Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Suntech


xristina athina

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι , γνωστος επιχειρηματιας(κατασκευαστής) στη Θεσσαλονικη ο οποιος εχει κατασκευάσει περίπου 35 πάρκα προτείνει πάνελ της suntech .Γνωρίζει κανείς την συγκεκριμένη εταιρεία ? υποσχονται 15 % επιπλεον αποδοση.Εχει δουλέψει κανείς με αυτα τα πανέλο ?

Link to comment
Share on other sites

Αφού ο γνωστός επιχειρηματίας τα προτείνει....

Άλλωστε 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν SKIP, αυτοί ξέρουν!

 

Μια χαρά είναι αλλά όχι φυσικά 15% επιπλέον απόδοση. Και τι απόδοση? Από ποιο 15% επιπλέον? Μηχανικοί είμαστε, ας μιλάμε σωστά (τουλάχιστον τεχνικά σωστά)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

15 % περισσοτερο απο τα rec.Εχει κανεις αποψη για τα συγκεκριμμένα?Όσον αφορά την αποδοση και εγω την βρηκα υπερβολική.Ας ελπίσουμε να γνωριζει καποιος ετσι ωστε να μας ενημερωσει..

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια η Suntech είναι μέσα στους 4-5 καλύτερους Κινέζους με καλές αποδόσεις και ισχυρή παρουσία σε εγκαταστάσεις στην Ελλάδα,αλλά παρομοιάσεις του τύπου +15% απόδοση σε σχέση με REC η οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή είναι το λιγότερο ερασιτεχνικές από μέρους του.Εάν είναι μάγκας ας υπογράψει αυτό που υπόσχεται και ας το αποδείξει με 2 μικρά πιλοτικά συστήματα (εγκατεστημένα πλάι στα 100στάρια που θέλει υποθέτω να σου προμηθεύσει)

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμάζω μια εγκατάσταση με solaredge και συνδυασμό panel suntech, schott και siliken. Αν δω +15% από τα suntech θα αλλάξω επάγγελμα :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα! τα καλυτερα suntech(βαση χαρακτηριστικων) κατα την γνωμη μου ειναι τα pluto..100 μετρα απο το δικο μου παρκο(sunpower) ενας φιλος εχει βαλει τα pluto..αποδιδουν πολυ καλα..παρολιγο να τα βαλω και εγω στο δικο μου παρκο αλλα δεν με επαιρνε λογω χωροθετησης,αρα αναγκαστικα πηγα στα sunpower..εχουν πολυ καλο value for money πιστευω(βαση χαρακτηριστικων)..οσοι κοιτατε suntech να τα δειτε..

 

θα πω και κατι αλλο..παρατηρω οτι την μεγαλυτερη διαφορα σε ενα παρκο την κανει το μερος και οι σκιασεις..οταν ειναι καινουρια τα πανελ παραγουν οτι και αν ειναι..υπαρχει παρκο με πανελ παμφτηνα κινεζικα και παραγει φοβερα(ειναι καλυτερο παρκο απο αυτα που παρακολουθω στην Κρητη,αλλα εκει που ειναι δεν κανει χειμωνα σχεδον ποτε ειναι το πιο νοτιοανατολικο μερος της Κρητης και ειναι φτιαγμενο σε πανοραμικο σημειο).

 

.

σε 10 χρονια πιστευω θα δουμε τι γινετε και ποια πανελ αξιζουν..τοτε θα βγαλουμε συμπερασματα απο θεμα παραγωγης. βλεπω ατομα γενικα και κατηγορουν το ενα η το αλλο πανελ.πως το κατηγορεις ? με τι στοιχεια? εδω το ενα tracker δικο μου ειναι 2 ΜΕΤΡΑ διαφορα υψομετρο απο το αλλο και παραγει διαφορετικα (μικροκλιμα)..

εκτος αν υπαρχει συμφερον απο πισω και τα κατηγορουν..και πιστευω οτι πραγματικα υπαρχει απο ορισμενους..πιστευω οτι τα μονα πραγματα που μπορουμε να κρινουμε στα πανελ (για τωρα) ειναι τα χαρακτηριστικα που δινει ο κατασκευαστης,η στιβαροτητα του πανελ,και οι εγγυησεις που δινει ο κατασκευαστης..τα παραπανω αποτελουν προσωπικες αποψεις μου..καθε αποψη εδω μεσα ειναι για μενα σεβαστη και τη διαβαζω παντα,φιλικα Γιαννης.

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Ξέρω κάποιον στη Θεσσαλονίκη που έχει κάνει αρκετά πάρκα και λέει χαρακτηριστικά σε μια συνάντησή μας : ''καλύτερο πάνελ είναι αυτό που μου αφήνει περισσότερα κέρδη, αυτό προτείνω πάντα'' και μετά από έναν μήνα μου είπε πως θα πάμε τα έργα με SUNTECH γιατί του δίνουν μεγαλύτερο commission. Έτσι έχουν τα πράγματα...πιθανότατα είναι ο ίδιος

Link to comment
Share on other sites

Από flash report (όσοι τα θεωρούν αξιόπιστα) για Suntech STP275 24/Vd είχαμε +0,8% σε σχέση με την ονομαστική ισχύ και για Suntech STP280 24/Vd +1,7%.Είναι μέσα στα πλαίσια της θετικής ανοχής (positive tolerance) του +5% που δίνουν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές.Πάντως μετά από μερικά κανόνια στην αγορά,πολύ γνωστών κατασκευαστών-παρόχων καλό είναι να προσέχει ο επενδυτής το παραμικρό κι όπου ακούει πολλά κεράσια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.