Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Γιατι Μυρι δεν συμβαδιζουνε? Δεν θα πρεπει καποια στιγμη ο καθε δημοσιος λειτουργος να εχει προσωπικη ευθυνη για τις οποιες καθυστερησεις η αδυναμιες του? Τωρα ο καθε δημοσιος λειτουργος μπορει να σε ταλαιπωρησει γνωριζοντας πως θα κρυφτει πισω απο καποια "υπηρεσιακη γνωμοδοτηση" και να την βγαλει καθαρη.

 

οσον αφορα τα ιδιωτικα ΑΕΙ, το λεω απο την αποψη πως πλεον πρεπει να καταργηθει καθε περιορισμος στην ιδιωτικη πρωτοβουλια στην χωρα για τον οποιονδηποτε τομεα, ενας απο τους οποιους ειναι η τριτοβαθμια εκπαιδευση. Θα σου υπενθυμισω πως το περιφημο αρθρο 16 αντιβαινει στο κοινοτικο δικαιο και η Ελλαδα πληρωνει προστιμα στην ΕΕ γι αυτο.Οσον αφορα την φουσκα, προφανως μιλας για αυτην που δημιουργησε το κρατικο μονοπωλειο στα πανεπιστημια για λογους δημαγωγικους και ψηφοθηρικους.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Κολλάει με το μνημόνιο στο ότι υπάρχει η νοοτροπία του "νόμος είναι το δίκαιο εργάτη", "νόμος είναι το δίκαιο του φοιτητικού κινήματος", "νόμος είναι το κομματικό συμφέρον" ...

 

Αυτά όλα δεν μας έφτασαν στο 1,2,3 Μνημόνιο; Η εφαρμογή ή μη των νόμων κατά το δοκούν ;

Link to comment
Share on other sites

Mόνο αυτό . Ο πρόεδρος του συλλόγου Παν. Θεσσαλίας μιλάει γιά μεταφερόμενους στρατούς κομματόσκυλων , τυπικά φοιτητών η ΔΕΠ , σε άλλα πανεπιστήμια που είναι μειοψηφία η κάστα τους και έχουμε μιά προφανή αντιδημοκρατική εκτροπή .

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63617040

 

Τα πανεπιστήμια διαλυμένα και τα κόμματα κάνουν πάρτυ . Οι σημειώσεις δεν δίνονται στους φοιτητές αν δεν γραφτούν στις παρατάξεις . Καθηγητές έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τα κόμματα με αντιπαροχές . Αισχος και Ντροπή .

 

Μύρι διαφωνώ γιά τα 700 € . Εχω άλλη άποψη . Τώρα γιατί λές ότι συντηρούσαν την Αράχωβα , μπορούσαν να συντηρήσουν άλλες περιοχές πολύ φτηνότερα και όχι την νύχτα και τους ανθρώπους της . Στην καλύτερη θα μπορούσαν να κάνουν αποταμίευση όπως έκαναν οι γονείς τους αντί να παριστάνουν τις πλούσιες νύφες και γαμπρούς με δανεικά . Και αν έκαναν αποταμίευση θα μπορούσαν να έχουν έχουν κάποια επιχειρηματικότητα αργότερα .

Link to comment
Share on other sites

1.

Ο δημόσιος λειτουργός για να εχει προσωπική ευθύνη πρέπει να είναι σιγουρος 100%. Με ποιον τροπο θα είναι σιγουρος; Αν σου ζητησει αποδεικτικό για τα πάντα ακόμη και για το προφανές. Άρα η γραφειοκρατία αυξάνεται και εσύ κόψε τον λαιμό σου.

Αν στ' αλήθεια θέλουμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία θα πρέπει να αυτοματοποιήσουμε ορισμένες διαδικασίες.

Πχ επικοινωνία μεταξύ Δημοσίων Υπηρεσιών και να βετιώθούν και οι ιστοσελίδες των φορέων ώστε για καθε διαδικασία να έχουν μια λίστα για δικαιολγητικά και με τη νομοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος πάει διαβασμενος τελειώνει αυθημερών, ο τσπατσούλης τι να κάνουμε υα ταλαιπωρηθεί.

 

2.

Κοιτα δεν μπορείς να λες φουσκα τα κρατικά πανεπιστήμια και να προσδοκείς τα ιδιωτίκα. Άλλο θέμα τα πρόστιμα, αλλό θέμα αν χρειάζονται.

Ας απαντήσουμε πρώτα στο αν χρειάζονται. Κατά τη γνώμη μου ΟΧΙ. Ήδη τα κρατικά είναι πάρα πολλά.

Φουσκά υπάρχει ήδη στον τομέα της ιδιωτικής εκπαιδευσης στα ΙΕΚ, τα Κολλέγια, τα ΚΕΚ. Πανακριβα διδακτρά για χαμηλού επιπέδου σπουδές.

Από την άλλη αυτή η φουσκα ενισχύεται με την καραμέλα 'δια βιου μάθηση' και 'πιστοποίηση', τη στιγμή που τα ΚΕΚ κάνουν αυτό που ονομάζεται αρπαχτή. Τα παραδείγματα άπειρα ας μην αρχίσουμε να τα κατονομάζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εδω και τωρα πωληση ολων των ζημιογονων ΔΕΚΟ οπως : μεταφορες, ναυπηγεια και αμυντικη βιομηχανια( Μονον τα παραπανω παραγουν ετησιως ελλειμα 1,7 δις).

 

Πρώτα θα γίνει έλεγχος, να δούμε πόσοι εργατοπατέρες και εργάτες πλούτισαν και πόσα έβγαλαν έξω. Δεν θα γλυτώσει κανείς. Και δεν σημαίνει ότι τώρα επειδή γίνεται χαμός αυτοί θα την βγάλουν στον αφρό.

Όποιος καταχράστηκε χρήματα δημοσίου φυλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Μύρι διαφωνώ γιά τα 700 € . Εχω άλλη άποψη . Τώρα γιατί λές ότι συντηρούσαν την Αράχωβα , μπορούσαν να συντηρήσουν άλλες περιοχές πολύ φτηνότερα και όχι την νύχτα και τους ανθρώπους της . Στην καλύτερη θα μπορούσαν να κάνουν αποταμίευση όπως έκαναν οι γονείς τους αντί να παριστάνουν τις πλούσιες νύφες και γαμπρούς με δανεικά . Και αν έκαναν αποταμίευση θα μπορούσαν να έχουν έχουν κάποια επιχειρηματικότητα αργότερα .

Προφανώς δεν πήγαιναν όλοι στην Αρχαχωβα ουτε όλη την ώρα.

Αλλά 1 φορα το χρόνο να πας στην Αράχωβα η Αραχωβα ευημερεί.

Και τις πιο φτωχες περιοχές συντήρισαν.

 

Και όμως αρκετοί έκαναν δική τους επιχείρηση. Θυμίσου πχ όλα αυτά τα κομμωτήρια και νυχάδικα που άνοιξαν παντού. Από τέτοιους ανθρωπους άνοιξαν με καποια επιδότηση από τον ΟΑΕΔ+δάνειο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επιχειρήσεις αυτές ήταν παροχής προσωπικών υπηρεσιών και όχι πχ εμόριο που θέλει μεγάλο κεφάλαιο.

Τώρα τι έπαθαν αυτοί οι άνθρωποι; Κλέινουν χωρις να έχουν κάνει απόσβεση με ένα δάνειο στο κεφάλι τους.

Link to comment
Share on other sites

Στις φτωχές περιοχές δεν πήγαιναν . Δεν ήταν κυριλέ . Δεν είχες ελπίδες να τους δείς και να σε δούνε . Δεν είχε "πλούσιους" γαμπρούς και νύφες .

 

Κοντινοί μου άνθρωποι , υπάλληλοι είχαν γιά χρόνια νοικιασμένο σπίτι στην Αράχωβα και ο στόχος ήταν να είσαι γνωστός στην "πόρτα" .

Είχαμε ξεφύγει σου λέω . Εντελώς .

 

Γιά το δέυτερο κομμάτι , συμφωνώ απόλυτα και τιμώ πραγματικά , όσους προσπάθησαν . Σήμερα δυστυχώς είναι ο θάνατος του ΕΕ και του εμπόρου .

Αλλά αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει κατανοητό , αλλά δημιουργεί και χαιρεκακία στους ΔΥ .

Ο εμφύλιος που λέει και ο Ζάβι είναι υπαρκτός . Ελπίζω να μην επεκταθεί .

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδί μου δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Σιγουρα κάποιοι ξέφυγαν.

Εγω νομίζω πως όλες οι περιοχές ευνοήθηκαν.

Μπορεί σε κάποιες πειροχές να μην ευνοήθηκαν οι τοπικές καφετέριες αλλά τα τοπικά κομμωτήρια.

Δεν έχω κάνει και έρευνα, ερμηνείες δίνω σε αυτά που παρατηρώ.

 

Θα σου πω άλλο ενα απλο παραδειγμα. Όσα λίγα και να παίρνεις, και αν δεν σου φτανουν για Αρχωβα, Κλάμπ, γιωτ κλπ

ε έναν καφε δεν θα τον πιείς; Να γιατί ειναι γεμάτες οι καφετέριες και γιατί αυξάνουν τον καφέ και το σουβλάκι μεσα στην κρίση (φταίει βεβαια και η αυξηση του ΦΠΑ).

 

Θα μου πεις να μην πας στην καφετέρια.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Κακή νοοτροπία που καλλιεργήθηκε για χρόνια!

Πες μου 2 πλατείες που έχουν 2 παγκάκια να καθίσεις και ένα παρκο που μπορείς να διασχίσεις.

Υπάρχει; ΟΧΙ

Γιατί;

Άμα ο Δημος δεν βγάζει φραγκα από την πλατεία και το παρκο γιατι να ασχοληθεί;

Ενω από τις καφετέριες με τα τραπεζοκαθίσματα τα αρπάζει. Είδες λοιπον που πάντα το Κράτος έχει βάλει το χεράκι του στα κακώς εκέιμενα.

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

ξεχνάμε εύκολα στην Ελλάδα θυμηθήτε τι έγινε όταν ο κ Παπαθεμελής πρότεινε να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαράκια Τι διαδηλώσεις έγιναν , με μέγα πλήθος , μέχρι και τραγούδι έγινε και γελάγαμε τότε Ασε αυτά που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Γιαννόπουλος για τα πολιτιστικά κέντρα με τα "μωρά" να τον ραίνουν με λουλούδια ( τι πρότυπο για του νεους ........) Είμαι σίγουρος ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωμένων τότε είναι και τώρα αγανακτισμένοι πολίτες. Και σχολιάζαμε αρνητικά τις πόλεις της υπόλοιπης ευρώπης που μετά τις 8 δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους και όποιος δεν ήταν αυτής της λειτουργίας ήταν σπασίκλας ή φυτό κλπ Να ένας ακόμα από τους λόγους που έφυγα από Αθήνα καθώς εγώ ήμουν αλλης λογικής δηλαδή του αθλητισμού , πολιτισμού , του ανθρώπου κοντά στην φύση κλπ και το έχω πεί και το ξαναλέω ίσως η κριση είναι ευκαιρία να διαπαιδαγωγηθεί η νεολαία μας με διαφορετικές προτεραιότητες και αξίες

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

3. Φιλε εδω εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας. Η υπερωριακη απασχοληση ειναι προβλημα της ιδιας της εργοδοσιας και ειναι ΜΙΑ απο τις μεθοδους insourcing, δηλαδη να προσπαθεις να καλυψεις τις αδυναμιες σου στο HR management μεσω του να τρως τις ιδιες σου τις σαρκες. Απο τη στιγμη που οι αναγκες μιας επιχειρησης δεν καλυπτονται με το απλο 8ωρο, αυτο σημαινει οτι ειναι απαραιτητο να επανακαθοριστει η κατανομη της εργασιας. Σε ππληροφορω οτι το insourcing εχει το ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ κοστος απ ολες τις μεθοδους διορθωσης αυτου του προβληματος, Επισης σε ενημερωνω οτι οι συντελεστες αποδοσης του ανθρωπινου δυναμικου ειναι 6.8 ωρες/8ωρο τις πρωινες βαρδιες, 5.9 ωρες/8ωρο τις μεσημεριανες και 4.5!!!!! ωρες /8ωρο τις νυχτερινες.Στοιχεια που θα ΕΠΡΕΠΕ να γνωριζει ο καθε εργοδοτης, αλλα ΚΑΝΕΙ πως δεν τα γνωριζει, ως καλος γκιαουρης πονηριδης γιουναν που προσπαθει να βγαλει απο τη μυγα ξυγκι..απο την αλλη ο αλλος ομοιος του, ο υπαλληλος κανει ο,τι περναει απο το χερι του για να του υπενθυμιζει τους συντελεστες αυτους, χωρις καν να μπει στον κοπο να τους βελτιωσει, εδω ομως υπαρχει ΠΑΛΙ το hr management στο θεμα του κινητρου.... Εφοσον λοιπον η επιχειρηση βρεθηκε να ΜΗΝ βγαινει στο κοστος της, ειναι δικο της προβλημα και ανικανοτητα της διοικησης της. Και η ανικανοτητα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθει, δεν νομιζεις?

 

zavi εδώ μπήκες στην ουσία του Ελληνικού προβλήματος παραγωγικότητος του ιδιωτικού τομέα, που όλοι κάνουν οτι δεν βλέπουν, ακόμα και όσοι έχουν συνεργαστεί με ξένες εταιρείες. Τέτοια κατασπατάληση ανθρωπίνων πόρων, κεφαλαίου. Και σίγουρα δεν φταίει η Μέρκελ.

 

Aν στην αρχή τις κρίσης είχαν μειωθεί οι δαπάνες του κράτους και είχαν απολυθεί οχι 15Κ αλλά 30Κ δημόσιοι οι αγορές θα αποπροσανατολίζονταν ναι η όχι?

Αν ο μισθός του δημοσίου πέσει αρκετά κάτω από αυτόν του νεοεισερχόμενου στον ιδιωτικού και αρθεί σε όλους η μονιμότητα δεν θα είναι ένα κίνητρο για ανάπτυξη?

Αφού το ξέρεις σιδερά ότι οι κομματικοί στρατοί δεν απολύονται. Αν γίνουν απολύσεις αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι παραγωγικοί. Το Δημόσιο ήταν πάντα το λάφυρο του νικητή, και φρόντιζε τους μισθοφόρους του το κόμμα-νικητής.

Και επειδή πιστεύω στο "ουδέν κακό αμιγές καλού" το θετικό του μνημονίου είναι οτι αποδομεί το πολιτικό σύστημα.

Edited by man21
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.