Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μανάβικο - Άδεια ΚΥΕ?


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

νέος σχετικά συνάδελφος, που πρώτη φορά μου τυχαίνει άδεια καταστήματος με υγειονομικό ενδιαφέρον, και έχω κάποιες απορίες.

 

1. Κατ'αρχάς, είναι το μανάβικο ΚΥΕ; Σίγουρα δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις χώρων-εγκαταστάσεων-εξοπλισμού με ένα εστιατόριο-καφέ-μπαρ, αλλά αν είναι ο φούρνος, θεωρώ πως είναι και το μανάβικο, ή κάνω λάθος;

 

2. Έχει αλλάξει πρόσφατα η διαδικασία αδειοδότησης, και υπάρχει ένα λεπτό θέμα που θέλω να σιγουρέψω, να μπορώ να μιλήσω με τον πελάτη ξεκάθαρα.

 

Η προηγούμενη χρήση δεν ήταν ΚΥΕ, ένα μαγαζάκι που πουλούσε μπαταρίες-ρολόγια-μικροπράγματα ήταν. Στην άδεια λέει απλά "κατάστημα".

 

Σύμφωνα με τα παλιά ισχύοντα, θα έπρεπε να γίνει αλλαγή χρήσης με κανονική αδειοδότηση. Πλέον λέει ότι η άδεια ΚΥΕ απαιτει

 

"

Αντίγραφο οικοδομικής άδειας και σχεδιαγράμματα του καταστήματος εις τριπλούν, υπογεγραμμένα από Μηχανικό, από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ..."

 

σε αυτό το προκύπτει είναι που κολλάω. Πως "προκύπτει" κάτι τέτοιο; Θέλει πάλι άδεια αλλαγής χρήσης, ή αρκεί να φαίνεται πως πληρούνται οι απαιτήσεις σε εμβαδό, ίσως μαζί με μια τεχνική έκθεση που να λέει ρητά πως ο χώρος είναι κατάλληλος για ΚΥΕ;

Link to comment
Share on other sites

Το αν είναι ή όχι το μανάβικο ΚΥΕ καλύτερα για σιγουριά να ρωτήσεις το Υγειονομικό.

 

Πάντως αν είναι ΚΥΕ σίγουρα πρέπει να εκδόσεις άδεια αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

gamvro

 

εξαρτάται από την ο.α

πριν το 1985 δεν ορίζαμε την χρήση του καταστήματος στην ο.α

Link to comment
Share on other sites

τότε δεν χρειάζεσαι τροπ/ση αδείας

(δες μόνο αν επιτρέπεται απο χρήση γης)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Είναι ΚΥΕ, ανήκει στο άρθρο 43 της ΑΙβ/8577/1983 διάταξης και σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης ούτε βεβαίωση ΚΧ από την Πολεοδομία, μόνο σύγχρονα σχέδια κάτοψης στα οποία θα βεβαιώνει ο μηχανικός ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προορισμένος για ΚΥΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτά λέει:

 

γ) Αντίγραφο οικοδομικής άδειας και σχεδιαγράμματα του καταστήματος εις τριπλούν, υπογεγραμμένα από Μηχανικό, από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ, σε κλίμακα που θα αναφέρεται ρητά επί του σχεδίου και στο οποίο θα αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του ΚΥΕ περιλαμβανομένων και αυτών που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου (πχ τουαλέτες για ΑΜΕΑ).

 

Δε νομίζω να αναφέρει ότι δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης πουθενά στο κείμενο.Λέει ότι πρέπει να προκύπτει ότι είναι προοριζόμενος για ΚΥΕ..Αν λοιπόν από την ΟΑ δεν προκύπτει πως θα το βεβαιώσει ο μηχανικός? Άρα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να γίνει αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Απ΄τη στιγμή που στην οικοδομική άδεια είναι δηλωμένο ως "κατάστημα" ικανοποιείται η προϋπόθεση της νομοθεσίας και νομίζω ότι δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.