σήμερα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ: "Στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η βιωσιμότητα του μηχανισμού χρηματοδότησης των ΑΠΕ είναι προϋπόθεση για τη διασφάλιση τόσο της συνέχισης της λειτουργίας των εγκατεστημένων μονάδων, όσο και της ανάπτυξης νέων" .

Αριστερά μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις νέες τιμές για έργα κάτω από 100 KW, πάνω από 100 KW και για φ/β σε στέγες.

 

 

http://www.energypress.gr/resource-api/energypress/contentObject/Anakoinwsh-YPEKA/content?contentDispositionType=attachment

Link to comment
Share on other sites

Ήταν αναμενόμενο. Η πτώση πάντως είναι πιο μικρή από ότι ακουγόταν και (ευτυχώς) δεν αγγίζουν παλιές αιτήσεις που σημαίνει πως όντως είναι εγγυημένες οι τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει για όσους κάνουν αίτηση από σήμερα και μετά. Στο λινκ της ανακοίνωσης υπάρχουν πίνακες με τις νέες τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για να ισχύει, δεν πρέπει να βγει σε κάποιο ΦΕΚ ?

 

Ενδιαφερόμασταν να τοποθετήσουμε φ/β από τον Νοέμβριο, αλλά τελικά τώρα ξεκινήσαμε την διαδικασία... μάλλον ατυχήσαμε, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Έχω κάνει αίτηση για 100kw (όχι αγροτικό) από τον οκτώβριο του 2010 και από τότε ούτε μύνημα ούτε γράμμα από την ΔΕΗ. Αφού δεν έχω πάρει ακόμη προσφορά σύνδεσης, μάλλον με πιάνει το τσεκούρι. Αυτή είναι η κατάσταση, οπότε μάλλον δεν πιάνει αυτούς που κάνουν από εδώ και στο εξής αίτηση. Πιάνει και κοντά ενάμιση χρόνο πριν....

Απλά Παπακωνσταντίνου RESPECT

Link to comment
Share on other sites

Stavros πιανει τις νεες αιτησεις ή τις νεες συμβασεις συμψηφισμου?Εχω 3 πελατες που εχουμε καταθεσει αιτηση το δεκεμβρη αλλα αλλα τους καθυστερουσαν την συμψηφισμου....Τωρα καταλαβα γιατι...

Link to comment
Share on other sites

Είναι νόμος πως η τιμή της kWh κλειδώνει με την αίτηση. Δεν βλέπω πως η απόφαση θα αλλάξει τιμές σε ήδη κατατεθειμένα αιτήματα χωρίς να αλλάξουν τον νόμο αυτό. Και για να αλλάξει νόμος δεν αρκεί μία υπουργική απόφαση αλλά νέος νόμος/τροπολογία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.